logomamaninjashop

Колко боли да имаш крила

Автор: Ина Зарева

„Как се става пеперуда?” - попита тя. „Трябва толкова много да искаш да полетиш, че да си готова да се откажеш от това да си гъсеница.”
Trina Paulus

Тя е от онези прелестни жени, чиято естествена красота се подчертава и от най-лекия грим, а изящното ѝ тяло - и от най-лежерната дреха. Тя има зашеметяващо сладострастно и сексапилно излъчване, но без захаросаност и натрапчивост. Тя има онзи пясък в гласа, който не търпи възражения и откази. Тя може да смени три съвсем различни визии за деня и да изглежда напълно в кожата си, във всяка една от тях. Тя е жена, по която мъжете въздишат, истинските жени се възхищават, а дребнавите - намразват. Тя е и много, много лошото момиче, което вместо да продъни живота си с гръм и трясък, се взело в ръце и се превърнало в изключително интелигентна, независима и успяла жена.

На 15 напуснала дома си в малкото, северозападно селце. Нанесла се при най-добрата си приятелка и започнала своя бурен, наситен с всевъзможни преживявания, бунтарски живот.

Между 13 и 33 години взела ума на поне 30 мъже. Живяла във всякакви компании. Някои от които никак не са били безобидни. Обири, сбивания, побои, мотори, арести, алкохол и наркотици са само част от декора, който обграждал форсирания до край ритъм на живот. Младежката дързост и волност били покосени, когато била изнасилена от местния криминално проявен тип и гадже на най-добрата ѝ приятелка.

После, дали от нажежения до червено ритъм, дали от вродената ѝ изключителна интелигентност и прозорливост, или от преживяната травма, красивата бунтарка от бедното селце осъзнала, че единственият начин да замине колкото се може по-далече от задушаващия селски бит и от лъжливото спасение – лошите компании в околността, е да учи.

Без нито един час уроци, курсове или помощ от някого, с взети назаем пари за кандидатстване, хубавото момиче с лош живот, поело към университета в другия край на страната и дори не погледнало назад. Приели я в цели три специалности. Едната била „Право”, но никой не ѝ бил обяснил нищо за записване, срокове, процедури, а тя си мислела, че всичко става автоматично. Изпуснала юридическата професия и успяла в последния момент да запише друга специалност.

За първи път в живота си се чувствала на мястото си - устремена, осмислена, оценена. Ученето се оказало най-верния партньор и спасител, а животът ѝ най-накрая поел с пълни сили към дъгата, вместо към бурята.

Днес шармантната дама заема ключова позиция в голяма фирма, владее 3 езика, всеки ден учи по нещо ново, има приказна малка дъщеричка, сериозна, дългогодишна връзка със силно обичащ я мъж, продължава да изпълва всяко пространство с чар, сексапил и да посипва пясъчен смях отгоре му. И да – на тази работа е кандидатствала чрез обява в интернет и без никакви протекции. И не, няма любовник във фирмата.


Какво си мислеше на 15, как се реши да напуснеш дома си? Какво каза на родителите си?

Тясно ми е, задушавам се, не мога да живея тук, копнея за нови светове.

Искала ли си прошка от майка си? Поставяла ли си се на нейно място, ако дъщеря ти постъпи така, ти как ще реагираш?

Майка ми е светица и се моля аз никога да не преживявам това, което тя е преживяла с мен. Искала съм ѝ прошка, но никога няма да бъде достатъчно...

Какво ти даде и какво ти взе този начин на живот?

Даде ми много емоции, преживявания, незабравими моменти и в добрия, и в лошия смисъл. Отне ми възможността за лесен и спокоен живот, плащам висока цена, но вярвам, че всичко е трябвало да се случи, за да имам това, което имам сега.

Какво би посъветвала днешните 15-годишни?

Мили 15-годишни, СПОДЕЛЯЙТЕ с родителите си, те ще се разочароват, вбесяват, ще плачат и ще наказват, но винаги ще са до вас, винаги ще ви обичат и подкрепят. Живейте пълноценно и щастливо, като им позволите да ви предпазят от видими и невидими заплахи, защото те никога не биха ви подвели.

Какво би казала на родителите им?

Обичайте и приемайте децата си такива, каквито са, подкрепяйте ги и вярвайте на интуицията си, предпазвайте ги осъзнато.

Красотата и сексапилът помагат или пречат повече?

Помагат J

Как успя да не се поддадеш на лесния път и днес да си известна плеймейтка, а вместо това работиш по 10 часа на ден?

Прекалено горда и самонадеяна съм, за да си позволя да ме приемат за празноглавка (а и не ми достигат едни 10-15 см, и обичам шоколад J).

И цената е?

Нерви, упоритост, понякога самосъжаление, понякога гордост..., все хубави неща.

Какво е успех за теб?

Успехът е да бъдеш в хармония със себе си и околните.

Постигнала ли си го?

В никакъв случай.

А любовта?

С нея се знаем отблизо, тя е многолика, покварена, истинска, противоречива, изискваща и даваща.

За какво мечтаеш?

Ще приложа списък J

Коя е най-голямата заплаха за теб?

Липсата на избор.

Какво би променила в себе си, ако можеше?

По-здрави нерви J

Има ли граници амбицията?

Няма. Има граници човешкото понятие за успех.

Би ли се върнала обратно в малкото, китно селце?

Винаги се връщам там, то ми дава чувство за принадлежност, то е моето спасително кътче и знам, че ще остарея там.

Опиши живота си с 5 думи.

Бурен, емоционален, наситен, понякога изтощителен, но незабравим.

А себе си?

Бурна, емоционална, силно чувствителна, понякога изтощителна за близките, но незабравима.


Докато отговаря на въпросите ми, провежда около 7 телефонни разговора на няколко езика. Допива водата си – единственото ѝ питие от години насам. Алкохолът, цигарите и дори кафето, са останали далече в миналото. Със светнал поглед ми показва пълния с подаръци и парти аксесоари багажник на колата си – за рождения ден на дъщеря ѝ са.

Момиченцето е най-важното нещо в живота ѝ, а с порастването му са свързани единствените ѝ ужасно големи страхове.

Препоръчваме ви още:

Майка - Архангел 
Художникът е оголен нерв 
Обикновената жена

Последно променена в Четвъртък, 19 Октомври 2017 19:38

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам