logomamaninjashop

Спаси я

Познавам лицето на насилието, макар и задочно. Най-любимият ми човек на този свят е отраснал с него. Той не говори за преживяното, но то е някъде там, в него, и все още го наранява. Заради него, заради майка му, която уважавам и обичам като своя, прегърнах тази кауза и си обещах да помагам когато и с каквото мога на хората, преживели кошмара на насилие в семейството. 

С Галя, Ирина и Христина се запознах случайно - покрай историите, които ми пращате. Те са жени, които са успели да преодолеят болката и да продължат напред, а сега искат да помогнат и на други. Надолу споделям текста, който ми написаха. Мисля, че сайтът им ще е полезен на много хора в подобна ситуация.

Всяка от нас познава страха. Дори и да не сме били жертви на насилие, ние се страхуваме за родителите си, за децата си, за нашето бъдеще. Това е най-нормален човешки инстинкт. Но има една голяма бройка жени, които всеки ден се страхуват за живота си и не смеят и да си мечтаят за следващия празник, за лятната ваканция, за рождения си ден. Сред нас има много жени, за които паническият страх е ежедневие.

Това са само констатации, да. Четохме ужасяващата статистика, на всяко следващо убийство буца ни засядаше в гърлото, участвахме в протести, акции, писахме отворени писма и се прегръщахме. Докато дойде денят, в който решихме, че е нужна огромна отдаденост, канализирана в юридическа форма и впрегнахме всички сили. Ние - Ирина Добруджалиева, Галя Дойчева и Христина Зарева основахме SAVEHERBG, сплотени от отказа ни да сме безсилни, мотивирани от общата ни цел - ненасилието, решени да се опълчим на страха и мълчанието - това ни събира и ни дава сили всеки ден да водим нова битка и животът на всяка жертва по света да е смисъл на нашия живот. Благодарение на развитието на комуникациите в световен план, успяваме да се свързваме помежду си и чрез една длан за знак стоп от всяка точка но света, без нужда от превод!

Не си сама

b98f6f9001c8ec24f716437d68f9cb59 XL

Обединения и движения от този тип заливат света, защото са крайно необходими в условията на постоянно увеличаващо се насилие. Това, което първоначално организирахме, е сайт, в който всяка от вас може да получи нужната законова информация, първоначалните документи и жалби с указания за попълването им, SOS план за действие, психологически съвети, алтернативни терапии. В сайта намериха място окуражителните думи на много уважавани от нас личности, които се надяваме да вдъхновяват всяка една от вас. Също така ще намирате постепенно нови и нови позитивни истории, завършили с хепи енд на жени, живели в кошмарен свят. Целите ни са да можем да предлагаме безвъзмездно всякакъв вид консултации (юридическа, психологическа), да имаме ресурс да подкрепяме все повече дами и да им предлагаме решения и поглед към живота извън страха, да се свързваме в общности със съмишленички от страната и чужбина.


Препоръчваме ви още:

"Истината трябва да се знае"

Насилието не е семейна ценност

Щом те удря, значи те харесва!

Последно променена в Понеделник, 03 Юни 2019 21:45

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам