logomamaninjashop

Време за мама и син

Автор: Яна Пеева

Борис все още е прекалено малък, за да се чудя как точно да прекарваме времето си заедно. Дните ни минават в бърборене - той на мен и аз на него. Достатъчно е да се покажа и той започва да се смее, трябва само да го целуна по малките крачета, за да ми се усмихне. Всичко му е ново, съответно всичко му е интересно. Една светната лампа му осигурява забавление за поне 15 минути. А когато и на мен ми доскучае, просто взимам Хари Потър, лягаме на килима в детската и се пренасяме в Хогуортс. Сигурно обаче няма винаги да е така. Днес ми попадна този супер готин списък, направен от една майка, която иска да прекарва възможно най-забавното време със сина си. Признавам си, нямам търпение да можем и ние да правим всички тези неща.

Научни експерименти - няма нужда да се чувствате сякаш сте в училище. В интернет има толкова много идеи за забавни експерименти, които можете да направите в домашни условия.

bouling

Боулинг - кой не обича боулинг? Когато бях малка, с баща ми редовно ходехме, и редовно го биех. На тръгване винаги молехме служителите да разпечатат резултата, за да се похваля на мама колко съм добра.

Кънки/ролери - има нещо много уютно в идеята да караш кънки през зимата. Ролерите пък са страхотна идея за топлите месеци - навън е зелено и хубаво, а вие се пързаляте и си говорите.

Търсене на съкровище - усещам, че това ще ми е любимото! Можете да го направите семейна традиция - колкото повече хора участват, толкова по забавно. Аз лично, обичам да организирам такива неща и ще се забавлявам много, докато измислям къде да скрия съкровищата и какви да са указанията и препятствията за дечурлигата.

10 идеи за забавление с децата през лятото

piknik

Пикник в парка - пригответе любимите си неща за хапване, най-добре заедно, вземете федербал или топка и се отправете към близкия парк.

Посещение в зоопарка - ако имате хубав зоопарк в близост, това е страхотен начин да прекарате времето заедно. Можете да му разкажете за всички животни, да хапнете пуканки, дори да си измислите забавни игри, докато сте там.

Laser tag - още нещо, което нямам търпение да направим заедно. Само трябва да започна да тренирам отсега, защото каквато съм спъната, никак няма да го затрудня.

Игрите на глада

futbol

Спортно събитие - ако си пада по спорта, можете да го заведете на футболен/баскетболен/волейболен/тенис мач. При нас футболът (от страната на Теди) и тенисът (от моя страна) са на почит и на Борис няма да му се размине поне едно водене на стадион. Не знам дали ще се доредя аз да го заведа, но пък защо не!

Война с водни пистолети - лято е, жега е, какво по-готино от война с водни пистолети. А който загуби, ще вдига масата.

Любимият му спорт - не си падам много спортна личност, но мога да се науча. Дузпички поне можем да си бием, сигурна съм.

basein

Басейн - можете да си организирате състезание във водата или просто да се плацикате, със сигурност ще си прекарате супер.

Посещение до книжарницата с бонус сладолед - това е МОЕТО нещо. Нямам търпение да стане НАШЕТО. Какъв по-хубав начин да събудиш любопитството към книгите от това да оставиш детето само да си ги избере? Сладоледът е бонус и за двамата!

Състезание с колелета - децата обичат състезанията! Пък и съчетаваме приятното с полезното (малко движение за нас) :)

Пускане на хвърчило - на вилата, в някой шкаф, имам забутано едно огромно червено хвърчило с опашка в цветовете на дъгата. Като малка обожавах да тичам по полето, докато литне, а после да го дърпам след себе си и да гледаме с брат ми как танцува в небето. Едва ли ще пускаме същото това червено хвърчило, но съм сигурна, че ще ни е точно толкова забавно!

hvarchilo

Стреляне с нърфове по мишени - да ви кажа, много съм добра. Вкъщи е пълно с играчки спечелени от мен за Теди на разни стрелбища. Да видим дали и с нърфовете толкова ще ме бива или малкият човек ще ме побеждава.

Риболов - много обичам да ходя за риба. Като бях малка, ме водеше вуйчо, даже имам своя въдица, която ще мога да дам на Борис като порасне. Има нещо много релаксиращо в това да стоиш и да чакаш, гледайки водата. Ако не друго, учи на търпение. И на тишина!

Картинг - това няма нужда от обяснение. Победителят избира вечерята!

Вечеря и кино - понякога няма време за всички тези неща през деня. Може и да не стигнете до киното, а да го оставите да избере филм за вкъщи, докато поръчате любимата си храна (няма да готвите, все пак сте на среща! :D).

Идва лято - поляните са зелени, дните дълги, а вечерите топли и приятни. Откраднете си един ден с децата, така ще им подарите най-хубавото нещо - страхотни спомени и много, много, много смях!


Препоръчваме ви още:

10 идеи за игри на открито

Забавни игри с тебешир

Игри за уморени майки

 

 

Последно променена в Събота, 30 Юни 2018 11:23

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам