Мъж в хипермаркета

Учени от цял свят се опитват да изчислят мащабите на това природно бедствие, но, рано или късно, вдигат ръце безпомощни. Невъзможно е да се обхване вселената на мъжкото мислене, което поднася изненади всеки път, когато си решил, че е предвидимо. Знаете как е – ние жените сме с тесен мироглед, нямаме потенциал да мислим по-далеч от утрешния ден. Занимават ни елементарни проблеми като да изчистим дома, да изгладим прането, да решим какво ще приготвим за семейството, което ни следи движенията с вечно гладен поглед. Понеже става дума за готвене, нека признаем, че това е работа в екип – от Древността мъжът ловува, а жената го чака след изнурителния лов, за да одере животното, да го разкости и да жарне няколко бифтека на огъня, запален от същия този ловец.
В по-нови времена силният пол ловува в хипермаркета, но това не означава, че мащабите на улова са по-малки. Да си представим този процес.
Мъжът влиза в хипермаркета и пред него се ширва щандът с плодове и зеленчуци. Какво имаме тук? Круши! Колко изненадващо в студения зимен ден! Човекът пълни две торби и продължава нататък. А тук какво имаме? Пак круши! Но, разбира се, друг вид, това трябва да се опита. Нежната половинка ще поглези небцето си с два сорта от този нетрадиционен за нашите ширини плод.
Да продължим нататък. Край млечните продукти дебнат две свежи, усмихнати промоутърки. Това е изкушение, на което ловецът не може да устои. Едно на ръка „ефектът на пола“. По-важно е, че те му се усмихват –толкова рядко срещана реакция при неговото появяване у дома! Той дегустира кашкавала с вкус на гумено пате, харесва му и решава да зарадва домашните с млечното изделие.
Най-рисков е щандът с месото. Тук потребителската му кошница вече изнемогва. Мъжът купува стръвно, той е хищник. Вече си представя как ще се прибере и ще положи в краката на любимата пакетите с шол, котлети, ребърца, бон филета, контрафилета и ще й затвори устата за месец напред. Но така е, човек трябва да е запасен. В тая несигурна международна обстановка и невиждана от столетия зима, семейството трябва да е подсигурено с …месо. Ловецът подминава любимия си щанд доволен и забелязва, че пред един стелаж се е оформило малко стадо жени. Това е сигурна гаранция, че продуктът, който ги е привлякъл ще намери отклик и у неговата половинка. Разбира, че  интересът е предизвикан от уред за отделяне на жълтъка от белтъка. Каква иновация! Мъжът веднага прибира един в количката, предвкусвайки приятната изненада на съпругата си. Защото тя ежедневно отделя жълтъци от белтъци и новото приспособление несъмнено ще я облекчи. А той самият ще е задоволил страстта си към „технологични“ джаджи. Усмихва се при мисълта как ще се прибере, ще извади новата придобивка и ще я нареди до бъркалката за фрапе. И тя е почти нова, просто защото жена му не се сеща да я ползва, в двата случая годишно, в които си прави напитката.

Ловецът шофира доволен към дома и внезапно се сеща, че съпругата му е дала списък с необходимите продукти, който не е погледнал. Това не го притеснява особено, защото за него списъците са само база за импровизации.

Влиза в къщи и стоварва множеството торби пред изумения поглед на жена си. Толкова е доволен, че дори вселенският й гняв не е в състояние да го смути. Тя, от своя страна, изпуска парата и се примирява – точно този скеч го играе всяка седмица и вече й е омръзнал. Нарежда примирено покупките в хладилника, докато на дъното на десетата торба не съзира чифт термочорапи. Ловецът ги купил, за да й е топло в студените зимни дни.

Последно променена в Четвъртък, 09 Март 2017 08:50
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Колко точно са големи 9-годишните?

Колко точно са големи 9-годишните?

19 Сеп, 2018 Образование

Ева на третия етаж

Ева на третия етаж

17 Окт, 2018 Истории

Къде живееш?

Къде живееш?

16 Окт, 2018 Истории

Малкият човек и светът наоколо

Малкият човек и светът наоколо

15 Окт, 2018 Възпитание

У дома

У дома

15 Окт, 2018 Истории

Време назад

Време назад

14 Окт, 2018 Истории

Шерше ла суп

Шерше ла суп

14 Окт, 2018 Забавно

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам