logomamaninjashop

Строй се, преброй се

  • 07 Апр, 2021

ИЛИ КАК ДА ПОДРЕДИМ ЗЪБКИТЕ НА ДЕТЕТО ПО НАЙ-ДОБРИЯ ЗА НЕГО НАЧИН

Ортодонтията е начин да направим усмивката красива, без агресивни външни намеси. Да подредим своите зъби или тези на малките си наследници е задача, която изисква търпение, но резултатът си заслужава. Чрез поставянето на брекети или прозрачни шини за зъби можем да постигнем не само една по-красива усмивка, но и да намалим риска от развитие на кариес, именно поради по-добрите условия за хигиена.

Колкото по-рано започне профилактиката при ортодонт – толкова по-голяма е възможността проблема с разместените зъбки да бъде отстранен навреме и нашите деца да се радват на здрава и красива усмивка за цял живот. 

Специалистите от ортодонтска клиника Medical Dent ни консултираха кога децата ни трябва да направят първите си профилактични посещения при ортодонта. Разбрахме, че е добре това да стане още на 3-годишна възраст с цел да се запознаят с кабинета и да се предотвратят евентуални страхове.

Те ни посочиха още няколко причини, поради които да не отлагаме консултацията с ортодонт:

  • Изправените зъби често са ефективното решение на много стоматологични проблеми, които сте се опитвали да излекувате с времето. Неправилното функциониране на зъбите и невъзможността за ефективно поддържана хигиена са често срещани последствия от кривите зъби.
  • Изправянето на зъбите гарантира по-естетична усмивка и ефикасно функциониращи зъби.
  • Никога не е късно да подредим зъбките на своите деца и да им спестим, намаленото самочувствие и комплекси в бъдеще, но златния период за поставяне на брекети, при установена нужда е между 9 и 12 години.

No description available.

Какво трябва да знаем за ортодонтското лечение и различните методи за изправяне на зъбките:

  • Всъщност действието на брекетите и шините за зъби се основава на процес на стопяване и едновременно с това, създаване на кост. Този биологичен феномен се получава благодарение на оказвания натиск върху зъба и създаването на нова кост.   
  • Най-добрата алтернатива на брекетите се нарича Invisalign. Това е технология за изправяне на зъбните редици и подреждане на зъбите. Над 5 милиона пациента по цял свят са избрали този метод, сред които 1 милион са тийнейджъри. Този тип алайнъри се използват като ефективна алтернатива на статичните брекети. В основата си, технологията включва сет от невидими шини, които се използват за определен период и в точно конкретна последователност. Целта на всяка следваща шина е да придвижи процеса с една стъпка напред. Всички алайнъри са изработени индивидуално за зъбните редици на всеки пациент. Предимството им пред стандартните брекети, е че Invisalign могат да се махнат по време на хранене и почистване на зъбите и са практически невидими за окото. Те са подходящи, както за коригиране на зъбните редици, така и за профилактика след лечение при ортодонт. Прозрачните шини дават един много висок комфорт по време на лечение ,защото имате възможност да спазвате по-добра хигиена по време на лечението. Лекувайки се с прозрачни шини не се налага да променяте навиците си при хранене, можете спокойно да разговаряте още в същия ден!
  • Някой ортодонтски проблеми могат да се разрешат само с поставяне на класическите метални брекети със свързващата ги дъга. Модерните предложения за брекети са много по-малки от преди и по-незабележими, от колкото огромните шини от преди няколко години. Развитието на ортодонтията и прилагането на технологиите в изработката на брекетите позволява използването на различни похвати и методи, които да оптимизират изправянето на зъбите и да намалят болката по време на процеса. Металните брекети са изработени от висококачествена неръждаема стомана и се прикрепят индивидуално към всеки зъб, като след това се свързват помежду си с помощта на метална дъга, която оказва натиск на зъбите и ги намества в правилна позиция. Металните брекети предлагат поставяне, както от външната страна на зъбните редици, така и от вътрешната. При втория начин брекетите практически стават незабележими. Поставянето им от вътрешната страна на зъбите може да причини временен дискомфорт в началото, не са подходящи за много тежки случаи на деформация и брекетите, поставени от вътрешната страна, изискват старателно и по-внимателно почистване от предложенията, поставени от външната.
  • Керамичните брекети са със същия размер и форма, като металните, но разликата е, че те са изработени от материал в цвета на самия зъб или са прозрачни, за да се слеят със зъбите. Този тип брекети могат да бъдат почти изцяло незабележими, ако пациентът избере и свързваща дъга в нюанса на зъбите. Пациентите, които изберат керамичното предложение трябва да знаят, че при неправилна поддръжка цветът на брекетите може да се измени и да бъде по-видим от преди.

No description available.

  • Избор на ортодонт с дългогодишен опит при поставянето на брекети и шини е от решаващо значение. Със сигурност има разлика между общопрактикуващия стоматолог и ортодонтът. Докато първият се занимава с основните проблеми на устната кухина и зъбните редици, ортодонтът е запознат с всички тези проблеми, но разполага и със задълбочени познания относно функцията на ченето, както и нуждата от брекети и шини. Казано просто, ортодонтите знаят всичко, което всеки зъболекар трябва да знае, но тяхната специалност са познанията как се движат зъбите в устната кухина. Именно затова изборът на ортодонт за предписване, избиране и поставяне на брекети и шини е най-доброто решение за всеки пациент.   
  • Поставянето на брекети е фина и деликатна манипулация и решението за нея се взима само веднъж в живота. Процесът отнема време и търпение, защото изисква разработване на ортодонтски план за лечение, който се базира на анализ на рентгенография и модели, но резултатът си заслужава.
  • При поставяне на брекети се дават детайлни указания на детето и родителя за това как да се поддържат правилно зъбите и за честотата на контролните прегледи, които е важно да се спазват. Само така могат да бъдат избегнати проблеми с развалени зъби в следствие на не  добра хигиена.
  • При завършване на лечение с поставяне на брекети се дават конкретни указания за поддръжка на резултатите, за да се радва вашето дете на постигнатия ефект на здрава и естествено красива усмивка.

Д-р Бранимир Кирилов:

“Ортодонтска клиника MEDICAL DENT стои в основата на популяризирането на лечение с прозрачни шини Invisalign, като още от 2006 година предложихме този тип ортодонтско лечение.    

Над 200 зъболекари са преминали на обучение при нас на курсовете за лечение чрез прозрачни шини, които сме провеждали. 

Предложихме на нашите пациенти лечение с прозрачни шини за изправяне на зъби, водени от съображението за минимална намеса върху зъбите.   

Опитът, който имаме натрупан в годините при лечение с прозрачни шини ни дава основание да продължим да предлагаме това високо технологично решение на нашите пациенти, вярвайки в добрите клинични решения!”

Заповядайте с Вашите деца в MEDICAL DENT през уикенда посветен на БЕЗПЛАТНАТА детска консултация, където нашите специалисти ще прегледат вашето дете, ще направят пълен анализ на състоянието на зъбите и венците и ако то има нужда, ще предложат най-подходящото ортодонтско лечение за него.

Датите са 17 и 18 АПРИЛ /събота и неделя, за да е удобно за всички родители/. 

Ще Ви посрещнем с много настроение и ще направим незабравимо и позитивно посещението при зъболекаря, при взети пълни епидемиологични мерки. 

Необходимо е да запишете своя час предварително, защото местата са ограничени.

Телефон за записване на час: 02/473 87 98 Страницата на MEDICAL DENT можете да разгледате тук.

 

Последно променена в Четвъртък, 08 Април 2021 22:13

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам