Майко, разбери ме

Автор: Ростислава Димитрова

Аз не те познавах до вчера. Нито ти мен. Обаче този прекрасен мъж ни срещна. Аз не съм първата му и кой знае дали ще съм последната. Но ти си единствената му майка. Аз не искам да те изместя или засенча. А просто да вървя по общия ни път с него. Аз си имам моите недостатъци, а ти - твоите. Не искам взаимно да си ги натякваме. Аз си имам добрите страни, а ти твоите. Нека си ги припомняме по-често! Аз не разбирам от всичко, нито пък ти! Но ме остави сама да те попитам. Дай ми тази свобода! Не ме карай да се чувствам недостойна. Не се меси, ако не те помоля. А аз ще те помоля. Защото не искам да се чувстваш излишна! Аз не обичам дългите приказки по телефоните. Но всеки ден напомням на сина ти да ти се обади. На мъжете все трябва да им се напомня, нали? 

Аз съм толкова развълнувана, че ще те направя баба! Вярвам, че ще се зарадваш! Дали ще се справя? Не съм сигурна в себе си. Дано мога да разчитам на теб! Но моля те, не ме критикувай. Остави ме да бъда майка – без да сгреша, няма да стана такава. А аз пак ще те попитам при теб как е било! Моля те, не се състезавай с другата баба. И двете сте еднакво важни за моето дете! На него няма да му пука коя е направила по-хубава питка за появата му! Ще му е драго да му се усмихвате обаче!
Аз знам, че и ти деца си гледала. Прости ми, че се тревожа дали е добре, когато е на гости! Ти помниш ли твоите майчини тревоги? Знам, че го глезиш. Не ти се сърдя. Но ти помни, че после пак аз трябва да се справям с капризите му. Пък и аз също обичам сладолед!

Надявам се обядът ми да ти е вкусен! Супата не стана като твоята. Нека сама те попитам за тайната подправка! Виждам, че печеното ти хареса. Попитай ме и ще ти кажа. ;) Десертът е купен, позна! Нека си остане тайна между нас!

Ето и Коледа дойде! Не съм сигурна какво да ти подаря. А дали ще ми хареса твоят подарък? Най-добре да ти сложа нещичко в онзи красив плик, пък ти сама си го избери по свой вкус! Не си мисли, че нямам време за теб и затова ти давам пари! Просто не искам да се обидиш, а наистина да ти хареса! Дали ще искаш да отидем заедно да си го избереш? Ще ми бъде много приятно!

Виж го! Синът ти е щастлив! От едната страна е майка му, а от другата жена - му! И усмивките им са искрени! Каква прекрасна Коледа!

**************

Хареса ли ви? На мен много. Имах чувството, че снаха ми го е написала за мен...

Препоръчвам ви още: 

26 неща, които свекървата мисли, но не казва

Три жени, едно бебе, две салати и едно кръщене

Моля, не ни учете кога да раждаме

Който има деца, да си ги гледа

Разказът на една дъщеря

Последно променена в Неделя, 31 Декември 2017 13:45
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Искам пли плоститулката!

Искам пли плоститулката!

20 Сеп, 2018 Татко Калоян

Майка на деветокласник

Майка на деветокласник

22 Сеп, 2018 Образование

Колко точно са големи 9-годишните?

Колко точно са големи 9-годишните?

19 Сеп, 2018 Образование

Да ги научим да учат

Да ги научим да учат

18 Сеп, 2018 Възпитание

Кога е вкусен бонбонът?

Кога е вкусен бонбонът?

18 Окт, 2018 Истории

Красиви хора

Красиви хора

17 Окт, 2018 Истории

Хазарт

Хазарт

17 Окт, 2018 Истории

Ева на третия етаж

Ева на третия етаж

17 Окт, 2018 Истории

Къде живееш?

Къде живееш?

16 Окт, 2018 Истории

Малкият човек и светът наоколо

Малкият човек и светът наоколо

15 Окт, 2018 Възпитание

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам