Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Кулинарно

Автор: Елена Андреева - виЕЛИца от вкусове 1. Боядисване на яйца с желатин В купичка изсипваме два пакета от 10 г желатин и малко вода. Изчакваме желатинът да набъбне, добавяме още малко вода и загряваме в микровълнова печка или на водна баня до течно състояние. Предварително си приготвяме решетка, върху която ще слагаме…
7 съвета за приготвяне на автентично суши у дома Автор: Калина Аспарухова - Rosemary & Thyme Историята на сушито е много интересна. Противно на популярните схващания, сушито се е появило първоначално в Югоизточна Азия, след което постепенно се е разпространило из Китай и чак след това е достигнало държавата, с…
Автор: Соня/Светът на Сончето  Нека носим йоще срама по челото, синила от бича, следи от теглото; нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор; нека ни отрича историята, века, нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят…
В моята кухня ми е любима кулинарна група, защото там цари дружелюбен тон и винаги има кой да ти каже добра дума или да ти даде точния съвет. Може да намерите всякакви рецепти - от най-обикновена, но толкова вкусна пилешка супа, до изкусни творения на гастрономи. Често надниквам там да…
Автор: Мария Пеева Когато Коко разбра, че сме поканени при самия шеф Манчев, за да готвим заедно… Иска ми се да бях снимала онзи момент, за да ви го покажа. "Мамоооооо! Наистина ли? Ама да не се шегуваш! При шеф Манчев!!!" След пет минути скачане из къщи, след като тотално…
Автор: Антоанета Матзиари В силно религиозна страна като Гърция Коледа е голям празник и традициите се спазват безусловно. В началото на декември всеки дом ухае на пресни портокали и мандарини, а наравно с тях и на неизменните за това време на годината сладки-меламакарона и курабиедес. Лесни за направа и много…
Автор: Мария Пеева Помните ли, че майките и бабите ни не правиха мъфини, а сладки или кекс? И баниците им бяха винаги с ръчно точени кори? Е, понякога имаме време и желание да си поиграем повече, но понякога всяка минутка е ценна. Например, когато ви изненадат скъпи гости с час…
Класически сладкиш в коледно амплоаАвтор: Диди от Cherry Bakery Като дете много исках да се науча да правя сладкиши. Вкъщи имахме един дебел тефтер със старателно записани рецепти, а мое любимо занимание беше да го разлиствам и с огромно любопитство да изучавам как се приготвя кекс „Елена“, баклава „Петранка“ и…
Автор: Яна Пеева Някъде около първата ни Коледа заедно с Теди (преди има-няма четири години), той реши, че много иска пай с мандарини. Тогава живеехме в Ню Касъл и си хапвахме всякакви неща, които в момента ми липсват тук - браунита, солени пайове, wine gums, шоколадови портокали, apple turnovers, “сандвич…
Автор: Янка Петкова   -  Разбъркай мозъка! Добави кръв! Още малко! -  Къде да сложа костите? -  При призраците! Подобни разговори в нашата кухня водим веднъж годишно, разбира се. Макар понякога да има ситуации, в които семейство Адамс могат само да гледат и да се учат :) Но сега подготвяме „страшното“…

Facebook