logomamaninjashop

Учители споделят най-абсурдните молби на родители

В групата ни често се обсъждат изискванията на учителите към децата и част от тях ни се струват ненужни или твърде изморителни. Оказва се, че и някои родители имат абсурдни изисквания към учителите. Ето няколко от най-забавните родителски молби и инструкции, които педагози споделят в сайта WeAreTeachers.

Оправете компютъра

"Родители ме помолиха по време на извънкласното занимание на детето им да му оправя компютъра. Все пак аз съм преподавател по литература!"

***

Оставете детето да поспи

"Родители отказаха да подпишат списъка със задълженията на учениците в началото на годината. Ставаше дума за това, че децата трябва да са внимателни и да не спят в час. Майката на едно от тях заяви, че нейният син-тийнейджър трябва да има възможност да дремне по всяко време, когато му се доспи."

***

Следете го

"Един от учениците редовно отсъстваше. Майка му помоли учителите да го следят в междучасията, по възможност незабелязано: „Не бива да го притеснявате!“ Имаше заръки и да следим да влиза в нужния час: „Но ако не иска, не го заставяйте, той не обича да го насилват.“ След това целодневно пишеше писма да училището и звънеше, за да провери всичко ли върви по план."

***

Продиктувайте ми верните отговори

"Един от родителите поиска да му дам отговорите на всички въпроси от теста, който правих с класа, за да се убеди, че правилно съм оценил детето му."

***

Уважителна причина

"Майка ме попита може ли дъщеря й да отсъства един ден по уважителна причина – най-накрая момичето се простило с девствеността си."

Уважаема госпожо...

5504e4

Научете я да се облича

"Майка на дете от групата, в която бях възпитател в детската градина, беше възмутена, че не учим детето й да се облича. Оплака се на ръководството, че губи твърде много време за приготвянето на дъщеря си."

***

Дайте им достъп до търсачка

Бащата на един мой ученик заяви, че на контролните трябва да разреша на учениците да използват смартфоните си. „Всички търсим разни неща в Гугъл, когато не знаем нещо.“ – написа ми той.

***

Духайте супата

"Майката на ученик в началния курс позвъни на секретарката на директора и я помоли да помогне на детето с обяда – да духа супата му, ако е твърде гореща."

***

Не хвалете детето

"Родители ме помолиха да не хваля детето им за успехите му в училище, защото така съм вдигала твърде много летвата и то не можело постоянно да я достига."

***

Изпратете ми смс

"Една майка ми написа съобщение и помоли всеки ден да й изпращам с смс-и домашното на сина й, деветокласник, за да може да го контролира. Освен това заръча да не го включвам в групови проекти, защото е по-надарен от другите."

Глупости на килограм

349c990ab6c453afa79180a77c74b6f4 XL

Не разстройвайте детето

"Майката на мой ученик помоли да намаля броя на часовете по математика. Според нея за този предмет са достатъчни един или максимум два часа седмично. Обясни, че от математиката на детето й му прилошавало и не трябвало да се разстройва излишно."

***

Направете му чайче

"Получих съобщение от майка с молба да правя чай на сина й (боляло го гърлото). Към бележката имаше и торбичка с пакетчета чай. В съобщението пишеше още, че ако имам мед, би било да добавям към чая, защото успокоява гърлото."

***

Отучете го от жабите

"Родители ме помолиха да повлияя на сина им (осмокласник), за да спре да събира жаби по пътя от училище към къщи. Все пак можело да са отровни."

***

Карайте го да пие вода

"Една от майките оспорваше слабите оценки на детето си. Заяви, че просто не пие достатъчно вода, когато е на училище. Това предизвиквало обезводняване и било причина за ниския му успех. Жената намери изход – помоли учителите да следят детето й да изпива всичката вода от шишето, с което го пращаше на училище."

***

Не разваляйте успеха

"Понижих оценката на теста на ученик, когото хванах да преписва. Вечерта ми позвъни баща му и помоли повече да не правя така, защото това ще му развали успеха."

Може, но не иска?

8dd1b15b07ee959fff716f219ff43fb5 XL

Купете на детето суши

"С класа щяхме да ходим на еднодневна екскурзия и помолихме родителите да приготвят обяд за децата си. Едно момиче дойде без храна. Докато още бяхме в училище позвъних на майка му и я помолих да отскочи и да донесе на детето си нещо за ядене. Майката ми отговори: „Ами купете й по пътя суши!“

***

Не й давайте ябълки

"Получих съобщение от родители, които ме помолиха да следя какво яде дъщеря им. Тревожеха се, че хапва твърде много ябълки."

***

Научете го да ползва дезодорант

"Майката на един ученик от горния курс искаше да науча сина й на основите на хигиената. В списъка, който ми беше изпратила, бяха изброени миенето на зъби, използването на дезодорант и добрите обноски."

***

Не тормозете децата с четене

"Аз преподавам английски език. Естествено, имаме и часове по четене. Обикновено това не предизвиква въпроси, но неотдавна получих инструкции от майка, която искаше да освободя дъщеря й от четенето, защото и без това имала много уроци и извънкласни дейности."

***

Пишете му шестица

Един от учениците ми се проваляше на всеки тест. В крайна сметка в училище дойде баща му, мъж в строг костюм. С влизането си ми обясни, че трябва да преразгледам отношението си към детето му: „Аз ръководя компания, оценена на 30 милиона долара. Синът ми не може да бъде изоставащ. Ще му пишете шестици!“


Препоръчваме ви:

Детската градина - ползи и странични ефекти

За мишката и книжката

Защо тройкаджиите успяват

 

Последно променена в Събота, 19 Януари 2019 19:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам