logomamaninjashop

COVID-19: Две добри новини за есента

  • 04 Авг, 2020

Нови 90-минутни тестове, които могат да разграничат коронавирус и грип, ще бъдат въведени в домовете за възрастни и болниците на Великобритания от следващата седмица.

Тестовете, наречени „животоспасяващи“, ще помогнат да се разграничат случаите на болни от COVID-19 и тези на заболели от други сезонни вирусни заболявания. Това ще е особено необходимо през есенно-зимния сезон, когато ще циркулират различни вируси. Така пациентите ще получат максимално правилни насоки затова как да защитят себе си и останалите.

Пробивът е много важен, не само защото човек ще може едновременно да се тества за грип и други вируси също, но и заради бързите резултати.

Новите тестове могат да бъдат успешно прилагани в места с много хора, като училища и университети, като с тях да се тестват и тези, които нямат симптоми, но могат да са преносители.

Междувременно американска компания обяви, че разработва коктейл от антитела, който предотвратява и лекува COVID-19. Коктейлът от две моноклонални антитела е успял да блокира почти напълно коронавирусната инфекция и е успял да намали ефекта от заразата във второ изследване, при което животни са били заразени с много по-висши нива на вируса.

Компанията вече е започнала и клинични изследвания върху хора, за да оцени каква е способността на терапията с антитела за превенция и лечение на COVID-19.

Източници: BBC, OFFNews

coronavirus 5293557 1280

Още по темата:

5-те хранителни добавки срещу коронавируса

Безопасно ли е децата да се върнат в училище по време на пандемия

Последно променена в Вторник, 04 Август 2020 14:26

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам