logomamaninjashop

Искат ли мъжете синове?

„Какво искате – син или дъщеря?“, това може би е най-обичайният въпрос към бъдещите родители. Естествено, че полът е без значение, стига детето да е живо и здраво. И все пак от първия момент, в който разберат добрата вест, и майките, и татковците очакват с нетърпение да разберат пола на малкото човече и понякога си мечтаят какво ще бъде то. Традиционно се смята, че бащите искат синове, но всъщност не е така. Защо за един мъж е прекрасно усещане да има дъщеря? Отговорът на този татко ще ви хареса. Той се казва Максим Сафенин и е от мъжете, които признават, че много са искали да имат точно дъщеря. По образование е лекар, но работи като експерт по продажби в солидна корпорация. Любимото му занимание е да гледа как дъщеря му Малена спи.


Да, чувал съм, че мъжете мечтаят за синове, но аз не съм в тази категория. Ще се опитам да обясня, защо толкова много исках да имам дъщеря.

1. Аз обичам женската компания. Но това няма нищо общо с израза „като петел сред кокошки“ или с някакъв стремеж да пръскам тестостеронови флуиди наоколо. Разбирам жените, доколкото това е по силите на един обикновен смъртен. Съгласен съм, че това твърдение е смело и самоуверено. Но аз действително по-леко „дишам“ в дамско обкръжение. Обожавам да общувам с приятелките си жени. Съпругата ми няма нищо против това.

Умея да се сприятелявам с дамите. Казвам го напълно сериозно. В общуването си с тях съм безпощадно откровен и може би това е причината да споделят с мен най-съкровените си тайни. Подкрепям ги, ако пожелаят – давам им съвети, предлагайки им мъжката гледна точка. По едно време се бях превърнал в психотерапевт. Затова винаги съм бил убеден, че по-лесно ще изградя добри взаимоотношения с момиченце.

Мисля, че ще успея да стана приятел с дъщеря си. Познавам се и смятам, че само в семейство от жени съм в състояние да създам хармония.
close up of father touching his daughter s nose 23 2147624002

2. Всеки мъж притежава нежност, която има нужда да бъде насочена към някого. При някои е колкото капка, при други - не се побира в цяла вселена. С раждането на детето у мъжа се пробужда бащинският инстинкт, който акумулира тази нежност. Аз мога да целувам дъщеря си без умора от петичките до върха на главата – 24 часа в денонощие. Това за мен е напълно естествено. Сигурен съм, че през годините отношенията помежду ни ще са хармонични и мисля, че е невъзможно да прекаля с нежностите, независимо дали става дума за ранното детство, тийнейджърството или за живота й като нечия съпруга.
father and daughter playing with crayons 23 2147624037

3. За мъжа е особено важна неговата изключителност. Ако бащата е единствен представител на мъжкия пол в семейството, той по подразбиране е уникален. В дом, в който растат само дъщери, той придобива допълнителна тежест. Съгласен съм, че звучи егоистично. Но мисля, че като глава на семейство мога да си позволя тази слабост.

4. За мъжа е важно да получава удоволствие от съзерцанието на противоположния пол. Жената е съвършенство. По-прекрасна от жената може да бъде само любимата жена. И колкото повече любими жени има около нас, толкова по-мощно се стимулират сетивата ни от красивото.
father pointing his daughter s mouth 23 2147624058

5. Кой мъж не би искал да възпита идеалната жена? Когато избираме партньор в живота си, ние срещаме завършени личности, със своите особености и предпочитания. Винаги могат да се намерят недостатъци, чието отсъствие партньорът би приел с благодарност. Много двойки в началото се опитват да изгладят несъвършенствата си, но трябва да признаем, че това рядко е възможно. В този процес обаче двамата си изграждат система от компромиси, която им помага да се приемат такива, каквито са. И това е пътят за постигане на хармония и щастие. Когато на мъжа му се ражда дъщеря, той се чувства като творец, на когото му предстои да шлифова диамант, за да създаде идеалната жена.

6. Дъщерята е умалено копие на любимата жена. Аз обичам да откривам у моята дъщеря чертите на майка й. Дори сега, макар че е съвсем малка, с удоволствие разглеждам щандовете, които обикаля жена ми. Наблюдавам, преценявам кое би подчертало красотата на моето момиченце и се изкушавам да купя.
father inflating balloons with his daughter 23 2147615831

7. Честно казано, не се интересувам особено от автомобили, от футбол или риболов. Затова би ми било сложно да забавлявам сина си с типично „мъжки“ занимания. Аз обичам музиката, танците, изкуството, всякакъв вид творческа дейност. С дъщеря ми всяка вечер танцуваме хип-хоп. Много й харесва.

8. Сложно е да бъдеш идеалният баща на момче. За да се гордее синът ти с теб, трябва да си силен, непобедим, успешен в кариерата си, с типично мъжките вредни навици. Трябва да си нещо като Батман или Човекът-паяк. Дъщеричката има само един идеал – „татенце“.

Иска ми се и второто ми дете да е момиченце. А на въпроса за пола на детето все пак бих отговорил: „Няма значение, важното е да е здраво.“


Препоръчваме ви още:


Не казвай на майка си! 
Мъжът и дъщеря му 
Баща на тийнейджърка

Последно променена в Вторник, 24 Октомври 2017 08:44

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам