Как да посрещнем Годината на Жълтото куче

14 фън шуй съвета

Символът на 2018 година е Жълтото земно куче. И тъй като кучето е дружелюбно същество, посрещането на неговата година в уютна атмосфера, сред близките ни хора е най-подходящият начин да празнуваме. Китайците са педантични в подготовката си за такива събития и обмислят всичко до последния детайл. Някои от традициите им ни се струват странни, но те имат обяснение за всяка от тях. Подготовката за Новата година не започва с украсяването на дома, има няколко неща, които задължително трябва да свършат преди това.


1. Първо и най-важно е домът да бъде основно почистен. И не става дума за прахосмукачка, а за „изгонване“ на праха от старата година – всичко се оглежда и почиства прецизно, особено в ъглите. Изхвърлят се старите, непотребни вещи, за да се освободи място за нови, по-значими предмети. Иначе циркулацията на правилната енергия ще бъде затруднена, а това означава, че трудно ще се придвижваме към набелязаните си цели.

2. В украсата на дома също има много символи. Много важно е къде ще бъде разположена елхата. Нейното поставяне зависи не от това къде е най-удобно, а какви са плановете ни за годината, която започва. За целта фън шуй специалистите разделят жилището на зони и всеки трябва да прецени коя от тях ще му е най-важна през следващата година.

christmas baubles on a defocussed background 1048 3413

Югоизток
Ако приоритет за семейството е увеличаването на материалните блага, елхата трябва да се постави точно в тази част на дома.
Изток
Това е зоната на семейните отношения. Ако през последната година сме имали конфликти, проблеми помежду си и искаме да възстановим хармонията, трябва да поставим елхата на това място.
Юг

Това е зоната на славата. Ако в дома има творчески личности, които търсят признание, можем да предизвикаме успеха им, поставяйки елхата там. Уверяват ни, че резултатите няма да закъснеят.
Център

Централната част на дома е мястото, където се струпва цялата енергия, затова ако в семейството има хора със здравословни проблеми и поставим елхата в центъра, можем да активизираме общата енергия в полза на тези, които страдат.
Запад

Западът „отговаря“ за благополучното зачеване, износване и раждане на децата, затова ако някой иска да зачене, да роди живо и здраво дете, може да постави коледното дръвче на това място.
Север
Това е посоката на хората, които работят върху кариерното си развитие. Елхата, поставена на север, създава добра енергия за делови успехи.

Североизток
Той отговаря за мисловната дейност и повечето китайци слагат елхата си точно в тази посока.

Северозапад
Това е зоната на пътешествениците. Ако мечтаем да опознаем нови страни, мястото на елхата е тук.
decorated christmas tree golden ornaments 1320 8813. Основният цвят на празничната украса в Годината на Жълтото куче, по подразбиране, е жълтият. Червените топки (които са символ на благополучие) са добро допълнение към нюансите. Малко блясък (златен или сребърен), посипан върху елхата, също е по вкуса на Жълтото куче, казват експертите.

4. За да привлечем енергията на Земята са нужни елементи във формата на квадрат – това може да са салфетките (с преобладаващо жълто), малки пликчета, в които да поставим монетка за късмет, квадратни кутии за опаковане на подаръците…

5. Подаръците се опаковат в жълто или златно, за да увеличим енергията им и ползата от тях.

6. Според китайската традиция на гостите се подаряват чифтни сувенири. Не е задължително това да е някаква вещ – може да бъдат две мандарини например. Това се прави, за да прогоним самотата.

christmas dinner with turkey and glasses of wine 23 2147716324

7. Основният новогодишен специалитет трябва да е от месо. Не, нямаме предвид кучешко, колкото и популярно да е в тези ширини, но тъй като символът на 2018 година е месоядно животно все пак, можем да се развихрим с пилешко, свинско, телешко или агнешко, каквото обича да хапва семейството.

8. Оказва се, че формата на новогодишната трапеза също е от значение. Според фън шуй масата не трябва да има остри ъгли, защото те предизвиквали семейни свади. Но ако не разполагаме с такава мебел, можем да се спрем на кръгла покривка, в която задължително трябва да има жълта багра.

9. Да уточняваме ли цветовете на новогодишния тоалет? Можем да „раздвижим“ жълтото с оранжево, кафяво или зелено. Зеленият цвят е особено актуален за хората, родени в Годината на Кучето.

10. Бижутата, казват експертите, трябва да са от сребро или злато, защото точно те символизират Земята.

dog sitting on the wooden floor with a family background 23 2147583540

11. Подаръците се избират според желанията, разбира се. Но ако нямаме конкретна идея, можем да се спрем на вариант, който олицетворява топлината и уюта – мек шал или пуловер, домашни пантофи, топла пижама.

12. Ако децата отдавна искат домашен любимец това е моментът да им го подарим. Новата година е идеална за такава придобивка, особено ако става дума за кученце.

13. Но с верижките трябва да внимаваме. Подобни украшения не са препоръчителен подарък, защото символът на 2018 – Кучето никак не обича вериги.

14. И накрая, задължително, макар и опасно – да се запасим с обилно количество фойерверки, бенгалски огън и всякакви други издаващи силен шум средства. С тях ще изгоним злите сили от дома си. Така казват китайците.

 

Препоръчваме ви още:

Колко подаръка са нужни за щастие?

Коледно джудже

Екзотична Коледа

Последно променена в Сряда, 13 Декември 2017 15:19
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Система, зачената в грях

Система, зачената в грях

19 Окт, 2018 Истории

Безизходица

Безизходица

07 Окт, 2018 Истории

Ами аз изкарвам парите…

Ами аз изкарвам парите…

05 Окт, 2018 Забавно

Обичам сина си повече

Обичам сина си повече

06 Окт, 2018 Отношения

Къде е бебето?

Къде е бебето?

02 Окт, 2018 Татко Калоян

Теб те е страх от мен

Теб те е страх от мен

22 Окт, 2018 Истории

За Валери и Креслите

За Валери и Креслите

22 Окт, 2018 Истории

Този етап

Този етап

21 Окт, 2018 Добра форма

Душа не се трансплантира

Душа не се трансплантира

20 Окт, 2018 Истории

Не ме гони!

Не ме гони!

19 Окт, 2018 Истории

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам