logomamaninjashop

Мъжете, които винаги са на мода

Автор: Мария Иванова

1. Артистът

Дали са артисти по професия, или по душа, тези мъже никога не изпадат от въртележката.

Не иде реч за някой паун-фантазьор, който изживява екзистенциална криза, хранейки се върху покривка с щампа на круши и сливи, същата като на баба му Ленка. Става дума за онази приятна част от бохемството, когато четейки любима/омразна книга, гледайки филм, картина или житейска ситуация, се влиза в спор. Прехвърля се една цигарета от уста в уста, мерлото се пресушава, погледът се прелива, спорът утихва, музиката е фон, после страст, един път за автора, втори път за критика. С тези мъже никога не е скучно.

За "Дедовия" комплекс или връзката между любовта и парите

0dab4f73f8e74db8e0ccfc58e81bacd1 XL

2. Увереният, но не нарцис

Уверените момчета не живеят за одобрението на околните, защото се одобряват сами.

Не си служат с клишета, не се страхуват от промяна, стига да си струва усилията, още по-малко от критика. Разликата с нарциса е, че жълтото отражение ще ти разкаже пет пъти за едно и също постижение. Без него съседката не може да отключи мазето, вуйчо му да заколи прасето, фирмата ще фалира, дъждът ще спре да вали, земята да се върти, и светът ще отиде на майната си. Истински увереният мъж ще ти разкаже за себе си само веднъж, ако ти проявиш интерес. Сигурен в собствената си значимост, той все пак осъзнава човешката природа и е готов да признае, когато греши и най-важното - готов е да се извини или да прости. Никой не е идеален, дори и той.

Жега

42770aa1de64ddfe6105cdd213adfa9d XL

3. Приятелят, с главно „П“

Мъжете приятели са емоционална благодат, те не съдят, често критикуват, но го правят с разбиране.

Винаги са готови да помогнат без да се натрапват, независимо дали сте просто приятели или таят надежда за нещо повече. Не се изживяват като спасители, приемат чуждите проблеми с уважение, а не със снизхождение. Ще ви посочат грешките и пътя към решението, но няма да го извървят вместо вас, а до вас.

Как да стана интелигентен колкото жената

0a4409fd7de9904a5f786d566e19e14d XL

А кои мъже отбягваме?

Обсебващият

Става въпрос не само за ревност, но и за нужда. Този мъж не умее да функционира самостоятелно. Иска да знае къде сте, с кого, как, защо, кога ще се приберете. Ще ви се обади в работно време три пъти, по спешност, да ви напомни да не закъснеете, да ви пита изгладихте ли ризката, къде са му чорапките, защо ще ходите на бар с приятелки, вие сте обвързана с него, той е вашият център, ядро, мантия и земна кора. Нямате право на самостоятелен живот, АЗ отдавна се е трансформирало в НИЕ. Няма фирмени партита, ако той не е с вас, няма семейни събирания, ако единият е възпрепятстван. Може би последната фаза е ежедневен общ душ, обща четка за зъби и групово пускане на вода в тоалетната (дано никъде не се случва нещо подобно). Мъж-октопод. Тук си задаваме въпроса - заради деветото пипало, заслужава ли си да търпим останалите осем?

Кога да го пратиш при майка му

a9b9add5bcfb016b8b41446ea451af04 XL

Нерешителният

Ох, леле!!!!! Все съм се чудила, дали на въпросните господа им е трудно дори да се къпят,  все пак смесителят на чешмата има две дръжки, една в червено и една в синьо, през зимата сигурно е ад. Харесва ви, но и той не е сигурен, първо да пита майка си, колегата, съседа и бай Тошо от супермаркета. 2:2, ами сега, абе харесва ви, ще ви стане гадже. После в този ред се започва за ресторанти, хотели, почивки, чинии, торбички за боклук. Разбира се, винаги ще иска мнението ви, не толкова защото го цени, колкото да му спестите дилемата. В началото всичко ще е нормално, той ще предложи два варианта, вие ще изберете един или ще предложите трети, той, разбира се, няма да се съгласи с третия. Годините ще минават, докато не обвини вас за собствената си нерешителност, липса на прогрес и всичкото си нещастие. Той ви бе предложил два варианта, но вие сте избрали грешния. Вие сте виновна, край!


Препоръчваме ви още:

Нещичко за любовта

В какво се превръщат мъжете

Когато мъжът се държи незряло

Последно променена в Четвъртък, 14 Февруари 2019 19:50

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам