logomamaninjashop

7-те новини на седмицата

Ако сте пропуснали новинарския поток, ето най-важното от седмицата в едно изречение:

Спазвайте противоепидемичните мерки, бъдете отговорни и толерантни, забавлявайте се в социалните мрежи и си купете много книги. А ако не може да запомните всичко – отидете на бар и изпийте една бира.

Лошата новина

Епидемията продължава. През последните дни броят на заразените с COVID-19 у нас бележи значителен ръст. Бяха открити и няколко огнища в страната. Епидемиологичната обстановка бе удължена до края на месеца. Това позволява да се въвеждат мерки като временно затваряне на граници, налагане на карантина, задължително носене на маски в градския транспорт и глоби при неспазване. 

 

Безотговорност на седмицата

Лекарка от „Пирогов“, скрила положителния си резултат на PCR тест за COVID-19 и заминала за град Кърджали, за да започне работа в местна болницата. В резултат - лечебното заведение се превърна в коронавирусно огнище с 12 заразени за един ден.

 

Оптимистично

От понеделник врати отварят нощни и пиано барове и дискотеки. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки. Много страни в Европа също отварят границите си за свободно преминаване.

 

Миналото се повтаря

400-годишна пандемия. Така нарече расизма актьорът Джордж Клуни, когато светът настръхна от убийството на Джордж Флойд. Антирасистките протести продължават из целия свят и тази седмица, а цензурата обхвана дори класики като „Отнесени от вихъра“.

 

Добрата новина

Намаляването на ДДС за някои продукти.  Намаляването на данъка върху книгите е дълго чакана новина. Ставката бе намалена до 9 % също и за ресторантите и бебешките стоки.

 

Забавления

Къде се забавляват политиците? Във Фейсбук, разбира се. Поне това сподели премиерът Бойко Борисов по повод публикуваните от бизнесмена Васил Божков компромати в социалната мрежа – че го забавляват.

 

Откритие на седмицата

Бирата помага срещу загуба на паметта. Според учените хмелът намалява стреса и подобрява настроението. Той е полезен за мозъка, защото подобрява концентрацията и ускорява мисловния процес.

И ние се забавляваме с компромати, записи и словесни двубои. Хляб и зрелища да има.

beer 4982466 640

Прочетете също:

5 правила за живот по време на пандемия

Новото нормално - живот след карантина

 

Последно променена в Неделя, 14 Юни 2020 09:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам