logomamaninjashop

Из групите на майките: Дара наблюдава!

Дарина Рангелова отново е тук с продължение на онзи жесток текст, на който се смяхте с глас и се въргаляхте по пода дни наред. Майки, дами, мамчета, смейте се и имайте едно наум! Дара е тук и наблюдава!

Всички знаем, че групите на майките са неизчерпаем източник на информация. Ама само каква информация! Ако не бяха те, сега нямаше да се чувствам като пълен идиот. Добрееее, разбрах. Айде сега да ме изслушате и мен.

Какво мислите, че се прави с букета от сватбата? Точно така. Хвърля се в река, с гръб, по течението /може да пробвате срещу течението/, може и заклинание да си измислите. Как не съм знаела да ходя да го хвърля в Перловската река? И без това какво ли няма там.

Една дама пита: "Какви са  симптомите, които имахте преди теста за бременност?" Хм, запушен нос и кашлях май. Поне при мен. Ти сега, ако нямаш запушен нос, по-добре иди на гинеколог. Също толкова актуален е следният въпрос. "Бременна съм и ме боли кръста отзаД. Има ли други като мен?" Едва ли. "Разкарай се, тук сме се събрали да си помагаме."

Сега, внимание! Една дама сподели, че докато била бременна, бебето толкова много я ритало в стомаха и ребрата, че накрая имала 3 пукнати ребра! Аз пък докато бях бременна, се отървах само със смачкан далак. Ааа, а веднъж  бебето така ме ритна, че ми изби два зъба.

Добре е да проучите с какво ще миете пода, ако бебето вече лази. Хич не си и помисляйте да купувате ХИМИИ. Химиите са за... за… де да знам за кого, за вас, най-вероятно. Но ето инструкции, ако не са за вас. Мие се с гореща вода с оцет, сода и лимонов сок! Няма нищо по-хубаво от това.

В подкрепа на кърменето се появи още един силен аргумент. "В адаптираното мляко има съставка, която причинява рак, ако водата не е с правилната температура." Айде ся да ви видя некърмещите, какво ще кажете? Кажете, айде, кажете нещо.

Вечната дилема кога се прави погача на бебето - преди, след или точно на 40 дни. Дискусиите винаги са големи и винаги научавам нещо. Начи, за момичетата се прави преди 40 дни, за да не останат стари моми!!!!!!!

Въпросът, задаван на всеки три седмици е… Не, не е за деЦките и НОЙ, този е всекидневен.  Въпросът е:

Може ли бебето да пътува в чужбина без паспорт?

И как се вади този митичен документ. Така или иначе, пътуването със самолет води до облъчване, та добре си помислете дали ще подложите бебето/бебата на това.

Никненето на зъби е универсално обяснение за всичко. Главата на бебето се поти, докато спи. Разбира се, че е от зъбите, няма начин да му е топло. Я сложете едно кехлибарено герданче, да видите какъв магичен ефект има. Чудя се дали зъболекарите не могат да слагат герданче на пациента вместо упойка. Също и коликите са обяснение за всеки рев с неизяснен произход и съответно се дават капки. Страх ме хваща какъв химичен микс за зъби и колики поемат бебетата. Абе, важното е подът да е чист. А като започнат да падат зъбите /извинете, зъбките/ си купете специална кутийка под формата на челюст и си ги събирайте. Да, има такива, а и в днешно  време всичко се пази. Аз също започвам да ги събирам и на сватбата му ще ги подаря на снахата. Нали ще е мило?

Някакси вече са изникнали тия ми ти зъби и детето минава на обща храна. Една дама просто попита коя детска кухня предлага непасирана храната. Груба грешка. Значи, никаква кухня! Трябва да си направите седмично меню и запрятате ръкави. Не трябва да се доверявате на някой друг да ви готви на детето. Най-здравословно е. Нали помните, че ДЕЦАТА СА НАЙ-ВАЖНОТО. Разбрахте ли? А и така няма да питате дали такава трябва да е консистенцията на супата /прилагате снимка/. Ама що, пак може да си питате всъщност.

Така, детето като стане на 2 години трябва да се купи хубава възглавничка. Повтарям, хубава. Има едни за 59 лв., които са за деца от 2 до 4 г. Пък като стане на 4 г. ще му мислим. Обзалагам се, че пак ще има хубави.

За родените в един месец деца /различни години/ трябва да им се намери побратим или посестрима между датите им на раждане. Това не го разбрах много, да не кажа хич. Вие се оправяйте.

Има едни вечни въпроси като “Болят ме гърдите. Бременна ли съм?” Всички започват да хвърлят боб. И “В момента има ли вирус с температура и как протича?” Ами има един до петък, после ще е другият. Те така си се редуват. Ама не ги ли научихте вече тези вируси?  Обаче, ако ще ходите на море, една седмица преди това е добре да започнете да давате на децата пробиотик и хомеопатия, за да не ги хване повръщане или диария. Нали знаете, че на морето, както си ходиш и може да те хване едно повръщане. Повръщането и диарията живеят на морето. Сложете и златна гривничка против уроки, червеният конец вече не действа.

Има обаче и въпроси, на които нищо не можеш да отговориш. Аз поне не мога. Още мисля какво да напиша в отговор на това:

“Как оправихте пишките на вашите мъжлета? Педи каза, че тя ще го оправи. “

Отивам да се застрелям.

****************

Прочетохте ли "Какво научих от майките на София"? Няма начин да сте го пропуснали, но може да си го освежите :)

А ето и прословутия "Из групите на майките".

Последно променена в Неделя, 18 Март 2018 11:05

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам