logomamaninjashop

Какво да не забравяме при пролетното почистване

Автор: Весела Бахчеванова

Когато почистваме дома си, ние добиваме навика да забърсваме прах от видимите повърхности и често забравяме дребните детайли, които са извън полезрението ни или малко използвани. Но там с времето се натрупва много прах и е добре да им отделим внимание при основното почистване.

Запознайте се с нашия списък с пет елемента, които най-често пропускаме при почистване:

1. Датчиците за СОТ или противопожарни датчици

Знаете ли, че ако не почиствате периодично тези датчици, те ще се повредят и трябва да се подменят? Затова 1-2 пъти годишно забърсвайте насъбралата се прах от тях. Проверете дали батериите не са за смяна.

2. Вентилационните отвори и климатиците

Прахта много лесно прониква във вентилационните отвори затова, ако можете, свалете капаците, измийте и подсушете. Ако ли не, опитайте да ги забършете с влажна кърпа. Почистете климатиците според инструкциите им за употреба и проверете филтъра - някои модели са с еднократен и се подменят, а други се почистват. Не забравяйте и аспиратора.

Съвети за основно почистване

prolet4

3. Саксиите и цветята

Отглеждането на цветя в дома наистина поддържа въздуха свеж, но те събират много прах. Използвайте влажна памучна кърпа, за да ги почистите. 

4. Вентилаторите и радиаторите

Дори да не виждате прахта по висящите вентилатори и зад радиаторите, че тя е там. Затова 1-2 пъти годишно ги почиствайте с помощта на влажна кърпа. Не забравяйте и междуребрената част на радиаторите - за там може да използвате приставката на прахосмукачката.

5. Килерът

Ако имате в дома си килер, където да складирате коледната украса или рядко използвани вещи, е добре да го почиствате поне веднъж годишно. Така хем ще освободите място, хем ще се отървете от ненужните или изпочупени вещи. 

Какво да правим с ненужните дрехи?

42804735 m

Весела Бахчеванова е нашият експерт по грижите за дома. Още професионални съвети можете да намерите в сайта на iHelpi или на фейсбук страницата.

 

 Препоръчваме ви още:

Как да се отървем от насекомите

Последно променена в Четвъртък, 26 Април 2018 22:25

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам