logomamaninjashop

Когато любовта наистина не вижда

Любовта наистина може да е сляпа. Съвсем в буквалния смисъл. Но това не я прави по-малко истинска.

Помните историята за незрящото семейство, което има детенце с нормално зрение. Репортажът за тях на bTV можете да видите в края на статията.

Малкият Денис се ражда на Света Богородица и е най-голямата радост на Феим и Нурел. Феим е студент по право и отличник, а Нурел е завършила приложна лингвистика и е магистър по журналистика. Те не се чувстват ощетени и не се оплакват, а се борят, защото вярват, че ще се справят заради сина си. И са най-щастливите родители, защото Денис ще види света.

Вече имат общинско жилище и спестяват, за да го обзаведат. Много хора им помогнаха, след като разбраха историята им от медиите. Ася Демирева, консултант по кърмене, е влизала в стотици домове и е помогнала на стотици семейства да осигурят на детето си най-добрата грижа. Сега помага и на тяхното. Статусът й във фейсбук обаче ни обезпокои.


България. 2017-а година


Консултирам семейство незрящи (животът не е честен към всички). Бащата сменя памперс със скорост, за която и аз му завиждам (а съм достойно бърза). Майката кърми с такъв захват, който аз самата с 40-дневно първо бебе нямах. Бебето е с идеално поддържана кожа, няма подсечено, облечено е чисто, леглото му е чисто.

И социалните (по думите на родителите) са там, откакто майката е забременяла като непрестанно „предлагат" бебето да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство. Жената е родила с цезарово сечение, направено по начин, по който е направено секциото на майка ми преди 37 години - вертикално на корема, по цялата му дължина. Бояла се е в болницата да не ѝ дадат хапче за спиране на кърмата и е отказвала прием на медикаменти през устата. Социален работник е имало в дома им първите 2 седмици след раждането.

Дадено им е общинско жилище, след намесата на телевизиите. Общинско жилище, в което няма нищо, освен помещения за ремонт. Днес, преди аз да отида, таткото беше ходил там да поставя ключове за осветлението. Само да напомня, че е незрящ. Показа ми куфара си с инструменти. Обясни, че сега, когато ще прави ремонт на банята, френският гаечен ключ ще му е най-нужен.

Споменах ли, че е незрящ?

Има частично светлоусещане, но не различава силуети. И поставя ключове за осветление.

Хората не молят за помощ. По това, което видях в стаята им, доста добрина са „видели". Имат дрешки за бебето, имат подходящи завивки, количка... дори хубава раница и слинг. А, да! Научиха се да слагат слинг от едно обяснение... И разходиха бебока за малко в него.

Как се чувствам ли? Като кифла, която дори намира поводи да мрънка. А, че ме е срам от поведението на органите на държавата, може би няма нужда да казвам? Срам ме е!

Пропуснах - майката е лингвист. С руски и английски. Таткото учи право. Детето вижда (всички, които имате телевизор, знаете това). Не знаете, че за месец и половина е качило близо 2 кг. На смесено хранене. Предстои да опитаме неща... Не мога да кажа дали ще мине изцяло на кърма, но по-важното е да не мине в ръцете на други хора.

 

Ако искате да помогнете на незрящото семейство и бебе Денис, ето банковата сметка на бащата, която беше публикувана на сайта на bTV.

Феим Феим

Банка: Обединена Българска Банка

IBAN: BG45UBBS80024060616940




Препоръчваме ви още:

Истинските хора раждат истинската история 
Кърменето - моят личен провал 
Отговорът на вселената

Последно променена в Петък, 13 Октомври 2017 09:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам