logomamaninjashop

Да си майка означава да работиш на две места и половина

Работното време на майката е 98 часа седмично, срещу 40 часа нормална работна седмица.

„Да бъдеш майка е работа на пълно работно време“ – сигурно често сте чували тази реплика. Оказва се обаче, че тя е абсолютно невярна. Защото майчинството е съотносимо с работата на повече от две места. Изследване, проведено от американски специалисти, показва колко време отделя жената средно в грижи за децата си – 98 часа седмично или 2,5 пъти повече от хората, които са със стандартен 8-часов работен ден.
rabota4Авторите на проучването са анализирали графика на повече от 2000 майки, чиито деца са на възраст между 5 и 12 години. Фактите показват, че работният ден на майката започва средно в 6,23 и приключва в 20,31. При това свободното им време е около час на ден (най-често за душ или вана).

rabota

40% от запитаните майки твърдят, че по-голяма част от времето им отнемат задачи, които изискват незабавно разрешаване и никога не свършват, защото се повтарят всяка седмица, а 70 % признават, че са под постоянен натиск във връзка с ежедневното приготвяне на храна за децата, която трябва да бъде и здравословна. Жените определят като животоспасяващи за себе си няколко неща – смартфоните, шоковото хранене ( на крак и когато имат свободна минута) и кафето.

rabota2

Резултатите от проведеното изследване още веднъж нагледно демонстрират напрежението и натоварването, на които са подложени майките в ежедневието си, както и лавината от проблеми, които се налага да разрешават. – казва Кейси Луис, представителка на компанията, която е поръчала изследването.

Източник: boston.cbslocal.com


Препоръчваме ви още:

Многофункционалната "жена зад мивката"

ОбъркАл си сметките, пич!

Печка-мивка-пералня

 

 

Последно променена в Петък, 23 Март 2018 00:39

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам