logomamaninjashop

СЕМ започва проверка срещу Ванко 1

Автор: Янка Петкова

В Съвета за електронни медии са постъпили сигнали по повод участието на рап певеца Ванко 1 в риалити формата VIP Brother, съобщи dir.bg. Пред медията Вирджиния Савова от регулатора е потвърдила наличието им, без да уточни колко на брой са и на какъв етап е проверката. По-рано пред „Дневник“ председателят на СЕМ София Владимирова е заявила, че съветът ще се концентрира върху участието на Ванко 1 в предаването, но не и върху изказванията му в къщата.

В Мама Нинджа първи публикувахме отвореното писмо на Клуб „Не си сам(а)“, в което бе изразено възмущението от показването в прайм тайма на националния ефир на доказан международен престъпник, с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия и Испания.

ВИП престъпници в националния ефир

41827813 10156342497602605 4885885402142998528 n

Припомняме, че провъзгласеният за VIP Иван Главчев бе задържан и обвинен в сводничество, организиран трафик на жени и незаконно притежание на оръжие през 2003 година. Присъдата му бе 12 години затвор. След поправка на чл. 155 от Наказателния кодекс (внесена от тогавашния депутат от БСП Татяна Дончева), с която са намалени наказанията за сводничество, Главчев излежава само 4 години и половина. Според въпросната поправка, наречена от председател на Народното събрание по онова време Георги Пирински „парламентарен гаф на 2006“, сводниците получаваха до 3 години затвор, а присъдата от 10 години беше само за случаите, когато склоняването към проституция е осъществявано чрез употреба на наркотици. Година по-късно парламентът отмени поправката.

По-рано тази година, 24 часа написа, че скандалният рапър отново е в затвора, където излежава 3-месечна присъда за шофиране в нетрезво състояние. През ноември 2017 година Главчев бил е спрян за рутинна проверка от полицаи в Студентски град. Химическата експертиза е показала наличие на 1,3 промила алкохол в кръвта му. Задържан е за 24 часа и му е отнета шофьорската книжка. Месец по-късно той и адвокатът му Виктор Михайлов (бивш вътрешен министър) се споразумяват с прокурор Елица Василева да няма дело по същество. Така Ванко 1 едно се оказва в Пловдивския затвор, където трябва да излежи 3 месеца, а книжката му е отнета за една година. Решението буди недоумение, тъй като по закон за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта се полагат затвор от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Прясно излязъл от затвора рапърът влиза в къщата на VIP Brother, където с охота споделя възгледите си за мястото на жената: “Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота.”

Рапърът, според чийто житейски опит мястото на жената явно е на магистралата, се ползва с най-гледаното време в национален ефир, за да популяризира имиджа си. Единственият логичен въпрос е - какво изобщо търси там?

Последно променена в Петък, 21 Септември 2018 09:53

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам