Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Мъж в хипермаркета

Учени от цял свят се опитват да изчислят мащабите на това природно бедствие, но, рано или късно, вдигат ръце безпомощни. Невъзможно е да се обхване вселената на мъжкото мислене, което поднася изненади всеки път, когато си решил, че е предвидимо. Знаете как е – ние жените сме с тесен мироглед, нямаме потенциал да мислим по-далеч от утрешния ден. Занимават ни елементарни проблеми като да изчистим дома, да изгладим прането, да решим какво ще приготвим за семейството, което ни следи движенията с вечно гладен поглед. Понеже става дума за готвене, нека признаем, че това е работа в екип – от Древността мъжът ловува, а жената го чака след изнурителния лов, за да одере животното, да го разкости и да жарне няколко бифтека на огъня, запален от същия този ловец.
В по-нови времена силният пол ловува в хипермаркета, но това не означава, че мащабите на улова са по-малки. Да си представим този процес.
Мъжът влиза в хипермаркета и пред него се ширва щандът с плодове и зеленчуци. Какво имаме тук? Круши! Колко изненадващо в студения зимен ден! Човекът пълни две торби и продължава нататък. А тук какво имаме? Пак круши! Но, разбира се, друг вид, това трябва да се опита. Нежната половинка ще поглези небцето си с два сорта от този нетрадиционен за нашите ширини плод.
Да продължим нататък. Край млечните продукти дебнат две свежи, усмихнати промоутърки. Това е изкушение, на което ловецът не може да устои. Едно на ръка „ефектът на пола“. По-важно е, че те му се усмихват –толкова рядко срещана реакция при неговото появяване у дома! Той дегустира кашкавала с вкус на гумено пате, харесва му и решава да зарадва домашните с млечното изделие.
Най-рисков е щандът с месото. Тук потребителската му кошница вече изнемогва. Мъжът купува стръвно, той е хищник. Вече си представя как ще се прибере и ще положи в краката на любимата пакетите с шол, котлети, ребърца, бон филета, контрафилета и ще й затвори устата за месец напред. Но така е, човек трябва да е запасен. В тая несигурна международна обстановка и невиждана от столетия зима, семейството трябва да е подсигурено с …месо. Ловецът подминава любимия си щанд доволен и забелязва, че пред един стелаж се е оформило малко стадо жени. Това е сигурна гаранция, че продуктът, който ги е привлякъл ще намери отклик и у неговата половинка. Разбира, че  интересът е предизвикан от уред за отделяне на жълтъка от белтъка. Каква иновация! Мъжът веднага прибира един в количката, предвкусвайки приятната изненада на съпругата си. Защото тя ежедневно отделя жълтъци от белтъци и новото приспособление несъмнено ще я облекчи. А той самият ще е задоволил страстта си към „технологични“ джаджи. Усмихва се при мисълта как ще се прибере, ще извади новата придобивка и ще я нареди до бъркалката за фрапе. И тя е почти нова, просто защото жена му не се сеща да я ползва, в двата случая годишно, в които си прави напитката.

Ловецът шофира доволен към дома и внезапно се сеща, че съпругата му е дала списък с необходимите продукти, който не е погледнал. Това не го притеснява особено, защото за него списъците са само база за импровизации.

Влиза в къщи и стоварва множеството торби пред изумения поглед на жена си. Толкова е доволен, че дори вселенският й гняв не е в състояние да го смути. Тя, от своя страна, изпуска парата и се примирява – точно този скеч го играе всяка седмица и вече й е омръзнал. Нарежда примирено покупките в хладилника, докато на дъното на десетата торба не съзира чифт термочорапи. Ловецът ги купил, за да й е топло в студените зимни дни.

Последно променена в Четвъртък, 09 Март 2017 08:50
Прочетена 1884 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Отговорът на една учителка

Отговорът на една учителка

05 Дек, 2017 Образование

Тъмни сили

Тъмни сили

20 Ное, 2017 Забавно

Майко, разбери ме

Майко, разбери ме

16 Дек, 2017 Отношения

Обаждам се от бъдещето

Обаждам се от бъдещето

17 Дек, 2017 Забавно

Майко, разбери ме

Майко, разбери ме

16 Дек, 2017 Отношения

Гушкащо време

Гушкащо време

16 Дек, 2017 Истории

Големият Коко

Големият Коко

16 Дек, 2017 Отношения

Ти все нямаш време за мен

Ти все нямаш време за мен

15 Дек, 2017 Възпитание

Facebook