logomamaninjashop

С моите камъни по моята глава

Автор: Йоана Боянова

И аз се правих на "умна" с лайфхакове, но те бързо бяха разбити на пух и прах. Вики е палаво момче, но аз не се плаша. Казвам си, че в интернет има всичко - от рецепта за домашен тест за бременност до това как да си направиш бомба, значи лесна работа - ще чета и ще намеря начин да се справя с лудориите му. Отварям и се почва с хилядите съвети!

1. Самостоятелност

Решено! Ще му дам цялата самостоятелност на света, аз киноа давам, та самостоятелност ли няма да дам беее!!! Ден едно: падна корнизът на щорите, съвсем самостоятелно го събори. Ден две: сам ще си мие ръцете, аз в хола да седя, такава сапунка ми спретна, че още има вода под кухненския шкаф. Ново решение: рано е, ще почакам още година, две, три...

2. Споделих за хака "Ти не можеш" обаче малката гадинка много бързо се ориентира и в резултат на това започна да ме работи с моите номера:

"Мамо, ти не можеш да идваш в хола." Разбира се, аз тичам натам презглава, за да получа следното предизвикателство: "Мамо, смени ми канала на телевизора."

3.Споделих, че за да си измие зъбите му купих електрическа четка за зъби, ползва я детето де, мие количките, банята, тоалетната, зъбите рядко. Разби на пух и прах тоя ми ти хак.

4. Готвене с дете

Любимо ми е. Иначе отнема 20 минути - с детето цяла вечност. Мислите ми са по-интересни, със стиснати зъби си повтарям "много е яко, никога не ми е било толкова яко", подчертавам яко. С моркови в ушите и лук в косата, с най-голяма си усмивка чистя пода и събирам продукти за още един казан с манджа. Яко, много яко...

5.Даване на избор

Супер идея, почвам. Мамче, искаш ли да излезнем? - Не! Да си останем в къщи? - Не! Да се гръмна? - Сама си отговарям!

Мамче, да излезнем с колелото или с мотора? Не!

- Супа или супа? - Давам избор. - Шоколад - знаех си.

6. Взимане на решения

В резултат на това ходи с ботуши и на 35 градуса навън - модно решение е взето. Има и много хубави попадения, но ако той трябваше да взима решения, щяхме да ядем сладолед за закуска, обяд и вечеря и да живеем на морето или в басейн.

7. Похвали

Тук съм най-добра.

"Браво, мамо, чудесно изсипа супичката. Бравоооо! Браво бе, мамо, много добре си извадил всички дрехи от гардероба, чудесен си."

Тук се припокривам с домашните задължения, работи детето със замах.

За майчинството с усмивка

 

8. Насърчаване на любознателността

От месец иска да му вземем куче, не съм готова още и отказвам. Та в резултат на това той се прави на куче. Ако видите двама луди да разхождат едно дете като кученце, ние сме. Въпросът е как да насърча тая любознателност. Освен каишка да купя, а?

9. Домашни задължения

Решено, включвам го. Та имам най-чистата къща, прахосмукачката бръмчи минимум час в един квадратен метър - един, ама най-чистият от всички квадратни метри на света. Пералнята е пускана пълна, празна, минимум два пъти на ден. Много ми е добро момчето, снахата ще е доволна, стига да оцелеят уредите.

Да се върнем на лайф хака "ти не можеш", щото едно е да кажеш "ти не можеш сам да се обуеш", а съвсем друго е да кажеш "недей да пикаеш в басейна'. Отговаря на мига, че може. Всичко може! Може и водата от басейна да изпие, поне може да опита, нали, въпреки че съм забранила.

С моите камъни по моята глава.

Прочетете още:

11 признака, че вече не сте аматьори

Закони на Мърфи за родителите

 

Последно променена в Сряда, 10 Юли 2019 10:35

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам