logomamaninjashop

Подари книга на читалище в нужда

“Подари книга на читалище в нужда” е благотворителна инициатива, която сайтът за култура и лайфстайл VIBES осъществява за втори път. Целта на начинанието е да бъдат събрани книги, които ще бъдат дарени на читалища, намиращи се в две български села: с. Дълбоки (Старозагорско) и с. Ветрен дол (Пазарджишко).

Основателите на сайта Станислава и Константин Симидчийски насочват усилията си именно към селата, защото това са населените места, които получават най-малко подкрепа, особено когато става въпрос за култура. Книгите там са стари, често в лошо състояние и понякога липсва дори задължителната училищна литература. А там живеят деца. Деца, които имат списък от задължителни книги за училище, деца, които имат интерес към литературата, но нямат възможност да си купуват често нови книги. Или каквито и да било книги.

VIBES logo1 ok

Затова на 23 май от 19 часа VIBES прави реверанс към Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, канейки читатели и партньори на сайта в столичния бар “Макондо”. Входът е книга (или повече) за дарение, а гостите ще бъдат посрещнати с чаша вино, любезно предоставено от винарска изба “Castra Rubra”.

Тези от вас, които не са в София или нямат възможност да присъстват на събитието, могат да изпратят книги за дарение директно на читалищата. Адресите са посочени малко по-долу, а молбата ни е да подберете запазени книги и да подготвите пратката за ваша сметка.

НЧ “Развитие 1878”

с. Дълбоки, област Стара Загора,
ул. “Септемврийци” 17

Христина Янкова

***
Читалище “Култура”

с. Ветрен дол, област Пазарджик

Улица Първа

Припомняме ви, че в рамките на първата си инициатива “Подари книга на читалище в нужда” през 2016 година VIBES успява да събере повече от 1200 книги, които дарява на читалищата в с. Столетово (Карловско) и с. Селановци (Врачанско).

Още информация за събитието можете да намерите тук.


Препоръчваме ви още:

Четенето от раждането е най-добрата инвестиция

Читателят живее хиляда животи

Забранете тази книга

Последно променена в Вторник, 08 Май 2018 09:40

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам