logomamaninjashop

Децата ни пречат!

Автор: Севдалина Георгиева

И така, майка съм и имам цели две деца. Все още са цели.... Живеем в София, България.

Честичко чувам, че майките са виновни, семейството е виновно при някакъв инцидент. По медиите все някой пита къде е била майката на това или онова дете, пострадало, защото майката еди-какво си. Нахапано от кучета дете: Къде е била майката? Защо е тичало? Кой му е позволил да тича? Защо не е било научено, че като тича или рита топка, дразни кучето? Защо е викало, крещяло, смеело се е? Защо? Защо майка му не го е научила, че така пречи на хората или на кучетата? И да не продължавам още за катастрофите на пешеходни пътеки и т.н., и т.н. И все си трая, защото си казвам, че не съм наясно с конкретната ситуация, че може пък майката да е виновна, че може пък наистина да е проявила немарливост, невнимание и даже вътрешно започвам да се чудя каква майка съм аз и дали правя всичко възможно да предпазя децата си от опасностите навън...

 Е, може ли такива работи, как си гледате децата?

velo dete

Източник: offnews

Вчера обаче прочетох случайно излиянията на една Майка, чийто син блъснал с колелото си дете и избягал. Добре, това е инцидент. Никой зад волана на колело, кола, мотор или трактор не е застрахован от такъв инцидент. Ясно е, че всеки ползва тези средства, за да се придвижва, а не с нагласата да мачка хора. Случило се е. Разбирам. Но не схващам защо Майката на мъжа (при това с криминални прояви), блъснал детето, обвинява майката на блъснатото дете?!? Трябвало като разхожда в парка детето, да го държи за ръка! Вместо да се извини за инцидента и да предложи някак да помогне, и да се моли това дете да оздравее без сериозни последствия (все пак кракът му е счупен на няколко места), Майката тръгнала да напада майка му и да я вини, че не го държала за ръка?!?

Е, СТИГА ВЕЧЕ!!!!!! ПИСНА МИ!!! ТИЯ ДЕЦА ПРЕЧАТ! ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ МЕРКИ, КАЗВАМ ВИ!

ПРЕДЛАГАМ:

Не да ги държим за ръка. Не! Да ги връзваме в парка! Най-добре на къс повод, за да не тичат, и да са със залепени усти, за да не вдигат шум! Ако въобще се налага да ги извеждаме. Хубаво си помислете, преди да излезете на разходка в парк с детето. Има ли неотложна нужда? Ако не – по-добре вкъщи пред телевизор, таблет, телефон, компютър... Няма какво да се пречкаме на велосипедисти, мотористи и свободно тичащи питбули. В крайна сметка в България децата ни са на последно място в приоритетите на управляващи, медии и общество, освен ако не е някаква сензация, от която някой ще натрупа дивидент... с децата не се занимаваме. Пречат ни! Кучетата са по-важни от тях.

Предлагам тези, които поради някаква сериозна глупост сме създали деца в България, да направим всичко възможно още тия дни да им купим еднопосочни самолетни билети за далечна дестинация, за да не пречат тук!

 

Препоръчваме ви още:

Я го дайте на мен, щом не слуша!

Аз, майката

Не слушайте чужди съвети

Последно променена в Събота, 19 Май 2018 21:44
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Любовта не се опитомява

Любовта не се опитомява

07 Юни, 2020 Истории

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам