Кулинарно

Автор: Тамара Чакърова  Всеки четвъртък сутрин ходя на фермерския пазар в Римини. Не е голям като Варненския, но се намира всичко произведено от околността - от нулев километър, както казват тук в Италия. Така, в последните няколко месеца, се зареждам с ядивни треви, салатки, репички, червено цвекло, артишок, аспержи, спанак,…
Зорница Никифорова е майка на двегодишния Станимир и четиримесечната Ирина. По професия е икономист, с интереси в сферата на изкуството във всичките му форми, но най-вече сладкарството, кулинарията и фотографията. Автор на блога Zornizza Pizza. Кулинарията ме привлича още от най-ранните ми детски спомени, когато се въртях любопитно край мама и…
Автор: Владислав Христов През май 2016 год. бяха изнесени шокиращи данни след проверка на организацията "Активни потребители". Акцията установи нерегламентирано влагане на растителни мазнини в 6 от 36 изследвани марки сирене. Ниска степен на зрялост на сиренето (под 12.6% при 14% по БДС) се наблюдава при 26 марки. Високо водно съдържание (над…
Автор: Тамара Чакърова Майското слънце се е запътило към залеза си. Изпаренията от солниците се надпреварват кое ще се превърне в по-пухкаво облаче и ще заеме по-наперено мястото си в небето над Трапани. Морската вода в солниците до свечеряване е сменила баграта си от тъмно синьо в лилаво, всички нюанси…
Автор: Тамара Чакърова Виолетов, зелен или виолетово-зелен, с бодли или без, пролетен или зимен, сицилиански, тоскански, сардски, испански или калифорнийски - артишокът е винаги достойно въоръжен. На пръв поглед изглеждащ като едър бодил, гордо изпъчен като снажен войн, той често е описван като рицар в доспехи с нежно сърце -…
Автор: Тамара Чакърова Майката на Катерина изсипа кус-куса в голяма овална керамична чиния – „мафарада”. Взе малката каничка с вода, подсоли я с една голяма лъжица сол, разбърка я, и я изля бавно върху него. Ръцете й се задвижиха сръчно – дланите й заразтриваха нежно дребните зрънца с овални движения.…
Кремена е наистина усмихната жена. Освен това е редактор, кулинар с въображение и „ароматно“ като подправките, които обича, чувство за хумор. Точно любимият ни тип събеседник. В нейния блог cookwithasmile - Да готвим с усмивка - можете да намерите изкусни рецепти с риба и месо, засукани пити и баници, прелъстителни десерти.…
Тамара е истински кулинарен пътешественик и любим наш блогър. Представяме ви една от забавните й истории в Рим, която завършва с рецепта за пица с рикота, пипер и манатарки. Преди години, попадайки в Италия, се прехласнах по едно кулинарно предаване на известната италианска водеща Антонела Клеричи. Следях кулинарните дуели и…
Лучия Райчева е завършила Компютърни медийни технологии, има придобити сертификационни курсове към The Interaction Design Foundation. Професионално се занимава с UI/UX дизайн на интерфейси в уеб. Има куп интереси, но най-много време отделя на снимането на храна и опитването на разнообразни ястия вкъщи и в ресторанти. Обича да спортува, да…
Великден отмина, а вие разполагате с прилично количество сварени яйца. Ето няколко идеи за вкусни предястия, които ще разнообразят трапезата ви. Фаршировани яйца с гъби Продукти: шест яйца 200 г мариновани гъби 1 глава лук 6 орехови ядки връзка магданоз 2 с. л. майонеза 2 с. л. олио щипка кимион…
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

My totally cool grandson :) #grandson #babybobby #mamaninja

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на