logomamaninjashop

Светлината от моя прозорец

Те са някъде около нас - наши съседи, приятели, колеги. Може би са част от семейството ни. Вероятно не сме забелязали, че имат проблем с алкохола. Или сме забелязали, но извръщаме поглед, за да не ги поставим в неудобно положение.

Ако сред вашите близки има такъв човек, моля, споделете тази история и го окуражете да потърси помощ.

Това може да спаси живота му.

Здравейте, казвам се Д. и съм алкохоличка.

Спомням си, че написах това в един от форумите за взаимопомощ преди около 10 години и за първи път от много време насам бях искрена. Случи ми се някъде месец, след като отидох на първата си сбирка на Анонимни алкохолици. Оттогава животът ми започна да се променя по един хубав начин. Такъв, какъвто никога не съм мислела, че е възможен. И продължава да е така. Нямам очаквания, но като се обърна назад, виждам смисъла, промяната и усещам радост.

Знаех, че алкохолизмът е болест, защото мои близки умряха от нея, но никога по-рано не допусках, че и аз съм болна. В Анонимни алкохолици приех да не търся причините извън мен. Днес казвам, че съм алкохоличка и това просто е факт, както, че съм висока 163 см. или че съм българка. Анонимни алкохолици е мястото, където мога да бъда напълно откровена, това помага на мен, а може да помогне и на някой друг. С тази надежда споделям днес част от живота си с вас.

Първата ми среща с алкохола, която помня и едновременно не помня, стана когато бях на 14 години. С приятелка решихме да опитаме от ракията на баща й. Спомням си, че ми беше неприятно и като я поглъщах направо ме изгаряше. Това не ми попречи да продължавам. Не исках да правя изключение от другите. Продължих да пия, докато не изгубих спомен. Близо 24 часа съм била в съвсем неадекватно състояние. Не помнех нищо. Ужасът и срамът от първото напиване бяха големи. Въпреки този случай в последвалите ученически години продължавах да пия. Залъгвах се, че е рядко и невинно и го правя като всички в компанията. Но интересно защо, още тогава ми бяха измислили прякор, свързан с алкохола? На мен не ми пукаше особено за въпросния прякор, защото открих, че алкохолът ми помага да смъкна притеснителността си, да си бърборя, да се шегувам и примерно, ако харесвам някое момче, да му го кажа. Не пиех ли, посмъртно не можех да го кажа.

Първият купон - правила за безопасност

facbb06d6d18afd30055031c05e0c8a3 XL

Омъжих се рано (на 17 години) за човека, когото обичах. На 21 години вече бях майка на две прекрасни момчета. Обичам децата си! По време на бременностите си не пиех, както и докато те бяха малки, но живеех в постоянен страх и опити да контролирам всичко и всички. Не се доверявах на никого. Трудно приемах помощ за каквото и да било, включително за отглеждането им. Исках децата ми да имат хубаво и здраво семейство. Да са задоволени от всичко - обич, грижи, материални неща... Често вървях по улиците вечер и гледах светещите прозорци на домовете на хората. Мислех си, че зад тях се крият радост, уют и топлина, които бяха непознати за мен. Завиждах им! Никога не харесвах моя прозорец. Изглеждаше ми празен и грозен. Желаех за децата си онзи „уютен и светъл прозорец“. Всячески се опитвах по-късно да ги предпазвам от моя алкохолизъм, но уви - алкохолизмът е по-силен от майчината любов! Той е коварен и неусетно започнах да пия отново. В началото го правех само при излизания. Алкохолът ми позволяваше да се отпусна от работата, от грижите, да се забавлявам, дори да ставам център на внимание в компании, блясвайки с остроумие и весел нрав. Всъщност алкохолът ми е позволявал да се отпусна от контрола и страха, които бяха постоянни мои спътници. 

Неусетно започнах да пия всекидневно - малки количества, но редовно. После количествата започнаха да се увеличават все повече и повече. Твърдо отричах обаче и много се гневях, когато първо майка ми каза, че имам алкохолизъм и започна да прави сравнения. Години не разговарях с нея и със сестра ми. Тогава все още бях убедена, че мога да спра, когато си поискам. Допусках, че понякога малко прекалявам, но оправдавах това с напрегнатото ежедневие, с бизнеса, който не вървеше. Мислех, че имам правото да се отпусна, а аз не знаех друг начин да го направя. Оправдавах се, че всички пият и твърдях, че аз съм като всички и това е нормално. Сега зная, че това отричане и желание да съм като другите са типични за алкохолизма. Може би това е единствената болест, при която човек така упорито отрича, че е болен. В Голямата книга на Анонимни алкохолици пише:

„Идеята, че по някакъв начин, някой ден ще успее да контролира и да се наслаждава на пиенето, е голяма мания на всеки абнормен пияч. Продължителността на тази илюзия е смайваща. Мнозина я преследват чак до вратите на лудостта и смъртта.“

Така беше станало при моите близки. Така беше и при мен преди да намеря Анонимни алкохолици.

Дори - колкото по-зле ставах, толкова повече отричах проблема. 

Продължавах през следващите години да пия и да отричам. Да се крия от хората. Те вече не ми трябваха, за да си пия. Правех го сама у дома всеки ден. Стараех се пред другите да пия „нормално“ и те да не разбират за изпитото от мен насаме. По всякакви начини се самозаблуждавах, че е така. Понякога все още успявах да работя на високи обороти и да обръщам някакво внимание на децата и семейството си, но никога не бях доволна от това, което имах и постигах. Не се чувствах удовлетворена от работата, нито от това, че имам семейство, нито от материалната сигурност, която много хора нямаха. Все исках още и още, сякаш гонеща някакъв недостижим, измислен само от мен и в моята глава крив идеал. Исках го онзи – другия прозорец. Не можех да се зарадвам, нито да оценя това, което имам.

Когато депресията седи до теб, на дясната седалка

ae05ff4be8494f612aaf8a5eda886c09 XL

С времето алкохолизмът беше започнал да взема бавно, но сигурно от мен, без нищо да ми дава. Губех. Първо бизнеса, който имахме. После от поредицата от необмислени постъпки се наложи да продавам жилището си и още един имот. Не признавах грешките си. Напротив. Станах брокер на недвижими имоти. Само че в деня преди да сключа сделка, се запивах и не я осъществявах. Всичко свързвах с някакъв малшанс. Сякаш целият свят се беше обърнал срещу мен. Всъщност аз бях срещу него. Неуредиците и провалите в живота, които си създавах сама, заливах с алкохол. Исках да успокоя душата си и да забравя чувства, които бяха предизвикани от мои грешки. С тях наранявах най-близките си хора, тези които уж най-много обичах. 
Преместих се да живея по-далече от роднините си, защото тогава вярвах, че те са причината за начина, по който се чувствам, за скандалите и липсата ми на спокойствие. Обмислях и преместване в друг град и какво ли още не. Все търсех някакво ново начало и спокойствие. Бях поела стремглаво към моето дъно, като продължавах да се самозалъгвам, че нещо извън мен е виновно - обстоятелствата, събитията, хората, а не моят алкохолизъм. 

Белите петна в паметта ми бяха започнали да стават нещо обичайно. С тях завършваше почти всяко мое пиене. После ме заливаха чувство на вина, срам и страх. Спомням си, че отчитах за успех, когато все пак нещо помнех. Казвах си: „Ето на, не се напих до безпаметност. Значи съм като другите."

Толкова много исках да пия и да не се напия, но това не ми се отдаваше! Пиех и на новата си работа, която смятах за унизителна, както и факта, че ми се налага да работя за някой друг. Влизах в чести депресии и търсех причината някъде там, а не в абстиненциите, породени от невъзможността на организма ми да приема повече алкохол. Но аз продължавах да наливам. Спомням си сутрините, в които след 2-3 часов сън чувствах отвратително стягане в гърлото. Спомням си трудността да налея в организма си първата бира за деня. Нататък ставаше измамно по-лесно. Исках да спра да пия, но не знаех как. Така започнаха посещенията ми при врачки, баячки и билкари, за да ми лекуват страховете. Ходих на психиатър след ужасен скандал у дома. Лекарката ми каза, че оттук насетне не мога да пия алкохол без опасност. С нейна помощ и лекарствата, които ми изписа, спрях да пия за кратко. Но скоро започнах отново.

Тогава стигнах до крайност - по време на запой поисках да напусна семейството и децата си.

Исках да отида някъде, където да умра или някъде, където да започна нов живот. Душевното ми раздиране беше страшно и дълбоко. Бях започнала да осъзнавам, че причина да се разпада всичко съм самата аз и моят алкохолизъм. А колко исках да не е така! Тогава пожелах да се махна, да не преча, да не наранявам тези, които обичам най-много. Но нямах сили да го направя. Бях паднала пребита някъде по пътя. Семейството ми беше пред разпад. Работата ми също висеше на косъм след ужасно напиване там. Спомням си, че пияна се търкалях по пода и се молех на Бог някак си да ми помогне, та да свърши всичко това.

Животът е такъв, какъвто си го направиш,... стига да е живот

fe9f389134b872478c99a836d55de88e XL

После, в момент на отчаяние, изписах на клавиатурата на компютъра „анонимни алкохолици”. Спомням си, че останах изумена, четейки в сайта. За пръв път разбрах, че има и други хора, които се чувстват като мен. Идентифицирах се с тях. Продължих да чета и да пия още известно време. Материалните загуби и физическият ужас бяха налице, но нищо не можеше да се сравни с душевната пустота. Ад! 
Четях, че за да има група на Анонимни алкохолици са достатъчни двама алкохолици и една кафеварка и търсих друг човек като мен. Бях готова на всичко! 
Трудно и с отлагания намерих в моя град такъв човек. Спомням си как пиех като за последно и колко смелост ми трябваше, за да отида на сбирка. Спомням си колко неизвестни, страх и предразсъдъци имаше в главата ми. Спомням си ужаса, когато вече намерила Анонимни алкохолици, пропих отново. Пак стигнах дотам – пияна, да не ми се живее. Това вече ми беше познато и се изплаших се, че няма да има „следващ път”. Разбрах, че нямам време!
На 18 март 2008 г. излязох от последния си запой. Хванах се здраво за спасението – Програмата на Анонимни алкохолици. И започнаха да се случват чудеса! 
Първото, най-важно и голямо чудо е, че ден след ден и днес съм трезва!

Бях освободена от дългогодишното криене. Нямам какво да крия. Не ми трябват дъвки, бонбони тик-так или друго, за да прикрия дъха си. Не оправдавам зачервения ми поглед с лошо зрение. Не избягвам чуждите погледи. Мога да гледам хората в очите! Всъщност физическите неразположения отминаха най-бързо. Не мога да кажа, че е било лесно физическото преодоляване на болестта, но пък на сбирките виждах, че е възможно. Още по-интересно за мен е, че завидях на душевното състояние на трезвите хора в Анонимни алкохолици, макар че в началото той беше само един. Но и това ми беше достатъчно. Завидях, както завиждах на онези с уютните прозорци. Тези хора имаха радост. А аз се почувствах разбрана. После си намерих спонсор. В Анонимни алкохолици наричаме спонсор алкохолик, който вече е преминал през програмата и помага на новите също да минат през нея.

Така започнах да прилагам духовната програма за възстановяване. Днес обещанията от нашата Голяма книга са факт и част от живота ми. Намерих много нови приятели - хора като мен, които идваха и идват, за да търсят помощ. Не минава ден без да поговоря с някой от тях. Живея в днешния ден, тук и сега, без съжаление за миналото и с вяра в бъдещето. Помагам и на други да намерят спокойствието и ведрината вътре в себе си. Открих какво означава безкористна любов. Светът се оказа добро място за живеене. Благодарна съм, че съм част от Анонимни алкохолици и от света!

Понякога, когато се прибирам към дома, спирам и поглеждам нагоре. Имам много цветя на терасата. Гледам ги. Радвам им се. И онази уютна топлина и светлина от моя прозореца. Имам я! Слава на Бога! А децата ми вече са големи мъже, които не пият и се радват на живота. Бог ги опази от алкохолизма!

Разделих се с бившият ми съпруг през четвъртата година от моето възстановяване. Три години бях сама с децата. Е, не умрях. След това срещнах човека, когото обичам и с когото живея днес.

Зад прозореца ми днес не е, както си го представях. По- хубаво е! Толкова хубаво не можех дори да си го представя. Също както сълзите в очите ми в момента. Защото днес те са от радост.

Обичам живота си!

Обичам ви и вас! И понеже е хубаво, ви го желая!

Д. алкохоличка, Варна

***

Пълна информация за Анонимни алкохолици–България ще намерите в техния сайт

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим, смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.

Групи на Анонимни Алкохолици в България:

 

София

Група "Заедно можем"

Адрес: ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 31

Сбирки: Вторник: 19:00 - 20:30; неделя: 12-13 ч. тел: +359885336489,

Събота: 18:00-19:00 - English speaking meeting - for english speakers:

 0988 33 45 26

Е- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Група „Има изход“

Адрес: Национален център по наркомании, ул. „Пиротска“ №117, ет.1, зала 2.

Сбирки: понеделник, сряда и петък от 19:00 ч.

(Открита сбирка: първата сбирка в месеца)

Телефони за връзка: 0888678200;

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Всички сбирки успоредно и онлайн по skype на 

skype: imaizhod.aa.sofia

 

Група „Приятели“

Адрес: ул. „Княз Борис 1“ 146 в сградата на Католическата катедрала „Св. Йосиф“, приземен етаж, помещение 2.

Сбирки: вторник от 19:00 ч. и събота от 16:00 ч.

(Църквата се намира на ъгъла на „Княз Борис“ и „Тодор Александров“, до входа за метро станция Сердика, срещу Булбанк. Входът за помещението се намира от лявата страна на Катедралата, по стълбите надолу.)

Открити сбирки на групата: всеки първи вторник и събота от месеца.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Телефони за контакт: 0888 477 247 и 0887 467 243

 

Сайт на АА в София: aa-bg.dir.bg

 

Група „Нов живот“

Адрес: София, Лозенец, ул. „Янко Софийски войвода“ 19. Помещението е със самостоятелен вход от към улицата, близо е до пл. „Журналист“, в пряка на ул. „Миджур“

Сбирки: понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 19:00 до 20:30 часа

неделя от 18:00 до 19:30 часа.

Телефони: 0888 81 89 62 и 0877 089 050

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 

 

Група „Само за днес“

Адрес: Бул. „Стефан Стамболов” №34, ет .2, офис 201

(сградата се намира на ъгъла на ул. „Екзарх Йосиф” и бул. „Ст. Стамболов”, срещу входа на Женски пазар)

Сбирки: понеделник, четвъртък от 19:00 ч. 

Събота от 18:00 ч.

Всички сбирки успоредно и онлайн по skype

на skype: samozadnes.bg.aa

тел: 0988721546

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Група " Опит, сила и надежда"

Адрес: гр. София, ул. "Шести септември" 37,

"Есенс Център"

Сбирки: всяка неделя от 17:00 часа

(по същото време и онлайн по Skype)

Tел: 0893929740

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;

Skype:aaopsina2018

 

Група "Младост"

Адрес: кв. "Младост" - 2 ,срещу входа на метро станция "Александър Балан" в народно читалище "Бъднина"

(малка оранжева сграда).

Сбирки : неделя от 16:10 ч.

Tел: 0878 05 08 13

 

Враца

Адрес: гр. Враца, жк. "Медковец", ул. "Теменуга" 16

В сградата на Център за психично здраве - Враца

Сбирки: четвъртък от 10:30 – 11:30

Неделя: 9:00-10:30

Тел: 0897 92 98 83, 0886 94 36 39 0886 03 69 06

E- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Бургас

Група „Вяра, воля, взаимопомощ"

Адрес: жк. „Славейков” бл.1А.

Сбирки: вторник, четвъртък и неделя от 17:00 ч.

E-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Тел: 0878 524 491; 0895 722 711

 

Стара Загора

Група „Нов Път“

Адрес: гр. Стара Загора на ул. „Цар Иван Шишман“ № 96.

(Превантивно-информационен център по зависимости)

Сбирки: понеделник и петък от 19:00 до 20.30 часа в

Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Телефон за връзка : 0892977177.

Skype : aanovpat

 

Група „Пробуждане“

Адрес: ул. „Христо Ботев“ 4,

Сбирки: вторник и четвъртък от 19:00 ч., неделя 16:30 ч.

Skype:aastarazagora

Tел.:0878 892 418

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Web: aa-stara-zagora.com

 

Раднево

Група „12-те стъпки“

Държавна психиатрична болница - шесто мъжко отделение

Сбирки: сряда от 18:30 ч.

 

Варна

Група "Нов живот"

Сбирки: сряда сутрин от 8:00 ч.

Адрес: бул. „Княз Борис 1“ No. 80

(в сградата на католическата църква „Св. Михаил“)

Тел: 0890940335;

е-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Група "Надежда"

Адрес: бул. „Княз Борис 1“ No. 80

(в сградата на католическата църква „Св. Михаил“)

Сбирки: понеделник, сряда и събота от 18:00 ч.

Открита сбирка: всяка първа сряда на месеца

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всяка последна сбирка на месеца

Тел: 0890940335;

е-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Група „Доверие“

Адрес: бул. „Княз Борис 1“ No. 80

(в сградата на католическата църква „Св. Михаил)

Сбирки: вторник и петък от 18:00 ч.

Открита сбирка: всяка първа сбирка на месеца.

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всяка последна сбирка на месеца

Тел: 0890940335; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;

 

Група „Трезвост“

Адрес: ул. „Преслав“ №41.

(В сградата на католическата църква "Непорочно зачатие на Св. Дева Мария", минава се през дворчето на църквата.)

Сбирки: вторник и четвъртък от 18:30, неделя от 17:00 ч.

Открита сбирка: всеки първи вторник на месеца.

Работна сбирка (инвентаризация на групата): всеки първи четвъртък на месеца.

Тел: 0890940335;

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;

 

Велико Търново

Адрес: ул. ''Гоце Делчев'' № 8, в сградата на католическата църква

Сбирки: в сряда от 18:00 ч.

събота от 13:00 часа

и неделя от 14: часа

В същите дни и часове се провеждат сбирки и на английски език

Тел: 0889425035,

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Гоце Делчев

Група "Неврокоп"

Адрес: ул. "Христо Ботев" 21 А

Сбирки: вторник и петък от 19.00 ч.

Тел: 0894 735794

Skype: aanevrokop 

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Добрич

Група „Нова свобода“

Адрес: ул."Панайот Хитов" № 24 – Психиатрична болница гр. Добрич. Кабинет 3. Намира се в подземния етаж.

Сбирки: понеделник и сряда от 18:00 ч.,събота от 15:00 ч.

Открита сбирка: всеки първи понеделник на месеца

Тел: 0895264153

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Skype: aa.dobrich

 

Пловдив

Група „Има надежда“

Адрес: гр. Пловдив, ул. „Арда“ 9 А (офиса на сдружението „Майки срещу дрогата“, до 4 РПУ)

Сбирки: сряда от 18:00 часа

събота от 13:00 часа

Тел.за информация: 0885 63 97 77 и 0889 74 83 64

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Плевен

Група „Възраждане“

Адрес: бул. „Христо Ботев“ 180 -в сградата на католическата църква.

(Входът за помещението е от задната страна на църквата.)

Сбирки: всяка събота от 15:00 часа

Тел :0889398581

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Шумен

Адрес :Цар Освободител 87 (входа е отстрани)

Сбирки: всяка събота от 10:30 часа

тел. за контакт: 0890940335; 

е-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Кърджали

 Адрес: гр. Кърджали, ул." Републиканска” № 47

 в читалище Обединение

Сбирки: всяка събота от 16 00 ч.

Тел: 0876 163 965

 

Казанлък

Група „Светъл лъч“

Адрес: ул. „П.К.Яворов“ 13 (в двора на църквата „Свети Йосиф“ зад РПУ Казанлък)

Сбирки: всеки сряда от от 19:00 часа

Тел:0898448036

 

Сливен

Адрес: бул.“ Братя Миладинови" 10А

(от западната страна на сградата, надолу по стълбите)

Сбирки: вторник и четвъртък от 18:00 часа.

Телефон за връзка -0899363027.

е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Хасково

Адрес: ул. "Цар Освободител" 38, в сградата на църквата "Архангел Михаил"

Сбирки: събота от 11:00 часа.

Телефон: 0884 26 36 16.

Skype:aastarazagora

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Ямбол

Група "Прераждане"

Адрес: ул. Г .С .Раковски 39 вх. Г ет .1 ап. 25

Сбирки: понеделник от 18:30 часа.

Tел.: 0895 23 01 94

 

Сбирки на английски език:

English speaking meeting:

Sofia

Group "Together we can"

Address: 31 "Sv. Sv. Kiril i Metodiy" Str.

Meetings: Tuesday: 19:00 - 20:30 Saturday: at 18:00-19:00 p.m. –

English speaking meeting (phone # for English speakers: +359 988334526)

Sunday: 12:00 - 13:00 Phone: 0886 328 433 e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Varna 

Group Language of the Heart
Big Book Study

Address: St Michaels Catholic Church 80 Knyaz Boris I Str

Meetings: Every Friday at 13.00-14.30

Tel: +359879911006

Сбирки на руски език:

Четверг в 17.30 в помещении Римско-Католической Церкви по адресу гр. Бургас, ул. „Цар Петър“ 5 089-370-73-35 Александр

Skype сбирки:

Oнлайн сбирки

АА Пшеничево (онлайн ) е в събота, от 21.00 часа.

СБИРКИ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА ГОЛЯМАТА КНИГА

на Skype - p6eni4evo

телефон:0899 323 423;

Е-мail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

онлайн - сбирки за работа по "12 Стъпки и 12 Традиции"

 Skype - "12 stupki 12 tradicii" или

(dvanadeset_stupki_tradicii)

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Тел. за връзка: 0898 462 191

Сбирката се провежда он-лайн всяка неделя от 21.00 до 22.15ч.

Всеки понеделник, сряда и петък, от 19.00 - скайп сбирки

skype: imaizhod.aa.sofia

Всяка неделя от 14.00 до 15.30 ч. - скайп сбирки

skype: АА Вършец-Враца-Монтана Живот в трезвеност

тел. 0886943639 и 0886036906 , 0877215748

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Информацията е актуална към 03.12.2018г.


Препоръчваме ви още:

Децата и алкохолът

Планът Х

Кой може да пострада?

Последно променена в Събота, 28 Декември 2019 20:42

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам