logomamaninjashop

Бременна сте - спрете чушките!

Автор: Йоана Боянова

Хората вярват в много неща. Вярват, защото имат нужда да вярват. Ето аз вярвам, че ако ям и никой не ме вижда, не се брои, че съм яла. Затова, когато ходя да купувам закуска, изяждам една още по пътя. Реално никой не ме е видял, значи не съм яла, мога и у дома пак да хапна. Но има някои поверия, бих ги нарекла „странни". Ще започна от това, че булчинската рокля не се пере. Като едни видни ловци на митове, опровергахме това твърдение. Прана-непрана, ако ти е писано, ще се разведеш. Ако не ви мързи, смело ги перете тия рокли, дами, няма връзка. Другото, което лично на мен ми беше казано, е, че когато жена не може дълго време да има дете, трябва да изяде плод от дърво, но преседял зимата на него. Сега, поправете ме ако греша, но си мисля, че със секс става, а не с ядене. И по-добре де, че що плодове съм яла, знам ли ги преседели ли са, кой кога ги е откъснал ?

Сега разбрах, че жената, докато е бременна, не трябва да се подстригва - ако е момче, да не му отреже достойнството. И тук митът беше опроверган. Няколко майки споделиха, че са се подстригвали и момчетата им си имат добри, даже много добри, атрибути. Обаче ваше право е да вярвате или не, защото на мама момчето нали знаете - всичко му е най, та може и мама да преувеличава. Аз не се подстригах, мислех си: „За едното подстригване - да ме псува снахата после. Я си ходи чорлава!“ Освен че жената, докато е бременна, придобива размер на малко слонче, също така ѝ се налага и да ходи неподстригана, небоядисана, добре че за космите по краката още нищо не бях срещнала, щях да съм точно като Крали Марко. Дебела, космата и внушителна.

Суеверията

f8ea1c7aff521bedaac5eab4cbe3ce1e XL

Установихме, че суеверията напредват и с технологиите. Бременна жена кабел не трябва да прескача. Сега си представете ситуацията: „Шефе, не мога да дойда на работа, мъжът ми не е изключил компютъра, не мога да стигна до контакта.“ – „Готово, днес не сте на работа!“

Не може да шиете, докато сте бременна, или поне не може, ако не сте захапали конец с размер минимум на корабно въже. Бе я си ходете скъсани, кой шие в 21 век!

Когато жената тръгне да ражда, вече има много поверия: всички врати да са отворени; косата да не е вързана; водата да е пусната да тече. Любимото ми е, че трябва да се пусне сапун в пазвата ѝ, за да мине бързо и гладко. Смело, дами, пробвайте, после да се похвалите! Реално нищо не губите, освен по-висока сметка за вода, проветрена къща и един сапун в пазвата. 

Неподстригана, платила висока сметка за вода, влизаш в проветрената къща с бебето и се почва - вечер дрехи не се простират; не се излиза, докато бебето не каже „мамо“; не може съседката до го види или ако го види, трябва да се завъртите 10 пъти; слагат се монети за здрави нерви под възглавницата и зъби пак там, за да има здрава коса детето. Без дрехи може да го извеждате, но без червен конец НЕ.

Отново за суеверията

382b8d3782570445d756f78552586f35 XL

Та родила сте, минали са заветните дни, може и да може да излизате, обаче идва поверието, че не трябва да казвате „здравей“, „добър ден“, въобще дебели сте вече без причина, но за сметка на това трябва и да сте нелюбезни.

Има едно поверие, което ми е фаворит - по време на бременност не се ядат чушки, защото на детето ще са му големи ушите. Забравете ги тия чушки със закон, бе! Ако искате дете, спрете поне година преди планираната бременност да ядете чушки, ей така, за всеки случай.

Има и страхотни поверия: в понеделник не се чисти, в сряда не се пере, в петък не се шие, в другите дни аз ви го забранявам. Казах.

Не се подстригва бебето до една годинка - спазих го. След първата годинка съседите разбраха, че е момче. Поне си отвързах на ластичета и шнолки. Не му казвайте на моя син като порасне, моля.

Вярвайте, мили хора, смело, защото няма нищо по-хубаво от това да вярваш.

Относно чушките, не е лошо да бъдат добавени в някоя брошура за бременност, ей така, за по-сигурно. Мотото „Бременна сте - спрете чушките!“, да бъде наравно с това за пушенето.


Препоръчваме ви още:

Майките също сънуват

6 фикс идеи

Моля те, маме...

 

Последно променена в Вторник, 21 Май 2019 09:12

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам