logomamaninjashop

Когато се влюбиш в майка

Някои бележки за мъжете, които се обвързват с жена с деца. Авторът (пожелал да остане анонимен) споделя собствения си опит по темата.


Случва се така, че се влюбваш в някоя жена и не след дълго разбираш, че в тази връзка не сте двама, а трима или повече. Защото тя е майка. Ако я обичаш, приемаш за свое семейство и нея, и децата й. Какво трябва да имаш предвид, за да си подготвен.

0 години

Това е най-безобидното, което може да ти се случи. С едно изключение – постоянно ще мислиш за това ще се роди ли детето здраво. Готви се за нощни кошмари по темата.

92bf818297655d7a449c12eed4051ab4

До 1,5-2 години

Пелени, биберони, мляко в шишета – това са основните елементи в домашния пейзаж. Но има повод да се порадваш – жена ти вече може да пие по чаша вино с теб на вечеря (ако не кърми, разбира се). Вечер можете да се наслаждавате един на друг, но не задълго: малкото ще ви усети и бързо ще прекъсне идилията с рев.

Забрави за съня. Но не роптай. След 1-2 години ще се наспиш. Сутрин ще ти се струва, че мирише на вкиснало мляко някъде около креватчето на бебето. Но не, то си мирише така. Можеш да провериш. Ако спи с вас нощем, ще се потиш повече. Не заради друго, а просто защото детето се е сгушило в теб.

Първия път, когато го вземеш на ръце, ще заплаче, защото не е свикнало с теб, ако въобще знае кой си. Търпение, ще свикне.

Ако си гнуслив, по-добре веднага кажи, че няма да сменяш пелени. И ти, и детето ще бъдете по-чисти.
То постоянно ще пада. На различни места и страни. Полезно за реакциите ти ще е, ако се опитваш да го хванеш. Ще се учудиш колко опасни ъгли има в дома ти, в които може да удари главата си, дори докато си седи. Ако имаш поне малко вроден бащински инстинкт, нервите ти постепенно ще се разклатят.

Ще установиш, че с теб живее един дяволски надарен лингвистичен гений. Той без усилие запомня и повтаря твоите думи и прави това най-често пред родителите на жена ти. Ще се наложи да внимаваш какво говориш, ако не искаш да се натъкнеш на обвинителните им погледи.

За роднините й. Бъди търпелив и се подготви да изслушваш безкрайните им съвети. Все пак най-обидни могат да ти се сторят думите на тъщата: „Дай по-добре аз да го направя.“. Това е така, защото ти нямат доверие. Все пак не си роден баща и не си свикнал.

Съвет: Ако доживееш до момента, когато детето тръгва на детска градина, първия път върви с жена си. Нека тя те представи на персонала. Иначе един ден може да стане така, че да отидеш да си прибереш детето, а вместо това да те прибере полицията за похищението му.
energi

2-8 години

Стадият на пелените за теб е завършил, без да започне изобщо. Това е единственият положителен момент в ситуацията.

Ако някога си имал любимо заведение и решиш да подновиш посещенията си, ще трябва да градиш имидж отново. Но имай предвид, че вече си мъж, който трябва да дава пример. Това означава, че е настъпило времето да се разделиш с вредните си навици. С всички.
Изграждането на авторитета ти пред детето може да бъде значително забавено, ако родният му баща е напуснал семейството сравнително скоро. Очаквай сравнения от типа: „А моят татко…“, провокации: „А ти можеш ли като татко?“. Добре би било в такива ситуации да имаш под ръка няколко хитри трика, с които да смаеш малчугана. Но не си и мисли да злорадстваш: „А твоят татко това може ли го?“. Просто ги покажи. Детето ще ги оцени и ще ти повярва. Не очаквай веднага да започне да ти казва „татко“. Това може и въобще да не се случи. Макар че ще се чувстваш странно, когато дребосъкът се обръща към теб по име.

В тази възраст детето отваря очи за околния свят. Стреми се да го опознае и ще му е нужна твоята помощ. Започвай да попрочиташ някои неща в Уикипедия. Най-сетне имаш сериозен стимул да се образоваш. Имай предвид, че детето не е длъжно да знае какво не знаеш ти.
Ще ти се наложи да заобичаш децата. Понякога вкъщи ще има повечко от тях – по рождени дни или други поводи. Някъде в тази възраст хлапетата започват да мечтаят за домашен любимец. Всички опити да го убедиш, че рибките са домашни любимци, са напразни. Примири се.

Вероятно ще ти се случи да се скараш с жена си в кой точно кръжок или друга форма да дадете детето. Пиано – не е лошо, но не помага особено при самозащита на улицата. Поддържай своята версия за бойни изкуства. Рано или късно ще се предаде.

Ще ти се наложи отново да се потопиш във вълшебния свят на началния курс. Разгледай учебниците на детето, научи отговорите. Просто да подсказваш верните отговори не върши работа. Ще трябва и да обясняваш защо са верни.

Съществува голяма вероятност запознанството ти с директора на училището да не е по приятен повод. Но ти не отстъпвай от идеята си за бойните изкуства. Да ходят на пиано другите. Училището е школа не само за образование, но и за оцеляване.

Той ще се научи да те лъже. После ще разбере, че е безполезно. Но ще мине време.

Ти ще трябва да му обясниш кое отличава мъжете от жените и защо искат да са заедно. Не забравяй да сложи парола на компютъра си, за да не попадне на „учебните“ ти материали.

Съвет: Ставайки нощем до тоалетната, не си спестявай светването на лампата в коридора. Там винаги има забравена някоя фигурка от шоколадово яйце или лего, която може да пробие крака ти. Не е особено мъжествено да крещиш от болка посреднощ. 

57277897 56a6f3db5f9b58b7d0e5a8e7

16+

Няма да е лошо да си по-възрастен от него поне с 10 години. Но това е въпрос на късмет. Можеш да разредиш напрежението, ако на първата среща му предложиш да те нарича „татко“. Ще се посмеете заедно, ще се поотпуснете. За него ти си само поредният ухажор на майка му и да не си посмял да я обидиш. Освен това ти си и по-голям приятел, с който ще му се наложи да се сближава.

Искаш или не искаш, ще ти се наложи да се състезаваш с него. Ако е възможно, включвай се само там, където изразходването на физически сили е минимално. Билярд, боулинг, тенис на маса и т.н. А може и да му изкараш въздуха с няколко поредни страйка.

Вероятно твоите музикални идоли ще се обръщат неведнъж в гроба. Новата музика в дома силно ще се отличава от тази, с която си свикнал. Възможно е да го убедиш, че рокът, джазът и блусът също си струват децибелите, но не е сигурно, затова не бъди настоятелен в опитите си.

Бъди подготвен да реагираш в случай, че негова фенка се окаже същата, с която си се запознал преди време в заведение, иначе може да се получи конфузна ситуация.
Когато за пръв път се прибере почерпен вкъщи, ще установиш, че притежаваш черти на характера, за които не си подозирал. Това все някога ще ти се случи, повярвай ми. Как да реагираш, ще ти подскажат опитът и съвестта. С учебна цел можеш да опиташ да повториш няколко пъти изречението: „Можеше да съм аз.“

Не е задължително, но е възможно да има същата брада като твоята. Въпрос на гени, макар в случая да нямат нищо общо. Ще ти се наложи да го научиш да се бръсне, а за поредния рожден ден – да му подариш последен модел самобръсначка.

Ще можеш да погледнеш на света на „младежката мода“ с други очи. А после ще погледнеш и себе си в огледалото. И може би най-после ще престанеш да си загащваш ризите.

Твоята нервна система със сигурност ще се освежи, когато получи шофьорската си книжка и седне зад волана за първото ви извънградско пътуване. След първоначалния шок, ще откриеш и добрите страни на ситуацията – вече имаш личен шофьор, който да те прибира след петъчните срещи с приятели на по бира.

***

По принцип съвсем същото те очаква и ако детето носи твоите гени. Така че можеш да го имаш предвид. Все пак - предупреден значи въоръжен.


Източник: psychologies


Препоръчваме ви още:

Осиновете си татко

Бащи в "майчинство" 
15 признака, че мъжът е станал баща 

 

Последно променена в Неделя, 01 Октомври 2017 16:19

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам