logomamaninjashop

Национален конкурс за детска рисунка "Добрият пример"

За втора поредна година bTV Media Group организира национален конкурс за детска рисунка на тема "Добрият пример", който има за цел да вдъхнови детското въображение и да докаже, че творчеството и добрите дела могат да вървят ръка за ръка.

В основата на тазгодишния конкурс стои интерактивният детски комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“ с автор водещата на bTV Стаси Цалова. В уикендите до 1 ноември Стаси ще зарадва децата със седем вълшебни приключения, в които любимият на малки и големи талисман Зеленко и неговите нови приятели ще се грижат заедно за природата, моретата и океаните, ще засаждат дръвчета, ще спасяват животни в беда и ще докажат, че доброто има силата да променя света, в който живеем.

Конкурсът стартира на 19.09.2020 г. в 10:00 часа и приключва на 07.11.2020 г. в 22:00 часа.

 В конкурса участие могат да вземат деца до 13 годишна възраст (включително), които ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

  • I-ва група - до 7 годишна възраст 
  • ІІ-ра група - от 8 до 10 годишна възраст 
  • ІІІ-та група - от 11 до 13 годишна възраст

Всеки участник трябва да изработи рисунка на тема „Добрият пример“ („творба“), вдъхновена от историите в интерактивния детски комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“, който е достъпен онлайн на адрес: https://dobriatprimer.btv.bg/zelenko/

Задължително условие е творбата да пресъздава по креативен и оригинален начин приключение по избор на талисмана на „Добрият пример“ Зеленко Зеленков в някоя от историите от комикса. Участниците имат свободата сами да изберат стила на рисуване и цялостно оформление на творбата, като освен употребата на традиционни художествени материали и техники е допустимо и използването на графични компютърни програми. Всеки участник може да участва максимум с до три творби.

Няма ограничения относно техниките, материалите и инструментите, които ще бъдат използвани за направата на творбите. Задължително е те да бъдат във формат А4 (210 mm x 297mm), като могат да са както вертикални, така и хоризонтални.

Родителят /настойникът/попечителят на участника в конкурса трябва да изпрати неговата творба – сканирана или снимана цветно и в пълен размер, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срока на Конкурса по т. II, заедно с попълнена ръкописно и сканирана декларацията за съгласие от страна на родителите за участие на тяхното дете в конкурса. (Декларацията изтеглете тук).

Всички получени детски творби, които отговарят на горепосочените условия, ще бъдат разгледани и оценени от петчленно жури от изявени творци и доказани специалисти в състав: Радостина Николова, Станислава Цалова, Иван Раденков, Милена Радева и Мария Пеева. Те ще имат задачата да отличат по няколко критерия - оригиналност на идеята, послание, креативност и съответствие с поставената тема, 10-те най-открояващи се творби, които да бъдат наградени.

Участниците, изработили 10-те най-високо оценени рисунки, ще получат грамота и пакет специални награди, включващ плюшена играчка Зеленко Зеленков, ключодържател с лика на талисмана на инициативата, тениска, чаша „Добрият пример“, обемни стикери, както и възможността тяхната рисунка-победител да бъде сред илюстрациите в комикса на Станислава Цалова „Зеленко и мисия „Добрият пример“.

Имената на наградените участници ще бъдат публикувани на сайта https://dobriatprimer.btv.bg/ на 30.11.2020 г.

Подробни правила за конкурса са публикувани тук: http://dobriatprimer.btv.bg/konkurs. При допълнителни въпроси можете да изпратите запитване на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Прочетете първия комикс от "Зеленко и мисия "Добрият пример": 

 „Пиратски истории геройски за почистени боклуци морски“ 


Последно променена в Неделя, 20 Септември 2020 09:04

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам