logomamaninjashop

Ден на превенцията в ПСАГБАЛ „Св. София“

Екипът от Център за обществена подкрепа „Св. София“към фондация „За Нашите Деца“ проведе успешен и емоционален Ден на превенцията от изоставяне в ПСАГБАЛ „Св. София“.

С добро настроение и усмивки, специалистите запознаха бъдещи майки и татковци с дейностите на фондацията, показаха им как правилно да къпят и подсушават своите бебета. Много от родителите се престрашиха да намажат с кремче и да сложат памперс на култовите бебета Георги и Пешо – куклите, които са неизменна част от много други обучения и любимци на екипа.

2

Освен бъдещите родители, силен интерес към инициативата проявиха и лекарите и медицинските, които дори се включиха в обучението. А най-малкият участник бе петгодишната Диляна, която бързо се научи как да повива и със сигурност ще се справя отлично с тази задача, когато на бял свят се появи нейното братче или сестриче.

3

ПСАГБАЛ „Св. София“ е едно от трите здравни заведения в гр. София, с които екипът на фондация „За нашите деца“ има дългогодишно сътрудничество и заедно работят за това все по-малко семейства да се разделят с децата си. Там специалистите на фондацията консултират и подкрепят родители, за които има риск да се разделят със своето новородено, като им оказват социална, психологическа и когато се наложи – и материална помощ.


Препоръчваме ви още:

Над 800 деца, родители и специалисти подпомогна проект "Грижа в ранната възраст"

Безплатно обучение за родители от фондация "За Нашите Деца"

 

Последно променена в Петък, 27 Април 2018 09:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам