logomamaninjashop

Да поиграем на кино

Забавното детство е най-смисленият подарък, който може да направим на децата. По тази причина насочваме родителския компас във вярната посока - " Кино Култура за деца". Основната мисия на организаторите е създаването на съвременно и специално детско сценично пространство, в което да се предлагат образователни програми за деца от 0-13-годишна възраст. Основен акцент в програмата е поредицата "Да поиграем на кино". В неделя сутрин Галина Савова ще дава идеи как децата да направят анимационен филм, как да си играят на "кино на сенки", как да направят анимационни герои от пластилин и др.

Ето и някои събития, които може да намерите на страницата на "Кино Култура"

Ту тук, ту там! @Програма: Кино Култура за деца

Голям талант и още по-голямо сърце са нужни, за да ангажираш крехкото внимание на едно бебе. Една от “избраните” е Галина Савова, завършила актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ. Нейна е идеята за постановката за бебета “ Ту тук, ту там!”. Представлението е динамично, наситено с богата палитра от цветове и с весел музикален фон. Децата правят познати фигури с кубчета, а чрез играта трупат знания и съзнание за обща споделена среда. А безценният подарък е, че от малки се докосват до магията на театъра, а тя е за цял живот.

Постановката е подходяща за деца на възраст от 1 до 5 години.

Режисьор: Галина Савова

Сценография: Стефка Кювлиева

Музика: Георги Красимиров-Герасим

Участват: Ирина Шумелова, Наталия Петкова, Анна Секулова, Мустафа Масърлиев-Мус

Постановка на Куклен театър Благоевград

43712991 474480746393733 3272309284737646592 o„Лолова чете Лалева“ - поезия и фрагменти от „Живот в скалите“

С безпрецедентен интерес още преди публикуването си и дебют в челното място в класациите за продажби на всички големи книжарници в България, „Живот в скалите“ е на национално турне. След гостуванията си в редица градове в страната и срещи със стотици читатели, Мария Лалева отново ще бъде в София, а този път компания ще й прави неповторимата Татяна Лолова. Ще можете да чуете откъси от най-цитираната книга у нас за последните години, както и от двете стихосбирки на Мария Лалева „Личен архив“ и „Не съм ви ближна“, и да вземете дългоочакваните автографи.

Четвъртък, 15 ноември 2018 г. от 19:00 ч. до 20:30 ч., Кино Култура

45167887 1145673922261369 2387364207206072320 o

Да поиграем на кино! / Как да направим кино на сенки

Децата играят “кино на сенките” е новата образователна концепция на Галина Савова и нейния екип. Какво трябва да направи детето? Да нарисува, изреже и сглоби своя герой, а след това да го освети, прожектира и раздвижи на екрана. Креативността и забавлението в тази игра са заразни и със сигурност родителите ще пожелаят да станат част от нея.
Ателиетата са подходящи за деца на възраст 4 +.

Неделя, 18 ноември 2018 г. от 10:00 ч. до 23:55 ч., Кино Култура

Повече информация за събитията можете да намерите тук.

Прочетохте ли

Уроци за сърцето

Последно променена в Вторник, 13 Ноември 2018 13:24

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам