logomamaninjashop

Увереност и пубертет - пета вълна

Проучване разкрива, че половината от момичетата се страхуват от провал по време на пубертета. Новото Always® #LikeAGirl видео има за цел да промени това и да окуражи момичетата навсякъде по света да продължават напред „#КАТОМОМИЧЕ“. Присъединете се към Always, за да окуражите момичетата навсякъде по света да продължават напред, дори когато се провалят. Споделете пост, видео или снимка, за да покажете как сте опитали, провалили сте се, поучили сте се и сте продължили напред #КатоМомиче / #LikeAGirl, за да накарате други да направят същото.

По време на пубертета увереността на момичетата намалява. Последното проучване на Always „Увереност и пубертет“ показва, че половината от момичетата се страхуват от провал по време на пубертета. Страхът е толкова силен, че много от тях се отказват от различни възможности за развитие през този период, включително приемането на различни предизвикателства и опитването на нови неща. Always, лидерът в световната грижа за жената, си е поставил мисията да спре този спад в увереността, като промени начина, по който момичетата възприемат временните пречки, и ги окуражи да гледат на провала като урок и важна част от тяхното израстване.   

Според проучването, 80% от момичетата смятат, че напрежението от това да се харесат на останалите и да са перфектни, ги кара да се страхуват от грешни действия. 75% са съгласни, че социалните медии имат ключова роля за това чувство. Но опитът, а сега и проучванията показват, че да преминеш през неуспеха е всъщност пътят към научаването и изграждането на нови умения. Always иска да насърчи всички момичета да приемат провала, когато той се случи, и да го използват като инструмент за изграждане на тяхното самочувствие, като им предоставя възможност да продължат да се развиват и да бъдат #КатоМомиче.

С цел да хвърли светлина върху проблема и да вдъхнови момичетата да продължат напред, Always избра за партньор известната режисьорка Луси Ласком (Lucy Luscombe), за да покаже как момичетата възприемат провала, особено през пубертета. Новият #LikeAGirl клип внася свеж подход към кампанията, като проследява един ден на група момичета в училище. От училищни проекти, до театрални занимания, игри на шах и много други, те са показани в реални житейски ситуации, които улавят колко силен може да бъде страхът от това да не се представиш на ниво. Вижте видеото на края на статиятаи чуйте призива към всички момичета да приемат с отворени обятия неуспеха.

„Като голям фен на кампанията #LikeAGirl на Always, съм развълнувана да бъда част от това важно движение“, споделя Ласком. „Спомням си толкова много пъти, когато съм се страхувала да не се проваля, и усилията ми да го предотвратя, но бях изключително вдъхновена от момичетата, които срещнахме по време на снимките. Моята цел е това видео да ни помогне да преосмислим възгледите си спрямо неуспехите и да насърчим всички да вдъхновяват момичетата да приемат тези преживявания като начин за изграждане на увереността и продължаване напред“. 

С наближаване на пълнолетието, поглеждайки назад във времето, много момичета разбират, че моментите, когато са се борили с несполуки, са ги направили по-силни. Всъщност трите най-важни неща, които печелят,  когато преминат през неуспеха, са повече знание, сила и увереност. Затова е важно за обществото да окуражава момичетата да продължат напред, дори когато не успяват веднага. Проучването показва, че девойките се нуждаят от тази обществена подкрепа, за да процъфтяват истински. Повече от 80% от момичетата са съгласни, че ако чувстват, че няма нищо лошо да се провалиш през пубертета, ще продължат да правят нещата, които обичат, ще приемат повече предизвикателства и ще имат по-голяма увереност.

„Изводите от проучването на Always „Увереност и пубертет“, че всяко второ момиче смята, че провалът ще доведе до неговото отхвърляне от обществото, са не само унищожителни, но и обезпокояващи.“, споделя Мишел Баетен, асоцииран директор на Always, Procter & Gamble. „Always ще направи всичко по силите си, за да представи провала в нормална светлина и като нещо, от което не трябва да се страхуваш, което е ключово за израстването и изграждането на увереността. Нашата цел е да създадем среда, в която момичетата чувстват, че имат пълната подкрепа да пробват нови неща, правят грешки и са насърчавани да продължават напред.“ 
Присъединете се към Always, за да окуражите момичетата навсякъде по света да продължават напред, дори когато се провалят. Споделете пост, видео или снимка, за да покажете как сте опитали, провалили сте се, поучили сте се и сте продължили напред #КатоМомиче / #LikeAGirl, за да накарате други да направят същото.

Най-важни изводи от проучването на Always „Увереност и пубертет“ – пета вълна:

  • Повече от половината от момичетата губят увереност през пубертета.
  • 50% от тях се страхуват от провал.
  • 7 от 10 момичета избягват да изпробват нови неща, защото ги е страх от провал, а 6 от 10 казват, че провалът през пубертета ги е накарал да се откажат.
  • Половината от момичетата смятат, че обществото ще ги отхвърли, ако се провалят.
  • 8 от 10 момичета казват, че общественият натиск, да се харесат на другите и да бъдат перфектни, е ключов фактор за страха им от провал.
  • 75% от момичетата смятат, че социалните медии спомагат за страха на момичетата от провал през пубертета.
  • Топ 3 на нещата, които момичетата преминали през неуспех печелят са – повече знание, сила и увереност.
  • Над 80% от момичетата са съгласни, че ако чувстват, че няма нищо лошо да се провалят през пубертета, ще продължат да правят нещата, които обичат, ще приемат повече предизвикателства и ще имат по-голяма увереност.
     

За кампанията Always #LikeAGirl

Движението Always #КатоМомиче / #LikeAGirl се вдъхновява постоянно от милионите момичета по цял свят, които промениха значението на израза #КатоМомиче / #LikeAGirl, съотнасяйки го към толкова много невероятни неща. Кампанията Always #LikeAGirl започна през юни 2014 г. и бе вдъхновена от разкритията, че началото на пубертета и първият път са периодът, когато момичетата изпитват най-ниското ниво на увереност и са толкова раними, че всяка по-обидна дума спомага допълнително за понижаването на увереността. Изследването „Always Увереност и Пубертет“ показа, че фразата „like a girl“ („като момиче“) може да има пагубен и дълбок ефект върху увереността на девойките. Всичко това провокира и движението, което започна да променя публичното възприятие на израза: след като изгледат видеото #LikeAGirl, по-голяма част от хората (76% от жените на възраст между 16 и 24 г. и 59% от мъжете) заявяват, че то е променило разбирането им за фразата „като момиче“. Но не можем да спрем дотук. През 2015 г. ново изследване на Always разкри, че 72% от момичетата усещат, че обществото ги ограничава като им внушава какво да правят и какво – не. Повече от половината от девойките заявяват, че имат усещането, че социалните ограничения за тях ще бъдат същите или по-лоши след десет години. Това показва липсата на надежда за промяна. Always не може да приеме подобно нещо и започна нова кампания – „Неудържими #КатоМомиче / #LikeAGirl, чиято цел е да даде сили и възможности на момичетата да покажат на света, че могат да бъдат всичко и всеки. За повече информация за движението #КатоМомиче / #LikeAGirl, посетете www.always.com.

Методология на изследването

* Изследването на Always „Увереност и пубертет – пета вълна“ бе проведено от MSLGROUP Research, чрез използване на панели на компанията за цифрово събиране на данни Research Now, в което бяха анкетирани общо 1500 американци. Имаше национална представителна извадка от 1000 жени на възраст от 16 до 24 години и 500 мъже на възраст от 16 до 24 г. Проучването беше реализирано между 9 март 2017 г. и 24 март 2017 г..

** Изследването на Always „Увереност и пубертет – четвърта вълна“ бе проведено от MSLGROUP Research, чрез използване на панели на компанията за цифрово събиране на данни Research Now, в което бяха анкетирани общо 1514 американци. Имаше национална представителна извадка от 1006 жени на възраст от 16 до 24 години и 508 мъже на възраст от 16 до 24 г. Проучването беше реализирано между 30 декември 2015 г. и 7 януари 2016 г.

*** Изследването на Always „Увереност и пубертет – трета вълна“ бе проведено от MSLGROUP Research, чрез използване на панели на компанията за цифрово събиране на данни Research Now, в което бяха анкетирани общо 1800 американци (1300 жени на възраст от 16 до 24 г. и 500 мъже на възраст от 16 до 24 г.). Имаше национална представителна извадка от 1000 жени и 500 мъже, както и допълнителен тласък от 150 афроамериканки и 150 латиноамериканки. Проучването беше реализирано между 30 април 2015 г. и 8 май 2015 г.

**** Изследването на Always „Увереност и пубертет – втора вълна“ бе проведено от MSLGROUP Research, чрез използване на панели на компанията за цифрово събиране на данни Research Now, в което бяха анкетирани общо 1800 американци (1300 жени на възраст от 16 до 49 г. и 500 мъже на възраст от 16 до 49 г.). Имаше национална представителна извадка от 1000 жени и 500 мъже, както и допълнителен тласък от 150 афроамериканки и 150 латиноамериканки. Проучването беше реализирано между 5 декември 2014 г. и 12 декември 2014 г.

За Always

Always, световният лидер в производството на продукти за женска хигиена, предлага богата гама от дамски превръзки, кърпички и всекидневни дамски превръзки, създадени да пасват идеално на всеки тип тяло, менструален цикъл и предпочитания. Продуктовата линия на Always за жени включва Always Platinum, Always Ultra Thins, Always Maxis и Always всекидневни дамски превръзки.

За Procter & Gamble

P&G обслужва потребителите в цял сват, с някои от най-силните продуктови гами с доверени, качествени марки за лидери, сред които Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® и Whisper®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 70 страни в света. Посетете /www.pg.com за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

MSL Always LAG Keep Going infographic BG small

 

Препоръчваме ви още:

Не казвайте това на момичето! 
Дъщеря 
25 ценни съвета от един "женски" татко

Последно променена в Сряда, 23 Август 2017 16:02

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам