logomamaninjashop

11 признака, че вече не сте аматьори

или какво представлява родителството

Всички ние, като сериозни ползватели на социалните мрежи, сме виждали какви ли не постове по темата. Неотдавна The Huffington Post дори предложи статистика в проценти, извлечена от най-забавните туитове по темата „Какво представлява родителството“. Ето някои по-интересни констатации.

79% от родителството се състои от опити да измислиш оригинален отговор на поредното: „Не искам!“

Родителството е 50% крясъци, 40% рев и 10% лъжи за това колко добре се справяме.

Родителството е 20% любов и подкрепа и 80% търсене на детската обувка.

90% от родителството са отговори на детските въпроси, а останалите 10 са молитви тези въпроси да не са свързани с математиката.

Родителството е 90% бърсане на мръсни ръчички и 10% вадене от устата на предмети, които не са за ядене.

50% от родителството са повторения на фразата: „Не прави така!“, а останалите 50 са повторения на фразата: „Нали ти казах!“

50% от родителството са опити да се престориш, че си видял нещо, което не си, а другите 50 са опити да се престориш, че не си видял, това, което си видял в действителност.

80% от родителството са усилия да запишеш детето във всевъзможни кръжоци и форми, а останалите 20 са очакване да отменят заниманията.

90% от родителството са опити да си спомниш къде скри бисквитите, които планираше да изядеш, когато децата заспят.

Кога става по-лесно?

rod2

Ако имате някои разминавания със статистиката, погледнете 11-те признака, че вече не сте родители-аматьори.

1. Вие все още дишате. Да, този признак е толкова очевиден, че можеше да го пропуснем и да преминем направо към по-трудно забележимите.

2. Рязко сте намалили дневното количество снимки, които правите на детето – от хиляди - на стотина.

3. Започнали сте да вземате душ повече от веднъж седмично. Невъзможно, но факт. Има вероятност да ви поканят за участие в предаване, посветено на свръхестествените явления.

4. Започнали сте, малко или много, да познавате защо детето плаче. Вече знаете (с умерена точност) кога иска да яде, кога му е скучно, кога вече не може да понася памперса си…

5. У детето са започнали да се появяват първите признаци на човешки характер. Вече се смее (макар и по неизвестни за вас причини), обръща се от корем по гръб, прави и още по-екстремни неща – като да пълзи например. В общи линии не прилича на съществото, което само яде, спи и плаче.

rod4

6. Като стана дума за яденето – храненето вече не ви отнема цял ден. Защото мъникът е задобрял в сукането, бързо се засища, за да има време за по-важни занимания.

7. Страхът ви от излизане навън с детето почти е отминал. Само преди месец ви се струваше, че посещението в поликлиниката е „бягство към победата“, а сега с лекота можете да направите прехода до най-близкия парк.

8. Значително по-рядко сменяте памперси. Първо, защото и детето е разредило нуждите си, второ, защото вече сте разбрали, че не е нужно да го правите всеки път, когато заплаче.

9. Все по-често се доверявате на себе си. Вие вече не сте онези притеснени родители, които при всяко мръдване на бебето, търсят отговори в майчински групи. Интуицията ви е толкова изострена, че вече сте склонни сами да давате съвети.

10. Понякога се случва да спите. Това е успех. Възможно е дори да затворите очи за цели 4 часа, без никой да ви събуди. Не ни се иска да ви разстройваме, но радостта от този напредък скоро ще бъде заменена от най-обикновена умора.

11. Ако нещо ви боли, най-вероятно източникът е само един. В началото ви болеше всичко едновременно. Като че ли тялото ви се късаше по шевовете. Сега вече се случва да ви заболи я гърбът, я главата, я ръцете. Но като цяло сте доста по-устойчиви на физически натоварвания.


Препоръчваме ви още:

 Защо никой не ме предупреди?

Последно променена в Четвъртък, 26 Април 2018 08:47

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам