logomamaninjashop

Житейските уроци на вашата котка

Да, кучето е най-верният приятел на човека. Негова основна грижа са нашата сигурност и добруване. Виж, котката е съвсем друго нещо. Тя има собствени възгледи за света и е заинтересована единствено от собственото си благополучие. Има какво да научим от нея: как да бъдем упорити; как да пазим границите си; как да се грижим за външния си вид и как да контролираме емоциите си. Изобщо – как да построим идеалния си и малко егоистичен собствен свят.

Обичам те…, но себе си обичам повече
Обичай се. Спи колкото е нужно, храни се често и по малко и се занимавай само с неща, които са ти интересни. Постави си високи стандарти и се придържай към тях, като че ли други варианти не съществуват. Направи собствените си интереси (физически, емоционални и духовни) приоритет. Когато си здрав във всеки от тези смисли, светът пред теб е пълен с възможности.

82


Приемай подаръци и цени добрите намерения

Понякога ти нося полужива мишка или птица. Това е подарък. Може да не е подаръкът, който си очаквала, но аз го поднасям, защото те обичам. Светът е пълен с дарове. Забелязвай ги, търси ги и цени този, който ти ги е дал, независимо дали е човек, собствената ти котка или Вселената.

mishka
Фокусирай се върху това, което наистина искаш и бъди упорита, докато не го получиш

Вариантът „не“ не съществува. Аз съм гладна. Измъкни се от леглото и ме нахрани, иначе ще се разположа върху възглавницата ти и ще те скубя. Обичам да седя на балкона и да гледам как изгрява слънцето. Знам кога ще станеш и ще направиш необходимото, за да се чувствам добре. 
Работи, за да постигнеш това, което ти е нужно и привличай околните да ти помагат.

40
Научи другите как да се отнасят към теб
Покажи им какво искаш и меко, но настойчиво пресичай нежеланото поведение. Аз бих искала сега да галиш козината ми, затова скачам в скута ти. Ако станеш и тръгнеш нанякъде, ще те последвам. Съгласи се, че съм самото очарование. Когато се наситя на ласки, ще ти се изплъзна. Но моля те, не прави опити да ме галиш, когато не съм в настроение.

kralica

Дръж се като кралица
Бъди уверена в себе си, дори да имаш вътрешни терзания. Ако го повтаряш достатъчно дълго, мозъкът ти ще повярва в това. Кралете не се суетят, затова не ме привиквай с обещания за игри, които могат да изцапат копринената ми козина и да ме стресират. Аз правя само това, което е добро за мен. Сега те гледам отвисоко. Така е редно да бъде.

vid 2
Външният вид има значение
Сресвай козината си редовно и носи красиви аксесоари. За разлика от кучето, което се радва на всичко, което му наденеш, животните от моя вид обръщат внимание на чистотата на нашийника. Той трябва да е отражение моята личност. Прост, но елегантен или с лек привкус на бохемски шик.
Независимо дали ти харесва или не, твоята външност показва на света как се отнасяш към себе си, колко се цениш. Ако се изразяваш прекрасно, но козината и бижутата ти не блестят, ще подрониш кралското си достойнство.

vynshen vid
Бъди независима
Аз разчитам на теб за храна и вода, защото живея в дома ти, но за всичко останало се доверявам само на себе си. Обичам компаниите, но и самотата. Настроението, емоциите и потребностите ми са моя работа.

nezavisima
Уважавай границите ми
Може да те ухапя, одраскам или да организирам тридневен протест, ако нарушиш съня ми, ако ми вземеш играчката или ако доведеш у дома куче. И още нещо – не води тук още една котка. Аз съм напълно достатъчна. Може да носиш вкъщи риба и птички, колкото пожелаеш. Уважението към мен и общото ни пространство ще направи животът ти по-лек, а мен – по-щастлива. Не ми е нужно много, но ми харесва, когато се отнасят към мен подобаващо.
66

Не се страхувай от нищо
Катери се по най-високите дървета, дори да не знаеш как да слезеш от тях. Върви там, където ти се иска и не се страхувай. Винаги ще намериш пътя към дома, дори да не знаеш накъде си тръгнала. Страхът е присъщ на животните с по-малко мозък от теб и мен.

napred

Продължавай напред
Дори да паднеш и да се приземиш на лапите си, дай вид, че така е трябвало да стане. Не се концентрирай върху това, че си паднала, по-важно е, че стоиш на краката си. Ние никога не падаме. Стани и продължи напред. Аз не анализирам паденията си (защото не умея). Не обобщавам „не мога да направя това“ или „все така ми се случва“. Казвам си само: „Паднах. Напред към нови приключения!“

Източник: The Huffington Post
Снимки: catvtomske


Прочетете още:

Да погалиш тигъра
Съветите на Фройд за щастлив живот



Последно променена в Сряда, 19 Юли 2017 17:47

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам