logomamaninjashop

За първи път с любимия на път


Автор: Янка Петкова

Вие сте млада двойка (или тройка, но да се придържаме към класическия засега вариант) и сте пред прага на първата си съвместна почивка. В тази ситуация има заложени капани, които е добре да вземете предвид, за да не се превърне почивката ви заедно в последна.

Какво казват специалистите?

Те, както знаем, са склонни да драматизират.
Според тях интимната ваканция има три основни идеи.

1. Да изпитаме близостта си – да разкрием скритите си желания, характери, особеностите в поведението си, дори да си сверим житейските възгледи.

2. Да изследваме желанията си – ако има неясноти; желанията на другия, в случай, че не ни ги е споделил; да синхронизираме сексуалните си ритми.

3. Да бъдем себе си - най-вече! Да сме открити, да не идеализираме партньора и да не украсяваме собствения си облик заради него; да разкрием същността си… ако имаме.

Сега вече знаем кое е важното. Да се върнем към реалността.

Изборът на дестинация е първият важен момент, в който може да лъснат непреодолимите ви различия. Какви са възможните казуси и потенциалните решения?

Вие обичате безвремието на морската почивка, той е запален гмуркач.

Мечтаете за лежерна почивка, на морето, някакъв ол инклузив, толкова ол, че да не ви се налага да ставате от шезлонга, дори за да плувате в морето. И правилно, има басейни. А до тях топли витрини, а малко по-нататък студени витрини. Барът с напитките е на ръка разстояние, а любезни аниматори на всеки 30 минути се интересуват с какво могат да ви заинтригуват. Четете си книгата, обръщате се по корем, като чуете алармата на телефона, и това е представата ви за идеална почивка. Единственото физическо усилие е да се топнете в басейна, когато ви стане твърде горещо. Всъщност няма нищо осъдително, вие наистина си почивате.

Обаче той много обича да плува в морето и да се гмурка, даже е ходил на курс. Маската и шнорхелът му целогодишно стоят на закачалката в коридора, до въдиците, за да напомнят коя е неговата единствена страст (освен вас).
Ще трябва да пресечете всякакви опити за гмуркане и риболов в зародиш, ако искате почивката да протече гладко.
Спомнете си за алергията ви към морски дарове, която прави невъзможна консумацията миди и раци, които той би могъл да извади в някой забутан залив. По отношение на чадърите, дюшеците и други аксесоари за селски морски туризъм имате един основен коз, който така или иначе ще използвате – неконтролируемото количество багаж, с който тръгвате. Позволете си да бъдете разточителни дотам, че да няма място дори за шнорхела му.

Разбира се, ще трябва да компенсирате любимия човек. От древни времена има един сигурен начин за достоен реванш - сексът. След като сте си починали добре през деня, нощта е времето да освободите акумулираната енергия. Дайте воля на фантазията си, няма да го скандализирате, само ще го ентусиазирате – той отдавна гледа филми и мечтае да му се случат наяве. Нямаме предвид „Титаник“. Вземете му въздуха. Направете го луд от удоволствие, така ще събудите глада за мач-реванш. Освен това интензивното физическо натоварване ще предизвика желанието му за релакс, а това означава, че утрешният ден ще протече пак по вашия сценарий.

А ако сте адреналинка, за която морето е допинг, няма да имате нужда от споменатата по-горе стратегия. Просто ще се хвърлите в морски приключения с партньора си, ще се гмуркате, ще се държите за ръка онемели пред красотата на коралите и другите дънни образувания и ще сваляте шнорхелите си, само за да се целувате. А нощем ще се радвате на дълбок и непробуден здрав сън.

ClubMed SCHC G112 060

Той е запален планинар, а вас природата и чистият въздух ви потискат.

И от тази ситуация има изход, който не би попречил на първата ви почивка заедно. Установете кои са разумните компромиси, които сте склонни да направите и в какво няма да отстъпите. Предложението за палатка сред дивата природа трябва да отхвърлите на момента. Нито природата е толкова дива вече, нито липсата на елементарни хигиенни условия работи за пълното освобождаване, за което говорят психолозите. Ето една подходяща за вас двамата оферта – къща за гости. Някъде в полите на Стара планина или в някои други поли. При този развит селски туризъм у нас никак не е трудно да откриете такова уютно местенце. Интериорът е в добрите фолклорни традиции, храната еко и био от малката ферма на стопаните, има дори старинна пещ, в която домакинята сръчно мята пърленки и пържоли. Да не говорим за възможността да понаучите занаят или да се включите в дейностите, съпътстващи идиличния живот на село. Всичко е достатъчно автентично и етно, нас ако питате.

Ако любимият иска да почувства единението с природата, предложете му да отиде със стопанина да коси люцерна – освобождаващо е, а и първично.
Възможно е да ви оферира с покана за лек планински преход. Не се подвеждайте. Леки планински преходи няма. Освен ако не изключим думата „планински“. Бъдете великодушни, кажете му, че не искате да нахлувате в личното му пространство и спокойно може да отиде на прехода сам, докато вие се учите да предете и биете масло в дървена гаванка. Нека се разходи, така ще има време само за себе си. Все пак имайте едно наум. В гората понякога дебнат неепилирани планинарки, без всякакви задръжки.
Докато чакате да се прибере, можете да се изтегнете на хамака под черешата и да послушате песента на птиците и рева на магарето.Вечерите няма защо да ги коментираме, вече направихме уговорката, че почивката ще е първична.

Ако пък вие сте запалена алпинистка, а той се опъва, не се колебайте, не го агитирайте напротив - въодушевено тръгвайте към мечтания връх с компанията весели младежи, която тъкмо минава край къщата. Той рано или късно ще ви настигне с ATV-то.

Както разбирате, има възможност за реакция във всяка ситуация. Всичко е въпрос на стратегия. 

Препоръчваме ви няколко забавни истории:

Тате, къде е сапунът?

На вкус и цвет, тавараши нет

"Мама му стара" и "гаси диода" тръгват на море

Защо жените са по-добри от мъжете

Последно променена в Петък, 21 Юли 2017 15:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам