logomamaninjashop

Митко и братовчедките

Автор: Мая Цанева

Сещате ли се за онези семейства, в които се раждат само момичета? Е, моят син е единственото момче сред 4 братовчедки. Без да се впускам в излишни подробности, на единия чифт дядо и баба в нашата фамилия се падат петима внуци: четири момичета на възраст от 8 месеца до 11 години и един Митко. За моя радост почти тийнейджърките все още обръщат внимание на 4-годишния си братовчед, който от своя страна подучва към бели по-малките. Засега единствено бебето не може да се включи пълноценно в купона при баба, но прави първи опити да влезе в тайфата.

А с три жени никога не е скучно. Веднъж Митко се върна от баба си с кофа домашно приготвено желе. Друг път с ръчно боядисана с флумастер кола с розова панделка, завързана за ауспуха. Братовчедките го научиха и на „Деспасито“, и на модерни чупки в танца, които аз не владея. Момичетата го въведоха и в света на тв сериалите за тийнейджъри. За него те са „Момичетата“. Другите – не стават, били „бляк“, каквото и да означава това.

Баба им, баба им, тя да е жива и здрава. Едва ли е лесно да излезеш на глава с две тийнейджърки, един младеж, жаден за бели, и едно щуро малко момиче, което не изпуска от очи батко си. Девойките искат усамотение за тайни, Митко строи „къща“ от одеяла и възглавници, а най-малкото дете я разрушава. В същото време по коридора върви рали с колички и самолети, в които се возят кукли Барби и зомбита. А ако не внимаваш, може да стъпиш върху същото това домашно приготвено желе или на кубчета. Но тя, баба им, някак си успява да въведе ред в дружината братовчеди. Щом дойде време за обяд или вечеря, всички, без изключение, сядат да ядат супа. И дори си я изяждат. Цялата.

Редно е да отбележа, че и дядо им не пропуска съботния купон. Познайте какъв е отговорът на въпроса:„Кой ти купи вафла?“. Дядо не отказва сладко. Той води децата да карат колело и се бие безстрашно с мечове и картечници. Също толкова сърцато слуша и последните музикални хитове. Подучва ги на бели, краде им тайните (които не умее да пази) и ги учи на шлагери като прословутата песен „Седнал дядо на цимента“. Най-добър е в приспиването следобед – заспива първи, но успива и по-малките.

Общуването с толкова жени накуп има много положителни ефекти за сина ми:

1. Знам, че един ден ще разбира жените, доколкото това е възможно. След толкова споделени „къщи“ с братовчедките си, той знае как да говори с тях и се научи да чува и слуша момичетата. Майка си – не.

2. Убедена съм, че заедно с тях – по-големите и по-малките братовчедки, ще се забавлява много. Вилата на баща ми ще премине плавно във владение на новото поколение купонджии. А там ще има много момичета! И танци, и т.н.

3. Митко ще уважава жените, защото ги познава и обича. Щом слуша баба си, пази тайните на братовчедките си и внимава малките момичета да не се ударят, от него ще излезе Човек. Или както се казва „по братовчедките ще го познаеш“!

4. И не на последно място, кой е мъжът в семейството? Ами, Той е! Е тогава как да не го пазиш от лоши жени, да не го запознаеш с най-хубавата си приятелка или да не му помогнеш в училище? Жените пазим мъжете си, затова и Митко го чака хубав живот!

 

Препоръчваме ви още: 

Мост от спомени

Братовчедите

Най-готиният дядо на света

Последно променена в Вторник, 19 Декември 2017 18:40

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам