logomamaninjashop

Мъж в магазин

Автор: Йоана Боянова

Разказах ви за историите ми в магазина. Вече ви е ясно, че вероятно като ме видят момичетата за щанда и си казват "Тази милата не се отказва" . Но искам сега да ви разкажа за мъж в магазин. Трескаво, със списък в ръка, той  обикаля по 100 пъти коридорите, втурва се напред, връща се назад, ще си каже човек ,че е в някоя ескейп стая и търси точния брой скрити съкровища, за да може да излезе навън и да въздъхне с облекчение. 

Моят мъж е от обичащите да пазарува, стига да не му кажа някоя сложна дума като - спанак, зелен боб, царевица в кутия. В началото ми ставаше много мило. Моля го да вземе зелен боб, а той се връща победоносно с 2 килограма пресен спанак, целия потънал в кал и плевели, много сладко.  Два часа на мивката после лист по лист почиствам, и само с любов го споменавам. Но вчера… вчера направо ме разби. Пратих го с три, подчертавам ТРИ неща в списъка за пазаруване. Телешко месо, кашкавал и течен сапун. И имам само една задача за него - да изпълни списъка и нищо да не забрави - то какво можеш да забравиш от три неща?

Донесе ми телешки дроб, гауда и интимен течен сапун. 

Почвам да си мисля, че това е с цел, леко да се откажа в един момент, но да не помислите, че съм вчерашна? Намерих му цаката. От утре на пазар с телефона - да живее вайбър и мобилният интернет. Ще пазарува само след одобрение на снимка. 

Същият този мой мъж, от срам да се върне, че е забравил торбичка, беше напъхал всичките купени продукти в якето си. Сега представете си - мъж върви по улицата с напъхани в якето хляб, тоалетна хартия, мокри кърпи и още куп неща. Как се е дотътрил да вкъщи, не знам, но беше невероятна гледка как ги вади отвсякъде. Почти като фокусник, очаквах всеки момент и някое живо зайче да измъкне изпод якето, или гълъб поне. 

И все пак нека сме снизходителни. Опитайте се да си представите стреса в очите на пазаруващия мъж, мислите, които бясно препускат в главата му. “Сега за тоалетна хартия ли ме прати или кухненска беше? Я да взема и една хартия за печене за всеки случай.” Не им е леко, никак дори! Затова, ако видите тотално дезориентиран мъж в магазин, питайте го, мили дами, помогнете му, ще спасите една изтерзана душа. А ако е вашият собствен половин, простете му, че е купил плодово кисело мляко вместо цедено. Импровизирайте! Нека грешката му е само повод да имате десерт. 

Вероятно има мъже, които спазват точни указания, не отричам, че съм чувала или чела някъде за съществуването им. Уви, моят, не е от тях и затова всекидневно ме изненадва и предизвиква кулинарните ми умения. Вече свикнах и реагирам според обстоятелствата. Когато мъжът ми пазарува, вечерята вкъщи винаги е кулинарно предизвикателство като от готварско шоу. “Разполагаш с бамя, 17 вида ориз и пуешко филе с изтичащ срок за годност. Да те видя сега какво ще спретнеш за вечеря, мастършеф.” Може би трябва да поканят мъжа ми някой път да пазарува за предаването, тогава да видите какво е шоу.

Но важното е, че се забавляваме. Всичко друго са подробности, много важно, че е взел вместо веро препарат за прозорци.

Но и аз обичам да го предизвиквам! Ей така за спорта днес му поръчах мицеларна вода. След два часа звънна по телефона и ми каза: “Пред водата съм, всичките дълго и внимателно ги разгледах, такава марка минерална вода НЯМА.”

Да не ме издадете само! Мъжът ми няма фейсбук, нека това си бъде нашата малка тайна.

Вижте какво сладко отмъщение спретна на мъжа си тази майка.

Последно променена в Петък, 28 Юни 2019 09:29

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам