Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Цяло село е нужно,
за да се отгледа едно дете.

Домашен помощник срещу алергиите

Битката с мръсния въздух я водя от 23 години. Всъщност откакто големият ми син започна да прави пристъпи на псевдокруп, за което вече съм ви разказвала. За хората, които не са се сблъсквали с този проблем сега ще обясня. Псевдокруп е възпаление на горните дихателни пъти с дрезгав глас, остра лаеща кашлица и дихателни затруднения. На всичкото отгоре много често започва без никакви симптоми - детето заспива в идеално здраве и изведнъж през нощта чуваш специфичен свиркащ звук, който вече ти е ужасяващо познат, скачаш и виждаш как е седнало в леглото, устните му са посинели и отчаяно се опитва да си поеме дъх, но не може. Това е най-тежката форма, но като ти се случи веднъж, всеки път щом чуеш дрезгав глас или лаеща кашлица, изпадаш в ужас. Тежкият пристъп се лекува само с урбазон и задължително трябва да повикате Бърза помощ. От онзи период се научих да си нося инжекции с метилпреднизолон винаги когато пътуваме. Слава богу, най-ужасните пристъпи отминаха някъде към шестата годинка, остана само алергията. Говорила съм с десетки лекари и всички казват - предразположение на организма, нищо не можете да направите, избягвайте определени алергени, особено домашен прах, проветрявайте редовно и овлажнявайте въздуха вкъщи.

 

Вторият ми син също се оказа с такова "предразположение на организма", макар и в по-лека форма. После и третият. С тях не ми се е налагало да викам Бърза помощ, но почти нямаше вирус, при който да не се стигне до ужасната лаеща кашлица. Със съпруга ми взехме решение да напуснем градския квартал и да се изнесем в подножието на планината, в квартал с доста по-чист въздух.

 

След което, вече на чист въздух, се роди четвъртото ми момченце и на шестия месец също направи ларингит и отново се почна с инхалации, овлажняване на въздуха и противоалергични лекарства.

 

С други думи историята ми с чистия въздух и алергените датира от над две десетилетия и вече ми е дошла до гуша тази битка. Когато от Philips България ми предложиха да пробвам пречиствателя им за въздух, приех незабавно и така се сдобих с едно симпатично, извънземно на вид устройство, на име Combi 2в1. В отделна статия ще обясня какво точно представлява и как функционира. Тъй като живеем извън най-замърсената градска част, бях убедена, че няма да усетим голяма разлика, а мъжът ми беше доста скептичен и веднага заяви, че това е идеално за центъра, но при нас няма нужда. Не познахме обаче. За наш ужас светлинният индикатор за мръсен въздух светна червено, което е най-високото ниво на замърсяване. Може и да е заради строежа, който наскоро започнаха до нас, може да е заради домашните ни любимци. Малко по-късно премина в лилаво, а накрая и в синьо, което означава, че сме достигнали оптимална свежест и влажност на въздуха, защото извънземната машинка освен че пречиства въздуха от прах и акари, и го овлажнява. Ползваме я вече две седмици и определено усещам разлика. Не мога да кажа дали ще ни помогне да преборим алергиите и особено ужасяващия ларингит, който правят момчетата, но един ефект забелязах още на третия ден и определено го свързвам с устройството. Обикновено се събуждахме със запушени нослета сутрин, дори когато нямаме хрема, докато сега дишаме добре. И въздухът вкъщи се усеща по-свеж.

 

Хубаво е, че Philips инвестират в разработването на такива технологии. Иска ми се да имах тази джаджа, още когато Теди беше на 2 годинки и живеехме на квартира с мокет, но тогава най-доброто, с което разполагахме, беше купичка с вода върху парното.

 

Ако уредът ви интересува, тук съм написала подробно за функциите и сглобяването.

 

Уредът ми беше предоставен от Philips България с ангажимент да споделя безпристрастно мнение. За Филипс обаче ми е трудно да съм безпристрастна, предвид десетките техни бебешки уреди, които съм ползвала през годините и които винаги са били на ниво. Така че моля да ме извините, ако съм малко пристрастна. На снимката виждате Алекс, който е толкова възхитен от машинката, че според мен незабавно трябва да го вземат за рекламно лице. :)

Последно променена в Сряда, 19 Април 2017 07:48
Прочетена 3341 пъти

2 коментара

 • Мария
  Връзка на коментара Мария Вторник, 18 Април 2017 20:24

  Не е евтина, няма две мнения, но разликата е осезаема. Алекс ми прави два пъти ларингит през март. Откакто е тук уредът - не е. Естествено, може да е чиста случайност. Но въздухът е различен, даже Иван го признава. Машинката е много добра, май цената й е единственият недостатък, но пък може да се хване в промоция.

 • Vesselina Parshorova
  Връзка на коментара Vesselina Parshorova Вторник, 18 Април 2017 20:18

  Да, и аз четох само хубави отзиви за джаджата. Спира ме цената, иначе вече да я имаме!

Оставете коментар

Уверете се, че сте въвели цялата необходима информация, означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

 1. Най-популярни
 2. Най-нови

Защо тройкаджиите успяват

Защо тройкаджиите успяват

29 Юни, 2017 Образование

Люто до пълно изпотяване

Люто до пълно изпотяване

29 Юни, 2017 Интервюта

Не винете мама

Не винете мама

29 Юни, 2017 Мама

Не е лесно!

Не е лесно!

28 Юни, 2017 Забавно

Корейската вълна

Корейската вълна

28 Юни, 2017 Развлечения

Facebook