logomamaninjashop

Кратък наръчник за срещи с мъже на разнообразни възрасти

Автор: Надя Брайт

Много пъти съм говорила какво не ми харесва в третата ми декада – например това, че изглеждам толкова добре, колкото искам само под определена светлина или срещу немалка сума пари. Разликата между жена вамп и вампир е едновременно осезаема, но много лесна за прескачане. Но да оставим тоя негативизъм!

Хубавите неща да си над 30... еех, хубавите неща! Едното е, че до 30 и нещо години (където съм аз) вече сме били всичко – необвързани, обвързани, зарязвани, обичани, отговорни, безотговорни... абе всичко! Време и нерви не даваме безплатно и просто си живеем живота. И докато практикувах именно това – живеене на живота, открих едно друго хубаво нещо.

Възрастовият диапазон на мъже, с които можем да излизаме и да имаме връзки (с което искам да кажа „да правим секс“) сериозно се увеличава. Най-точно мога да го определя така: Откъдето е законно, докъдето е възможно. Само имайте предвид, че в горната граница, дали е възможно, се разбира на принципа „проба-грешка“. Начинанието е на ваш собствен риск и самочувствие.

Аз имам 15-годишен стаж в срещите (и по всичко личи, че ще продължава). Тоест – наясно съм, че суайпването в Тиндър не е социален живот, а да имаш съвпадение – не е истинска свалка. От старата школа съм и ги измервам успехите и неуспехите в реален физически контакт. За младите ще кажа – като това, дето гледате в интернет, но на живо. С друг човек.

Достигнах на етап от живота си, в който мога да предам енциклопедичните си знания за срещи в мъже в писмен вид. И ето:

20-годишните. Открих ги като станах над 30. Преди това някак си ги избягвах. Все пак двама души на едно място, които не знаят какво правят, просто не е моята система. 20-годишните са очарователни. Те правят всичко по много – много ядат, много пият, много нереални представи за живота си изграждат. Това, което си помислихте – също го правят по много. Единствената неяснота е как го правят. Малко като участниците в „Риск печели, риск губи“ – нахъсано, но с налучкване. Ще ви го илюстрирам със случка. Бяхме на гости на една приятелка. В момента, в който ни видя, нейният двегодишен син рязко си събу гащите и каза: „Вижте! Пишка!“. В общи линии това е демонстрация на сексуалните му способности в следващите 20-22 години. Виждаш с какво разполага и се оправяш както ти е възможно.

Но ако сте решили, че това е, което искате - ето ви няколко съвета за привличане на млади мъже.

Избирайте добре възпитани момчета. Трябва да имат уважение към по-възрастните, за да ви изслушат (и послушат, когато е нужно). Много ясно му обяснете защо сте се залепили за него. Иначе често си мислят, че искате да се „мотаете“ с тях. Вие помните ли кога за последно сте имали време да се „мотаете“? Както и да е...

Да предположим, че сте намерили младия обект на зрялата си страст. Внимавайте какво говорите! Ето например, аз веднъж проведох следния разговор. Седим си вкъщи, ядем си сладолед и той ме пита: „А теб от какво те е страх?“ И аз отговарям от висотата на моя житейски опит: „От война, от смърт, от фалит и болести.“ - и мигам учестено срещу него. Щото флиртувам, нали... Обаче той ме гледа без изобщо да мига. И аз усещайки, че нещо не е баш както трябва, плахо попитах: „А теб от какво те е страх“. Тих глас се обади изпод немигащ поглед: „Ами... мен от паяци ме е страх“.

Затова подхождайте като на риболов - тихо, да не уплашим улова. Оставете го той да говори (апропо, това важи за мъже от всички възрасти). По някое време, като се разговори, му кажете: „Ама ти си толкова интелигентен за годините си, толкова си по-зрял от връстниците си“. Повярвайте ми, те винаги потвърждават. Винаги казват, че да - много по-интелигентен и зрял съм. Обяснява го с това, че много мисли. И тука е вашият момент! Веднага казвате (дали мигате или не няма значение): „Амии... така като си се размислил... не ти ли става топло... да се посъблечеш малко...“ И както казах по-горе – почваш да се оправяш както ти е възможно.

Каквото и да могат, и да не могат, младите момчета са супер. Най-малкото – дават ти надежда. Че още ставаш, де... не за бъдещето.

Кога да го пратиш при майка му

a9b9add5bcfb016b8b41446ea451af04 XL

30-годишните. С моите набори имам най-малко успех, защото те са най-объркани. От една страна - някой им каза, че трябва да се опознаваме. А именно това е, което прецаква връзките – да се опознаем.

От друга страна - не са наясно дали търсят само секс, или светъл непорочен идеал, или майката на децата си... Или много често – за съжаление – майка си търсят. Затова по срещи трябва да изглеждам едновременно като страшна мръсница и жена, която мечтае да отиде у тях и да подари лилави чехли на майка му. А моята артистичност е просто в съвсем друга посока и аз не мога да изиграя тия неща, за да отговоря на такива очаквания...

И не на последно място – моите набори много се объркаха от идеята за равноправие между половете. Искам да ви разясня, скъпи момчета – равни права не означава равни задължения. Ще дам пример с плащането на сметките по срещи. Значи аз, за да стигна до тая среща, съм инвестирала стотици, да не кажа хиляди левове за фризьори, козметици, кола маска (ако има късмет), психотерапия, спорт и още какво ли не. А той какво? Три лева за душ гел, с който си пере и дрехите! При това - аз се правя, че не ям и съм си поръчала само една салата. И той се чуди дали да я плати... Момчета! Плащайте сметките или стойте вкъщи!

Като казах психотерапия – учудващо е как като разкажеш на един мъж от колко време ходиш на психотерапия и виждаш как той започва да се опитва да си тръгне бързо, без резки движения. Което е много слаб ход. Много слаб. Винаги е по-добре да излизаш с жени, които вече ги наблюдават специалисти. Скъпи мъже, не се страхувайте от жени, които ходят на психотерапия. Страхувайте се от тези, които не ходят на психотерапия.

Не знаеш какво искаш

cb3c057fcbb189e8809645b29764b293 XL

40-50-годишни мъже. Тука положението стига до едни възрасти, за които... не ми е много удобно да говоря. Аз имах едно такова правило, поне да не са родени преди родителите ми. Ама после тръгнах да пресмятам и установих, че наш‘те толкова рано са станали родители, че... Защо да съм толкова тесногръда?

Мъжете над 40-50, които аз харесвам, имат една обща черта. Порше. Разбира се, предимство имат тия, които не се задъхват от усилието да се качат или да слязат от Порше. Един познат зрял мъж, като чу как казвам тази шега от сцената на стендъп комедията, каза: „А като толкова знаеш, защо не казваш Ламборджини, примерно?“. Отговорих истината: „Защото на вашите години никой не кара ниска кола. Коленете вече не са толкова услужливи“. А само за вас ще добавя, че е важно сърцето да е издръжливо, коленете са второстепенни.

Понякога имат и една друга обща черта. Съпруга. Не искам много да задълбавам тука, съветвам ви да бягате с по-голяма скорост от Порше в такава ситуация.

Ще направя едно кратко обръщение към мъжете, които си крият брачните халки: „Момчета, показвайте си брачните халки. Нужно е да виждаме, че все пак някоя се е навила... „

На срещите с мъже от тази възрастова група е много спокойно. Тези поколения са възпитани в джентълменски дух. Освен това са израснали без фотошоп, което е чудесно - виждали са истински жени. И шансът да ви харесат каквито сте, а не да търсят изкуствена мацка, е доста по-голям. Освен ако вече не са съвсем изфирясали. Ама вие все пак няма да превъртите играта до дедо си, надявам се.

За самата среща ви препоръчвам, ако искате да се изкажете по някой въпрос, да го направите в първата част от вечерта. Щото после... не че не им е интересно какво говорите... Просто им се спи. Аз разбирам това и не се подигравам. И на мен ми се спи. Даже ми се е случвало на среща с 20-годишен, първата му реплика да е: „Ако ти се спи – почивай...“ Искам да кажа, че сънят понякога е по-силен от любовта. От тия възрастови групи много често ми казват: „С друга жена не ми е било по-хубаво да си говоря“. Така е скъпи, защото аз само ти задавам въпроси и те поддържам в активно състояние, за да не заспиш.

Всяка възраст има очарование и всяка среща с качествен човек, независимо на колко години е, може да те обогати с нещо. Знам, че много мъже ще повдигнат въпроса какво жените даваме насреща и на среща. Ще отговоря.

За автора: 

nadya brait
Надя се занимава с психология, пилатес и е стенд ъп комедиант. Както би казал любимият й сър Пратчет - имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства и в писане. Освен това, както виждате от снимката, обича да се снима в асансьори. А ако ви се иска двойна доза хумор за любовта и срещите, може да посетите шоуто на Надя и Георги на 13 март.


Препоръчваме ви още:

Как да си намерим смислен партньор за секс

Животът на 30+-годишната жена

За "Дедовия комплекс" или връзката между любовта и парите

 

Последно променена в Понеделник, 11 Март 2019 10:41

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам