logomamaninjashop

Как смених бонбоните с лекарства

Автор: Крис Ка

Е, ми как... точно както смених лятото с есен, а пък скоро чакам и зима. Ей така просто се събудих и детето ми гореше. Но никак не изгаряше за бонбони. Гърлото му пулсираше, кожата му беше настръхнала и сигурно ако го бях включила в тока, щяхме да осветим цял пловдивски квартал. Не питайте защо. Аз знам! Защото захладня. И всичките опити да бъде кален през лятото си останаха с лятото. А вирусите? Те така го обичат. Обикалят го като мухи на мед. И като залепнат - няма отлепяне. Тази година даже закъсняхме. Нищо че навън са 24 градуса, то точно тогава вирусите не мрат, а стремглаво се размножават. А моето дете ги гълта. Оставя ги да се спуснат до гърлото, не преглъща и те си полепват там.

Разбира се, никакви хомеопатии, измислени витамини и студени напитки не помагат. Трябва си един дипломиран чичко със слушалки, който да му отвори устата и да изпише подходящия антибиотик. Ще псувам и ще лекувам. Разбира се, няма да купя бонбони. Затова пък в аптеката видимо ще ми се зарадват. Ще гледат тъжно детето и, видите ли, безотговорната му майка, която го е докарала до поредния фарингит. Ще се чудят сладолед ли е ял, уиски с лед ли е пил. А на мен ще ми се плаче! И то само защото не съм купила четири кори с яйца, които да изпържа на челото му, без да дам и лев за ток. Ами такава съм. Практична!

Обаче на сина ми хич не му дреме. Днес не му се ядат бонбони. Преглъща антибиотика със странна физиономия и се чуди кое от четирите му гаджета го е заразило. Щото скоро ми каза, че искал 50 момичета вкъщи, но нямало да се съберат, та затова ги коригира до четири. А баща му довечера ще го учи как да подбира. Аз ще се смея и плача едновременно. Много ясно, че пак няма да спя. И ще ставам свекърва. На четири броя ли, не знам? А дотогава смело ще заменям, надявам се само понякога, бонбоните с лекарства.

Къде си, лято? Искаме си бонбоните!

Препоръчваме ви още:

Вълненията на един бъдещ "бащаК"
Истинска жена 
Имуностимулатори - да или не? 
Страховете на майките

 

Фотография - Татяна Томсикова

Dreamstime

Последно променена в Събота, 14 Октомври 2017 22:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам