logomamaninjashop

Как да посрещнем Годината на Жълтото куче

14 фън шуй съвета

Символът на 2018 година е Жълтото земно куче. И тъй като кучето е дружелюбно същество, посрещането на неговата година в уютна атмосфера, сред близките ни хора е най-подходящият начин да празнуваме. Китайците са педантични в подготовката си за такива събития и обмислят всичко до последния детайл. Някои от традициите им ни се струват странни, но те имат обяснение за всяка от тях. Подготовката за Новата година не започва с украсяването на дома, има няколко неща, които задължително трябва да свършат преди това.


1. Първо и най-важно е домът да бъде основно почистен. И не става дума за прахосмукачка, а за „изгонване“ на праха от старата година – всичко се оглежда и почиства прецизно, особено в ъглите. Изхвърлят се старите, непотребни вещи, за да се освободи място за нови, по-значими предмети. Иначе циркулацията на правилната енергия ще бъде затруднена, а това означава, че трудно ще се придвижваме към набелязаните си цели.

2. В украсата на дома също има много символи. Много важно е къде ще бъде разположена елхата. Нейното поставяне зависи не от това къде е най-удобно, а какви са плановете ни за годината, която започва. За целта фън шуй специалистите разделят жилището на зони и всеки трябва да прецени коя от тях ще му е най-важна през следващата година.

christmas baubles on a defocussed background 1048 3413

Югоизток
Ако приоритет за семейството е увеличаването на материалните блага, елхата трябва да се постави точно в тази част на дома.
Изток
Това е зоната на семейните отношения. Ако през последната година сме имали конфликти, проблеми помежду си и искаме да възстановим хармонията, трябва да поставим елхата на това място.
Юг

Това е зоната на славата. Ако в дома има творчески личности, които търсят признание, можем да предизвикаме успеха им, поставяйки елхата там. Уверяват ни, че резултатите няма да закъснеят.
Център

Централната част на дома е мястото, където се струпва цялата енергия, затова ако в семейството има хора със здравословни проблеми и поставим елхата в центъра, можем да активизираме общата енергия в полза на тези, които страдат.
Запад

Западът „отговаря“ за благополучното зачеване, износване и раждане на децата, затова ако някой иска да зачене, да роди живо и здраво дете, може да постави коледното дръвче на това място.
Север
Това е посоката на хората, които работят върху кариерното си развитие. Елхата, поставена на север, създава добра енергия за делови успехи.

Североизток
Той отговаря за мисловната дейност и повечето китайци слагат елхата си точно в тази посока.

Северозапад
Това е зоната на пътешествениците. Ако мечтаем да опознаем нови страни, мястото на елхата е тук.
decorated christmas tree golden ornaments 1320 8813. Основният цвят на празничната украса в Годината на Жълтото куче, по подразбиране, е жълтият. Червените топки (които са символ на благополучие) са добро допълнение към нюансите. Малко блясък (златен или сребърен), посипан върху елхата, също е по вкуса на Жълтото куче, казват експертите.

4. За да привлечем енергията на Земята са нужни елементи във формата на квадрат – това може да са салфетките (с преобладаващо жълто), малки пликчета, в които да поставим монетка за късмет, квадратни кутии за опаковане на подаръците…

5. Подаръците се опаковат в жълто или златно, за да увеличим енергията им и ползата от тях.

6. Според китайската традиция на гостите се подаряват чифтни сувенири. Не е задължително това да е някаква вещ – може да бъдат две мандарини например. Това се прави, за да прогоним самотата.

christmas dinner with turkey and glasses of wine 23 2147716324

7. Основният новогодишен специалитет трябва да е от месо. Не, нямаме предвид кучешко, колкото и популярно да е в тези ширини, но тъй като символът на 2018 година е месоядно животно все пак, можем да се развихрим с пилешко, свинско, телешко или агнешко, каквото обича да хапва семейството.

8. Оказва се, че формата на новогодишната трапеза също е от значение. Според фън шуй масата не трябва да има остри ъгли, защото те предизвиквали семейни свади. Но ако не разполагаме с такава мебел, можем да се спрем на кръгла покривка, в която задължително трябва да има жълта багра.

9. Да уточняваме ли цветовете на новогодишния тоалет? Можем да „раздвижим“ жълтото с оранжево, кафяво или зелено. Зеленият цвят е особено актуален за хората, родени в Годината на Кучето.

10. Бижутата, казват експертите, трябва да са от сребро или злато, защото точно те символизират Земята.

dog sitting on the wooden floor with a family background 23 2147583540

11. Подаръците се избират според желанията, разбира се. Но ако нямаме конкретна идея, можем да се спрем на вариант, който олицетворява топлината и уюта – мек шал или пуловер, домашни пантофи, топла пижама.

12. Ако децата отдавна искат домашен любимец това е моментът да им го подарим. Новата година е идеална за такава придобивка, особено ако става дума за кученце.

13. Но с верижките трябва да внимаваме. Подобни украшения не са препоръчителен подарък, защото символът на 2018 – Кучето никак не обича вериги.

14. И накрая, задължително, макар и опасно – да се запасим с обилно количество фойерверки, бенгалски огън и всякакви други издаващи силен шум средства. С тях ще изгоним злите сили от дома си. Така казват китайците.

 

Препоръчваме ви още:

Колко подаръка са нужни за щастие?

Коледно джудже

Екзотична Коледа

Последно променена в Сряда, 13 Декември 2017 15:19

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам