6 университета, които предлагат програми за електронни спортове

Ето нещо интересно за родителите на истинските геймъри. Онези, които по никакъв начин не можете да отлепите от компютъра и най-вероятно се притеснявате ужасно за бъдещето им…А може би просто трябва да ги оставим да следват своя път.

Забелязали ли сте общественото мнение, че електронните игри не водят до нищо добро и е по-полезно да прекарвате свободното си време в учене? Това вече не е съвсем вярно, тъй като образователните институции по света започват да предлагат програми за геймъри, като дори има опции за стипендии за най-добрите.

 

  1. University of California, Irvine (САЩ)

 

През март 2016, калифорнийският университет Ървайн, обяви че ще се превърне в първия държавен университет, предлагащ стипендии за геймъри от есенния семестър на 2016. Стипендиите се за играчи на League of Legends, най-популярната в света онлайн игра. Създателите на играта, Riot Games, са помогнали на университета да екипира своя собствена арена за електронни спортове, по модела на корейските PC кафета.

 

  1. Robert Morris University (САЩ)

 

Това е първият американски университет, който е започнал да предлага програма за електронни спортове. Университет е частен и се намира в Чикаго. Предлагат доста големи стипендии, за геймъри, които се състезават на високо ниво в различни игри, но най-вече в League of Legends. Програмата съществува от 2 години и покрива 50% от таксата, както и разходите по общежитие. Студентите имат достъп до специално оборудвани зали и професионални треньори.

 

  1. University of Pikeville(САЩ)

 

Университетът е частен и се намира в Кентъки. Предлага стипендии за геймъри, които са на много високо ниво. Подобно на спортните стипендии, студентите в програмата по електронни спортове, трябва да поддържат определен успех, за да са част от отбора на университета. Ръководителя на програмата я определя като „съпоставима с програмата на атлетите“. Университета също така праща „скаутове“ в гимназиите, в търсене на най-добрите играчи. Говорят с тях и провеждат тренировъчни игри. Интересуват се както от рейтингите, които имат в игрите, така и от поведението им към другите играчи.

 

  1. Columbia College(САЩ)

 

Университетът обяви своята програма за електронни спортове в края на 2016. Идеята е дошла от състезание по видео игри между президента на университета и учениците през 2014 година. В момента, университета набира треньори за отборите по електронни спортове. Също така е и в процес на създаване на арена за електронни спортове.

 

  1. Garnes Vidaregaande Skule (Норвегия)

 

Това е една от първите гимназии в света, които ще сложат електронните спортове в основната си програма. Учениците в гимназията ще имат класове по електронни спортове поне по 5 часа седмично. Основната цел на програмата е да подобри способността на учениците да се концентрират за дълги периоди от време. Гимназията ще предостави на учениците си висок клас компютри, за да могат да играя игрите оптимално добре.

 

  1. Arlanda Gymnasiet School (Швеция)

 

През август 2015, училището взима 7 студента, които да станат част от тяхна програма по електронни спортове. „Когато студентите завършат, искаме да им предоставим възможността да се издържат, играейки игри, но и да имат алтернатива“, казва директорът на училището. Кандидатите трябва първо да бъдат приети в университета по някое от направленията, след което да кандидатстват за геймърската програма.

 

Последно променена в Понеделник, 06 Февруари 2017 12:56
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

7 разядки за празниците

7 разядки за празниците

23 Дек, 2019 Кулинарно

Кръстът на майката

Кръстът на майката

18 Дек, 2019 Възпитание

Да помогнем на една майка

Да помогнем на една майка

19 Дек, 2019 Истории

Писмо от Дядо Коледа

Писмо от Дядо Коледа

29 Дек, 2019 Истории

Вълшебните сладки на Яна

Вълшебните сладки на Яна

04 Ян, 2020 Кулинарно

Време за вас

Време за вас

31 Дек, 2019 Истории

Тя, моята дружинка...

Тя, моята дружинка...

15 Ян, 2020 Истории

Хората "втора категория"

Хората "втора категория"

14 Ян, 2020 Отношения

Всеки ден ме правиш по-добра

Всеки ден ме правиш по-добра

11 Ян, 2020 Отношения

Лутър, нашето второ дете

Лутър, нашето второ дете

10 Ян, 2020 Любимци

Дете на душата ми

Дете на душата ми

09 Ян, 2020 Блог

Рошави еклери

Рошави еклери

07 Ян, 2020 Кулинарно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам