Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Цяло село е нужно,
за да се отгледа едно дете.

Кулинарно

Автор: Мария Чалиева Ако се интересувате от вино, все някога ще попаднете и на винена дегустация, фестивал или друго събитие. Там ще срещнете много приятни хора с интереси, сходни на вашите, ще намерите много нови приятели и със сигурност ще си прекарате страхотно. Бъдете готови обаче да се срещнете и…
"Завършила съм приложна информатика, но интересите ми извън професионалните са много различни и далеч от образованието ми и работата, с която се занимавам. Смятам, че човек се изгражда като личност не само покрай хората, с които е заобиколен, а и благодарение на нещата, които прави в свободното си време и…
Интервю на Владислав Христов Има какви ли не блогъри – кулинарни, здравни, литературни, но винените се броят на пръсти. Един от най-известните сред тях е Мария Чалиева. Можете да я видите по винените дегустации да пише нещо в тефтерчето си, а на лицето й е неизменната усмивка. Мария не само дегустира,…
Автор: Тамара Чакърова  Всеки четвъртък сутрин ходя на фермерския пазар в Римини. Не е голям като Варненския, но се намира всичко произведено от околността - от нулев километър, както казват тук в Италия. Така, в последните няколко месеца, се зареждам с ядивни треви, салатки, репички, червено цвекло, артишок, аспержи, спанак,…
Зорница Никифорова е майка на двегодишния Станимир и четиримесечната Ирина. По професия е икономист, с интереси в сферата на изкуството във всичките му форми, но най-вече сладкарството, кулинарията и фотографията. Автор на блога Zornizza Pizza. Кулинарията ме привлича още от най-ранните ми детски спомени, когато се въртях любопитно край мама и…
Автор: Владимир Христов През май 2016 год. бяха изнесени шокиращи данни след проверка на организацията "Активни потребители". Акцията установи нерегламентирано влагане на растителни мазнини в 6 от 36 изследвани марки сирене. Ниска степен на зрялост на сиренето (под 12.6% при 14% по БДС) се наблюдава при 26 марки. Високо водно съдържание (над…
Автор: Тамара Чакърова Майското слънце се е запътило към залеза си. Изпаренията от солниците се надпреварват кое ще се превърне в по-пухкаво облаче и ще заеме по-наперено мястото си в небето над Трапани. Морската вода в солниците до свечеряване е сменила баграта си от тъмно синьо в лилаво, всички нюанси…
Автор: Тамара Чакърова Виолетов, зелен или виолетово-зелен, с бодли или без, пролетен или зимен, сицилиански, тоскански, сардски, испански или калифорнийски - артишокът е винаги достойно въоръжен. На пръв поглед изглеждащ като едър бодил, гордо изпъчен като снажен войн, той често е описван като рицар в доспехи с нежно сърце -…
Автор: Тамара Чакърова Майката на Катерина изсипа кус-куса в голяма овална керамична чиния – „мафарада”. Взе малката каничка с вода, подсоли я с една голяма лъжица сол, разбърка я, и я изля бавно върху него. Ръцете й се задвижиха сръчно – дланите й заразтриваха нежно дребните зрънца с овални движения.…
Кремена е наистина усмихната жена. Освен това е редактор, кулинар с въображение и „ароматно“ като подправките, които обича, чувство за хумор. Точно любимият ни тип събеседник. В нейния блог cookwithasmile - Да готвим с усмивка - можете да намерите изкусни рецепти с риба и месо, засукани пити и баници, прелъстителни десерти.…
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook