Когато не става, не става

Този текст дойде анонимно при нас. Споделяме го с вас, не само защото е написан много искрено и с много болка, но защото и ще напомни на майките на момчета някои важни неща. Синът винаги си остава син, но когато има свое семейство, е нормално то да мине на преден план. Знаем го много добре, нали? Но явно на практика не се случва винаги. Това е писмото на майка на две момчета.

Пиша този текст с голямо уважение и респект към всички майки на момчета. Ако щете вярвайте, но в дългогодишния си стаж на снаха, нито за секунда не съм помисляла, че ще напиша нещо подобно. За съжаление, както често се случва в живота, очите ни "се отварят", когато каруцата се е преобърнала. Да, зная, че не при всички е така и има жени с преценка и поведение, отговарящо на действителността, но има и много такива като мен. Големи, бели птици, които не са лебеди.

С бъдещия ми бивш съпруг бяхме заедно от двадесетгодишни. Първите две години нямах никаква, освен бегла, представа какви са родителите му. Бях ги виждала веднъж и им знаех имената. Следващите две години протекоха по същия начин - с едно-две събирания годишно. Връзката ни процъфтяваше, благодарение на моите разбрани родители, които си купиха къща и оставиха семейния апартамент на разположение. Същите ни събираха при всеки повод, ходехме и на въпросната къща, практически той познаваше цялата ми огромна и обичлива рода, преди да разбера дали има такава. И ако си мислите, че ситуацията се промени радикално през годините - грешите. Май на сватбата се запознах с повечето. До въпросната сватба натворих (от сегашната си гледна точка) стотици наивни и добронамерени грешки, за които дори не ми се споменава. Ще ги опиша в "есенция", за да се знае все пак какъв завършен идиот съм.

Ходех у родителите му, за да не се чувстват самотни, когато го няма, натоварена с торби и настроение. Готвех им, решавах кръстословици с тях, правех кафе, скачах при всяко желание (ако и да е солница). Участвах в безумни семейни спорове. Ставах да правя закуски. Опитвах се да ги водя, където им се ходи. Да правя, каквото се иска и очаква. При здравословни проблеми търчах да правя каквото трябва, и то изобщо не беше малко. Изобщо - прекалено сериозно си мислех, че вече семействата ми са две - на моите родители и на неговите.

Познайте кои леко неглижирах? Ами да - моите. Надявам се да ми простят, ако още не са. Това беше уводът. Леко е "повърхностен", но няма нужда от излишна драма. Сега - изложението, тоест изведените и задължителни червени лампи за всички, които ще се познаят.

1. Ако майката на мъжа ви при семейни събирания го държи за ръката с часове и вие сте до него, това не е "силна връзка и семеен навик"- това е обсебване в чист вид.

На мама синчето

9da5ba405e428d33ec6f21eff5dda49d L

2. Ако мъжът до вас предпочита да не вдига при обаждане от родителите си и казва, че по-късно ще ги чуе (и го прави в другата стая), това не е тактичност или съобразителност относно момента - индикация е, че в личните разговори със семейството му отношенията съвсем не са открити, камо ли честни.

3. Ако кандидат-свекърва ви получи инфаркт ден след годежа - изобщо не се женете. Ако получи повторен след сватбата - направо се развеждайте. Не съм фаталист, ама и в теорията на вероятностите "ако при многократно повтаряне на даден комплекс от условия се реализира едно и също събитие, то се нарича сигурно или достоверно събитие", така че не оборвайте "на нож" вече доказани твърдения.

4. Ако си мислите и/или очаквате, че давайки все повече и повече в подобни отношения, ще ви се признае или оцени - честно, по-добре си направете харакири.

Добрата снаха

74c9d414e4b7af679bbbd222c44b51e5 L

5. Ако сте бременна и ви занимават с тръшканици по повод името на бъдещото бебе, което все пак ще е кръстено на някой от отсрещната фамилия, не правете като мен, а го кръстете на мъжа, който истински ще ви обича цял живот - баща ви.

6. Ако, когато се осмелите да имате мнение, два пъти един след друг, ви припишат всички грехове на света, включително и убедително и пред сина им - не влизайте в матрицата да доказвате с все сили, че нямате сестра - така или иначе вече всички са убедени старателно в обратното.

7. Последно - ако свекърва ви не ви харесва - никога няма да ви хареса, не се правете на маймуна зорлем.

Свекървите - нашите музи

2bd64d7b967017e313e305532023f668 L

Заключение

Майка съм на две момчета. Благодаря доземи на тази жена, че ми показа как НЕ трябва да се държа с децата си. И това е забавното впрочем - тя самата имаше прекрасна свекърва, която много (и заслужено) хвалеше.

„Природа отдьхает“ (природата си почива), казват руснаците... не се месете на природата.

* Авторът е анонимен


Препоръчваме ви трогателното писмо на една снаха:

 

Майко, разбери ме

 

Последно променена в Събота, 28 Април 2018 09:44
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Рецепта за кекс

Рецепта за кекс

24 Авг, 2018 Забавно

Да спасяваме Марти!

Да спасяваме Марти!

29 Авг, 2018 Истории

Обичай се, момиче

Обичай се, момиче

26 Авг, 2018 Добра форма

Да помогнем на Любчо

Да помогнем на Любчо

24 Авг, 2018 Истории

В една далечна галактика...

В една далечна галактика...

23 Сеп, 2018 Забавно

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Обичам те, есен!

Обичам те, есен!

22 Сеп, 2018 Истории

(Пред)училищни премеждия

(Пред)училищни премеждия

21 Сеп, 2018 Истории

На баба ти зодията

На баба ти зодията

20 Сеп, 2018 Забавно

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам