logomamaninjashop

С деца из Европа

Лятото е идеалният сезон да покажем на децата си някои завладяващи кътчета на Стария континент. Предлагаме ви интересни атракции в пет държави, които със сигурност ще бъдат запомнени от хлапетата ни за цял живот.


Дания

Много интересна дестинация е Селото на викингите, което се намира на 265 км от Копенхаген. Ribe Vikinge Center предлага автентични забавления за децата. От април до октомври са отворени работилниците, в които малчуганите могат да се научат да месят хляб, да изработват съдове от глина, да упражняват стрелба с арбалет.
За възрастни билетът е около 15 евро, а за деца 7.

dania2
Ако сте опознали бита на викингите, можете да продължите към друго незабравимо преживяване – паркът Legoland в Билунд. Това е Страната на LEGO и всичко в нея е построено с блокчетата на прочутата марка. Цената на билета е 47 евро. Леголанд има и в Германия, близо до Мюнхен, в Англия, Уиндзор, както и извън Европа - в Дубай, Китай, Япония, САЩ и Малайзия.
За по-големите деца, можете да организирате посещение в дома-музей на знамения разказвач на приказки Ханс Кристиан Андерсен в град Одензе.
Безусловният лидер сред детските атракции е Bonbon land. Намира се в град Холме-Олструп, на 100 км от Копенхаген. Тук има всичко – водни пързалки, всякакви въртележки, влакчета, детски площадки и кинозали – над 50 вида забавления. Паркът работи от април до октомври. Цената на билета е 27 евро. 
В столицата Копенхаген на децата също няма да им е скучно. Тук ги очакват зоопарк, океанариум, увеселителният парк Бакен, магазините за конструктори LEGO и Паркът „Тиволи“.


dania3

Холандия

Чували ли сте, че най-големият аквариум за морски бозайници в Европа е делфинариумът в Harderwijk Холандия? В него съжителстват моржове, морски лъвове, тюлени, акули и делфини. Демонстрациите пред туристи с участие на обитателите на този огромен аквариум нямат аналог в Европа. Можете да предложите на децата и подводна среща с делфините, възможност да ги нахранят или погалят и дори да поплуват с тях. Билетът 16,50 евро.
Стъпите ли в Амстердам непременно заведете малчуганите в NEMO Science Museum. Семействата, които вече са го разглеждали, препоръчват да си запазите цял ден за посещението. Децата ще могат да видят интересни инсталации и шоу програми. Освен това всички експонати могат да бъдат докоснати и има дори възможност да се правят научни експерименти. Входният билет е 15 евро.


holand
Друго много интересно място е  Sprookjeswonderland
, в град Енхьойзен. Тук оживяват любимите приказки на децата, има великолепна ферма и влакче, което обикаля хълмовете на приказната страна. Билетът е около 10 евро.

holand2
Франция

Сигурно първото, за което се сещате, е Дисниленд. Входният билет е около 50 евро, а за да не чакате безкрайно по опашки, можете да отидете в по-ранен час. Страната на Дисни отваря врати в 10.
Особен чар има паркът Аsterix
. Той предлага над 30 вида атракции, разделен е на тематични зони: „Гърция“, „Египет“, „Римска империя“ и т.н. Цената на билета зависи от броя на посетените атракции и може да варира от 34 до 139 евро.
Задължително отделете време за Музея на магията в Париж. Билетът за възрастни е 9 евро, а за деца – 7.

frans


Австрия

Притегателно място за децата във Виена е зоопаркът Шьонбрун  който е най-старият в света. Тук се появява първият жираф в Европа, а голямата местна гордост са родените в зоопарка бебета от вида гигантска панда. Най-добрият зоопарк за 2014 година. Децата имат възможност за контакт с някои от обитателите. Работи целогодишно. Билетът за възрастни е 18,5 евро, а за деца – 9. Разбира се, не пропускайте и Пратера. Може да разкажете на децата си историята на прословутото Виенско колело, създадено още през 1897 година и понесло тежки поражения през 1945, за да възкръсне отново през 1947 г. като символ на традицията и любимо развлечение на малки и големи.

ausria
Идеалният музей за семейна екскурзия е Къщата на морето
. Това е място с необичайна красота. Попадате в тропическа гора със сочна зеленина, лиани, баобаби, екзотични цветя…а наоколо пеят птици и ромоли вода. Можете да посетите и терариума, където се намират много ценни видове. Входният билет за възрастни е 16,7 евро, за деца на възраст 6-15 години – 7,6 евро, а за 3-5-годишни – 5,1 евро.
Тийнейджърите със сигурност ще харесат подземното езеро на Виена Зеегроте. Можете да си организирате разходка с моторна лодка и да се отправите на 45-минутно пътешествие в пещерите. Стойността на една екскурзия по каналите е 10 евро за възрастни и 7 за деца от 4 до 14 години.

austria2


Испания

На час път Барселона се намира PortAventura World - това е курортно селище с огромен увеселителен парк, по крайбрежието на Коста Дорада. Великолепен вариант за семейна почивка! Еднократно посещение в парка, в който най-привлекателни са водните атракции, струва около 45 евро. За децата входът е 39 евро.

spein

Незабравимо ще остане пътешествието на „покрива“ на Барселона – Тибидабо. До мястото се стига с лифт срещу 2 евро на човек. Децата ще бъдат привлечени от атракциите на едноименния увеселителен парк, чиято гордост е виенското колело.
Много известна е и стаята на ужасите Kru’eger Hotel El Terror, с изключително реалистични персонажи. Шокираща атракция, която може да зарадва тийнейджърите.

spain2
Материала подготви Янка Петкова

Снимки: Twitter


Препоръчваме ви:

5 съвета за почивката с деца 
Ваканцията - урок по самостоятелност 
В Legoland с три деца

Последно променена в Неделя, 10 Септември 2017 22:01

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам