logomamaninjashop

Не всичко е черно и загубено

След дискусията за осмомартенските празници получих много коментари и съобщения от родители, учители и студенти. На всички благодаря за подкрепата. Благодаря също, че не губите надежда и не се предавате. Искам да споделя с вас едно от писмата, които получих. Написа ми го студентка в Софийски университет.

Преподавателите в Софийски университет искат да променят много неща. Първите думи на много от тях по основните предмети бяха, че приобщаващото образование е за всички. От тази година дори има такъв предмет. Целта на приобщаващото образование е да се търсят варианти всички деца да се чувстват добре. Основополагаща е подкрепата за личностно развитие. В детската градина дори нямаме право да използваме думата - урок. Всичко е ситуации. Всичко трябва да бъде под формата на игра - забавно и достъпно за децата. Не трябва да се насилват да правят неща, които не са за възрастта им. Ако им е трудно, да намерим начин да им помогнем и т.н. Наистина много трудно и бавно ще се случат нещата.

Има учители, които не разбират реформата. Интерпретира се погрешно и се оставя в общественото мнение една грешна представа какво представлява. Освен това заради такива индивиди, като въпросната доцентка, хората започват да мислят, че навсякъде е така - но не е. Лично на мен тази магистратура ми подейства доста стимулиращо и насочващо. Преподавателите правят каквото могат, за да направят от нас едни добри учители.

Дано повечето студенти са усетили нещата като мен. Имахме наблюдение в 8-о ОДЗ в Борово, градината е една от базовите и там ходят студенти на практика. Всички останахме очаровани от работата на учителите. Децата знаеха много, отношението беше прекрасно. Всички деца бяха щастливи. Ако трябва да има камери в тази градина, то ще е за да се види колко добре се гледат и учат децата. Искам хората да знаят, че не всичко е черно и загубено. Много от учителите се стараят да променят нещата. 

Надявам се, че ще успеем да задържим такива млади хора в България - с достойно заплащане и възможност за развитие. Моето лично убеждение е, проблемите в образованието не са нерешими, стига всички да работим за това - родители и учители, експерти и преподаватели. 


Препоръчваме ви още:

Дървото е гнило от корена

Писмо до майката на Раличка и доцент Петкова

Образова ли ни образованието?

Последно променена в Сряда, 14 Март 2018 13:45

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам