Нека да отглеждаме деца, не да ги убиваме

  • 10 Апр, 2017

Автор: Мария Пеева

10-месечно бебе почина от морбили вчера в Пловдив. Детето не е било имунизирано, защото няма 13 месеца. При достатъчно високо ниво на колективен имунитет това нямаше да се случи.

На всички противници на ваксините напомням, че отговорността, която поемат с отказа си, касае не само техните деца, но и всички останали, които не са ваксинирани по медицински причини или защото не са достигнали възрастта за това.

По разбираеми причини няма статистика на децата, които са имунизирани само на документ, за да не им бъде отказан прием в детска градина. Но лекари споделят, че родители им предлагат заплащане, за да вписват в картона ваксини, без да ги поставят. Сами се досещате, че най-вероятно други лекари не споделят, но го правят. Това вече е престъпление, което спокойно може да доведе до убийство по непредпазливост.

След като родителите на починалото дете се оплакаха от недостатъчно лекарско внимание, в антиваксърските групи се появиха теории на конспирацията, че лекарите в Пловдив умишлено са оставили детето да умре, за назидание на противниците на ваксините. Подобно обвинение е толкова грозно и отвратително, че даже няма нужда от коментар. Сигналът за лекарска небрежност със сигурност ще бъде проверен, но преди да сочим с пръст и да обвиняваме, е добре да си спомним, че морбили е вирус, който убива. При предишната епидемия 2009-2010 година имаше 25 смъртни случаи.

Всички аргументи отдавна са сложени на масата. Можете да прочетете статията на д-р Раф „Скъпи родители, лъжат ви“, в която има поне 30 линка към научни изследвания. Да, ваксините имат странични ефекти, като всяко лекарство. Дори като билковия чай, или шоколада, или хомеопатията. Всичко има странични ефекти. Вирусите, срещу които слагаме ваксини обаче, имат не само странични ефекти, но и преки. Те осакатяват и убиват.

И ако вие сте готови да рискувате живота на собственото си дете, то какво право имате да рискувате живота на останалите? Ако отказвате да сложите ваксина, поне не лъжете, че сте го направили. Имайте доблестта да отстоявате себе си открито и честно.

Ето какво си мисля. Вие явно не се доверявате на лекарите, които ви казват да се ваксинирате. В такъв случай, следващия път, като се разболеете, изобщо не отивайте на лекар. Лекувайте се с урина. Заболял ви зъб? Гаргара с ракия. Апендиксът ви бил възпален? Билков чай! Изобщо забравете за медицината, щом не вярвате в нея и без това. Вместо да отказват прием на неваксинираните деца в градинка, може просто да откажат на вас прием в болница. Струва ми се напълно справедливо и логично.

И знаете ли какво? Моите деца са ваксинирани. Дори лекарят да ми беше казал, че има риск от аутизъм, пак щях да ги ваксинирам. Защото аутизмът не убива, аутизмът дори не е болест. Морбили, коклюш, паротит, туберкулоза… тези болести убиват.

А на родителите на деца с аутизъм, които обвиняват ваксините, ще кажа – не се измъчвайте от ужасната вина, че сте сложили на детето си инжекция, която го е превърнала в нещо различно. Вие не сте отговорни, че детето ви е с аутизъм. Ваксините не са отговорни, че детето ви е с аутизъм. Никой не е виновен за това. Детето ви е родено с аутизъм, също както други деца се раждат синеоки, левичари или със синдром на Даун. Помогнете му да бъде най-добрата възможна версия на себе си и да си намери правилното място на този свят. Не си съсипвайте живота в битки за фалшиви каузи. Колкото по-рано го осъзнаете и приемете, толкова повече ще можете да направите за детето си. И за всички наши деца.

Това е нашата мисия като родители. Да отглеждаме деца, не да ги убиваме.

И не се извинявам, че съм по-рязка от обичайно. Има случаи, които го изискват.


 

Последно променена в Понеделник, 10 Април 2017 12:48
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
Пролетен базар на книгата НДК
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Все така ли ще я караме

Все така ли ще я караме

11 Май, 2019 Отношения

Спасителят на клети майки

Спасителят на клети майки

09 Май, 2019 Истории

Пеев се предаде

Пеев се предаде

15 Май, 2019 Блог

Аз, той и болката

Аз, той и болката

10 Май, 2019 Отношения

Майната й на стратегията

Майната й на стратегията

25 Апр, 2019 Истории

Не сте ли чували за киноа?

Не сте ли чували за киноа?

26 Апр, 2019 Истории

К`ъв секс бе, човеко?

К`ъв секс бе, човеко?

03 Май, 2019 Забавно

Да си родим дъга

Да си родим дъга

25 Май, 2019 Истории

Те са рапиристки

Те са рапиристки

23 Май, 2019 Нашите деца

Какво четат майките

Какво четат майките

22 Май, 2019 Развлечения

Който свалил, свалил

Който свалил, свалил

22 Май, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам