logomamaninjashop

Проблеми при почистването на банята

Автор: Весела Бахчеванова

В процеса на работа се убедих, че домакините най-често имат проблем с почистването на банята. Това са основните оплаквания на нашите клиенти, но с тези няколко съвета тя ще изглежда като нова.

1. "По завесата за душ има плесен."

Измийте я с разтвор на белина. Душ завесата се чисти трудно, защото е голяма и тежка. Да се отървете от плесента, особено когато е влажно, може да бъде особено предизвикателство. Ето едно решение, което е бързо, лесно и евтино: Налейте 3-4 литра топла вода и 1 чаша белина в пластмасова кофа. С голяма гъба почистете завесата без да я сваляте и плесента ще изчезне. Можете също така да свалите завесата и да я изперете в пералнята на по-щадяща програма, като сложите отново белина.

2. "Моите месингови повърхности изглеждат захабени."

Почистете ги със сода за хляб и лимонов сок. Не бързайте да си купите скъп препарат за месинг. Спестете време и пари, като направите паста с еднакви количества сода за хляб и лимонов сок. Потопете стара четка за зъби в микса и леко изтъркайте телата. Разтворът се оставя да изсъхне за няколко минути и след това се полира с чиста кърпа. Те ще изглеждат съвсем като нови.

3. "Ръбовете на мивката и крановете в моята баня са трудни за почистване."

Използвайте стара четка за зъби. Тя е перфектното средство за пестене на време. Просто напръскайте повърхностите с препарат и с енергични движения изкарайте насъбралата се мръсотия, след което почистете с кърпа.

20180505 ok

4. "Мразя онези минерални отлагания на кранчето ми за баня."

Премахнете ги с бял оцет. Никой не харесва корави бели отлагания по кранчетата. Опитайте това лесно решение: Преди да си легнете, отидете в кухнята си за бутилка бял оцет и три хартиени кърпи. Накиснете кърпите в белия оцет и ги обвийте около кранчето като пашкул. Сутринта ги премахнете. Напълнете купа с топла вода и веро. Потопете стара четка за зъби в разтвора и изтъркайте кранчето, за да отстраните всички останали следи от отлаганията.

5. "Стъклените ми врати и огледала са покрити с тънък слой отлагания."

Упоритото минерално натрупване по стъклените врати на душовете не е проблем за няколко обикновени домакински съставки - бял оцет, сода за хляб и сол. Напръскайте оцет на вратите и огледалата и го оставете да подейства за няколко минути. След това направете паста с еднакви количества сол и сода за хляб. Използвайте гъба (четка) за бръснене, за да разтривате тази паста над вратата. След това изплакнете добре.

6. "Моите фуги за баня са покрити с мухъл."

Напръскайте ги с оцет. Просто излейте оцет в съд и със стара четка за зъби изтъркайте мухъла. Или налейте оцет в спрей бутилка, напръскайте фугите и го оставете да подейства за десет минути. Изплакнете с вода и приложете старата четка за зъби, ако е необходимо. Белината също е много ефективна при отстраняване на плесен от плочките. Напълнете спрей бутилка с еднакви части от белина и вода. Напръскайте фугите, оставете ги да подействат няколко минути, а след това ги избършете с чист бял памучен плат.

Весела Бахчеванова е нашият експерт по грижите за дома. Още професионални съвети можете да намерите в сайта на iHelpi  или на фейсбук страницата.


Препоръчваме ви още:

Какво да не забравяме при пролетното почистване

Основно почистване - какво да не пропуснем

Как да почистим хладилника в дълбочина

Последно променена в Вторник, 29 Май 2018 08:44

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам