logomamaninjashop

Не акайте на детската площадка!

Дарина Рангелова пак е решила да разсмее майките, а някои от тях и да ядоса. С нейно позволение публикувам този текст от блога й, където тя го сподели със заглавието Стандарт за посещение на детската площадка. 

Тъй като има безкрайни дискусии как родителите трябва да се държат и как децата трябва да се държат на детски площадки, крайно време е да се създаде стандарт и аз се нагърбих с тази задача.

Понеже има и големи полемики, какво точно се разбира под детска площадка, нали не всички са оградени, решавам, че детска площадка са съоръженията за игра, както и близките пейки, айде и малко по-далечните или пък целия парк, абе както си решите.

Ето сега и стандарта за посещение.

Не може да се ака на детската площадка! Аз това не съм го виждала, ама се споменава като проблем в задълбоченото изследване, което проведох и за това ви го казвам. И си приберете акото, ако се случи де! Имам предвид акото на детето, но за възрастни сигурно важи същото. Просто чистете, след като се сте изакали всички.

Не може да се пишка на детска площадка! Предполагам никое дете не се е изпишкало до пързалката или качено върху нея, а някъде из храстите. Не може, защото храстите са в парка, а детската площадка е в същия този парк. А и нали тези храсти са за кучетата, а тоалетни колкото искаш по парковете. Веднъж видях една.

Горните два проблема могат да се решат с поставянето на тоалетни на всяка детска площадка, но следващите ще останат нерешими во веки веков, ако няма нужните правила. Научете го вече този детскоплощадков етикет!

Не може да се яде на детска площадка в радиус на близките пейки, а може и на далечните, вижте си местния кодекс на родителите. Това варира от площадка до площадка. Обаче това, което важи за всички е, че детето се храни седнало на пейката, право не може да яде ябълка, щото всички деца ще го видят и ще ревнат и те за ябълки, а вие не носите кило ябълки, нали? Ами ако вашето дете яде сладолед, а другите деца ги боли гърло и не им дават, а? Представяте ли си травмата, която ще им нанесете?

Айде, морков може да му дадете да изяде детето, но някъде скрито да не го видят, сложете му нещо на главата най-добре. А и може някой да е алергичен към моркови. Айде мислете ги тия неща малко. В никакъв случай не трябва да носите нещо за ядене в шумкащо пликче. Това пликче ще вдигне такъв шум, че всички деца ще разберат, че някое дете яде солети, а кой нормален родител дава солети на детето си, бе!

Какво учат децата, когато е мръсно и опасно?85389760 m

Също така, трябва да оставите детето да си играе, ама така че да е видно за околните, че го наблюдавате зорко да не нападне някое миличко детенце. За целта не бива да сядате на пейка, а стоите прави до пързалката и от време на време се провиквайте “ Да не бутнеш детето, че ще те пребия!“ и така всички родители ще знаят, че съвестно следите какво прави отрочето ви.

Пиещите бира родители по пейките в парка са много дразнещи. Това го разбирам, и аз ако съм забравила да си взема бира, ужасно ме дразнят. Ако решите да седнете да пушите на някоя пейка, трябва много да внимавате. Огледайте се в радиус от 50 метра да няма дете, изчислете скоростта и посоката на вятъра, щото не дай си боже да има бебешка количка, димът ще се завре там. Много вероятно е бебето да спи, та научете си детето, че не може да вика в парка.

Много е неприятно е и ако давате на детето да тича. Ми и другите деца ще поискат да тичат. Още по-ужасно е да му давате да се търкаля в тревата. Това си е удар под кръста за другите родители, как да обяснят на своето, че не може да се въргаля с чистите си дрехи. Ами ако се изцапа какво ще правят тези хора!Единственото по-лошо е да му разрешите да джапа в някоя локва, гарантирано, че ще останете сами на площадката. В никакъв случай не давайте на детето да ходи босо, щото веднага ще искат и други деца и родителите ще трябва да обясняват на тяхното дете, че тва дете е бедно и няма обувки и за това е босо!

В пясъчника, ако въобще го пускате вътре, не трябва да играе с чуждите играчки, току-виж си свие някоя лопатка. Не трябва да давате да рисува с ей онези разпилени тебешири, че може да си открадне някой. Най-вероятно съвсем умишлено го прави или пък вие сте го накарали. Ако някой забележи една розова лопатка в някое дете, да ми каже. А от лопатка и тебешир, крачката да открадне портфейл е лесна.

Преди да отидете на детска площадка, обяснете добре на детето, че е абсолютно забранено да киха, прокашля, задавя и въобще да издава някакви звуци, според които може да бъде взето за болно. Ще си имате проблеми. А пък, ако му потече сопол, най-добре изчезвайте бързо.

По искане на други майки, в стандарта влиза и забрана за посещение на жени БЕЗ деца, било то и придружителки на приятелка. Виждала съм такива и е много дразнещо. Вън от детската площадка.

Спазвайте правилата, че ги съсипахте тези деца.

Ако видите нарушители като горните, веднага изпълнете гражданския си дълг и вдигнете скандал! 

Бел.ред. Знаете ли защо обичам текстовете на Дара? Защото са като криво огледало, в което можем да се посмеем на себе си. Също така, ако решим, можем да погледнем по-снизходително на чуждите грешки. Както и на своите. Със сигурност сте чели и други нейни забавни истории. Припомням ви Какво научих от майките на София.

Последно променена в Вторник, 23 Юли 2019 09:50

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам