logomamaninjashop

Дупка в чорапа

Автор: Мая Цанева

Последните няколко месеца бяха тежки, "предизвикателни" по модерному. Много работа, грижи в вкъщи... и съдбата започна да ми дава малки знаци, че нещо не е наред. Започна с невинни прояви на домашните духове. Виното в чашата ми рязко се развълнува и висока приливна вълна заля стената, пердето, покривката. Скоро след това стъклената бутилка със зехтин се завъртя в страстно сиртаки на пода. На Бъдни вечер скок на огледалото за малко да ни обрече на 7 години нещастна любов. За капак ябълковият оцет беше толкова запленен от уханната смес за тиквеник, че изплака няколко сълзи върху нея.

Домашните духчета се налудуваха, аз намерих нова тема, с която да досаждам, и вероятно щях да забравя всичко това, ако не бяха чорапите ми. Големият пръст на десния ми крак проби всички чорапи и чорапогащи, които обух. До един. На едно и също място, дори и след само един час носене, пръстът ми се изправяше горд и ме гледаше осъдително. В началото го пренебрегнах. Недовиждам, нямам създадени навици за изящен педикюр. След като пръстът проби и любимите ми нови чорапи, предприех мерки - подрязах го. Но той отново надигна глава (извинете - нокът) и осъдително ме изгледа, така както може само дете, което ти е сърдито. Обвинителният ми пръст ми каза: "Спри! Ако не го направиш, ще те оставим да (при)паднеш точно преди Коледа!".

И аз спрях. По-точно планирам да го направя, защото имам две възможности: да се справя със симптома на скъсаните чорапи е лесно - ще закърпя дупките (всъщност не е толкова лесно - пословично несръчна съм с иглата), мога и да отида на педикюр. Ще си купя нови чорапи. По-трудно е да "закърпя" себе си, да направя изящен гобленов бод, с който да избродирам своята 2018 г. без скъсани от умора чорапи. Затова дни преди Нова година ще си подаря ден без чорапи, ще си простя дупките, ще се позабавлявам с домашните духчета и ще се вслушам в големия пръст: "Стъпи здраво на краката си и ще стигнем далеч."

Дано го омилостивя и заедно отново поемем нагоре, без да се срещаме често през дупка.

 

Препоръчваме ви още:

Лоши работи

Коледно чудо

Имаш ли време за себе си

 

Последно променена в Петък, 29 Декември 2017 12:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам