logomamaninjashop

Слингофест 2019

Автор: Яна Пеева

Не е тайна, че бебеносенето се превърна в неизменна част от родителството за нас. Ергономичната раница е единственият предмет, който никога не оставям вкъщи, когато с Борис излизаме навън. Така се разхождаме, така пазаруваме, така се придвижваме из града. В нея го успокоявам вечер, когато го измъчват зъби. С него на гърба си готвя, когато иска да е близо до мен, а не да вилнее из апартамента. Благодарение на нея успявам да разхождам кучетата, докато Теди е на работа. Казвала съм го и преди - бебеносенето е мега яко и ме спасява винаги и по всяко време. И не само това - то ме запозна с един куп страхотни хора. То беше моята връзка с непознатия свят на митичните хора “родители”, така намерих приятели, супер готини жени, с които да пия кафе (и вино), на които да мрънкам, на които да се хваля, с чиито деца Борис да играе.

Една от тези супер готини майки е Ани от Слингомания. Слингомания е библиотека за бебеносене, една от многото в страната, а Ани е истинска фурия - пълна с енергия, изумяваща ме с организацията си и желанието си да върши неща. Библиотеката, консултациите, участията по разни и разнообразни фестивали и изложения. И не на последно място - SlingoFest. СлингоФест е единствено по рода си събитие в България, посветено на разсрастващия се свят на бебеносенето. Първото му издание се проведе миналата есен, а второто предстои другата седмица - толкова скоро, заради огромния интерес от страна на всички нас! Сега освен търговската част и уъркшопите, ще имаме възможността да посетим и редица лекции от най-различни специалисти, както в областта на бебеносенето, така и в други, свързани с него сфери на родителството. Ще имаме удоволствието да чуем какво имат да кажат по въпроса: Ася Демирева, Христина Янева - Хедра, Весела Генадиева - Постпартум дула, д-р Анета Попиванова.

Бебеносенето е мега яко!

Image may contain: one or more people, hat and outdoor

Ето какво ми каза и самата Ани за изложението:

Слингът се превръща все повече от екзотична демонстрация в необходимост и неизменен помощник за майката в първите месеци от живота на бебето, а и след това. Интересът към различните модели носилки и техники на бебеносене е причината да се организира национален форум, който да събере на едно място всичко и всички, приели това за своя кауза.

От предходното издание на SlingoFest изминаха само няколко месеца, но всички - и публиката, и учасниците ясно показаха, че имат желание да участват в следващото издание. През 2019г. обаче Фестът ще бъде много повече от изложение. Той се превръща в своеобразен форум, където можете да почерпите полезна информация, за пробвате различни носилки, за да изберете правилната за вас. Конферентната част пък е посветена на кърменето, на движението

Организаторите - Biberschatz, за които сме ви разказвали тук, Kaya, българският сертифициран производител на ергономични раници и слингове, и библиотеката Слингомания са поканили български и чуждестранни консултанти, обучители и лекари, които ще изнесат лекции по темата.

Screenshot 2019 02 26 at 12.48.08 PM

Част от изложителите са: Рошаво, Шушулка, Сгушени, Коала Бейби, Кайа

Къде:  Интер Експо Център - Конгресен център, Цетрален вход, ет. 1. Входът за изложбената част е свободен, а цената за всички уъркшопи и лекции и 30лв.

Кога: 23-и март, 2019г от 10:00 до 18:00 часа.

Повече за изложението можете да научите на страницата във Фейсбук, там има допълнителна информация за изложителите, както и страхотна игра, която тече в момента - можете да спечелите вход за уъркшопите и лекциите или пък супер готин ринг слинг. Аз лично нямам търпение!

Последно променена в Понеделник, 11 Март 2019 07:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам