В LEGOLAND с три деца

Автор: Калоян Илиев

LEGOLAND е онази дестинация, която обикновено идва наум на родителите, когато наближава някой специален повод. Така се случи и при нас. Набелязахме LEGOLAND Windsor парк, за да отпразнуваме 9-ия рожден ден на нашите близнаци. Не че беше най-близо, но имахме роднини и доста приятели, с които искахме да се видим в Лондон. Събудихме децата в 3 сутринта и поехме. Англия ни посрещна начумерена, със ситен дъжд и вятър. Слънчево време все пак би било изненада за нас.

Докато пътувахме към парка, облаците започнаха да се разсейват, после нови облаци, и после пак малко слънце. Взе да става оптимистично.

Предвидливо си бяхме купили онлайн билети и така избегнахме тълпите на входа. Това беше единствената опашка този ден, на която не се наредихме. А посетители имаше доволно много. Средното време за чакане на различните атракции беше между 10 и 60 минути. Има и опция, срещу 50 паунда на човек, да не чакаш на опашки, а да минаваш най-отпред. Ние обаче искахме едно по-натурално преживяване.

2017 06 09 14.16.52. okjpg

Бяхме силно впечатлени от изключителната организация и приветливите лица на всички служители в комплекса. Малко трудно им разбирахме, че английският им е един такъв – британски и така заваляха думите, че… Имаше и дори автомати за детски лекарства, пункт за загубени деца и задължителните медицински стаи, както и къщичка за преповиване и хранене на пеленачета. 

Докато нашите деца бяха с връхни дрехи (при температура около 15-17 градуса), англичанчетата бяха по къси панталони и тениски. А то вятър, духа ли духа. Когато видяхме десетки малки деца да шляпат боси и по бански в мини LEGO® DUPLO® аквапарка, осъзнахме колко различни са критериите ни за топло време.

В парка има сигурно над 50 атракции, които с чакането трудно могат да се минат дори за 2-3 дни. Забавления за най-малките, които са още в колички, та чак до възрастните. Не разбирахме какво точно правят там децата до 3 години, още в колички, но предполагахме, че родителите навремето са били силни фенове. Логично на територията тийнейджърите липсваха. Накратко: имаше няколко основни зони, посветени на най-популярните брандове: LEGO® NINJAGO™ World, LEGO® STAR WARS™ зона,  NEXO KNIGHTS KINGDOM с огромен замък, LEGO® FRIENDS™ (Heartlake) - истинско градче с езеро и сцена в него.

2017 06 10 17.19.17. okjpg


Трудно е да се прави класация, отчитайки индивидуалните интереси на всички от групата, но все пак ето кои са топ 5 атракциите на нашето семейство:

LEGO® NINJAGO™ The Ride – четириместни движещи се червени кабинки, в които участниците могат да управляват и хвърлят с дланите си огнени топки, мълнии и ледени фонтани срещу 3D врагове на Spinjitzu. Минахме го два пъти, за да затвърдим. Трябва да призная, че дори аз, толкова се вживях, че все още имам мускулна треска на раменете. За да постигнете по-висок резултат, задължително трябва да държите ръцете си на около 20 см височина над сензорите. Хората пускаха клипчета в залите, докато чакахме, с които показваха правилните движения, ама ние нали сме българи и всичко знаем – въобще не ги отразихме. А ако не изпълните инструкциите, само махате с ръцете и ще си останете с мускулната треска и без точки.

Потокът на златотърсачите – една от активностите, покрай която всички се обединихме и заиграхме, като екип. Натурално изживяване. Пренасяте се времето на Златната треска в Америка. Плащате си за правото да търсите „късове“ метал сред пясъци на изкуствени речни корита и получавате сито. Парчетата метал са толкова микроскопични, че трябва доста да се поизпотите, докато съберете няколко грама. Затова пък, ако намерите по-голям „къс“, радостта е огромна. Но бъдете спокойни – независимо от вашия успех, измерен на истински оригинални везни, винаги получавате масивен позлатен LEGO медал за положените усилия.  Близнаците го тестваха със зъби и останаха доволни.

Пиратско пътешествие в търсене на съкровището
Лежерно начало, по брега на живописно езеро, докато пътешествието не завърши с….водопад. Задължително облечете дъждобрани, защото при финалното падане от водопада, водата се излива отгоре ви. Всъщност не е толкова фатално, защото на изхода има големи топли вентилатори в инфрачервени кабини, които за 2-3 минути ви изсушават.

Драконът – високоскоростно екстремно влакче, в замъка на NEXO KNIGHTS, което бързо ви „подмята“ нагоре и надолу и ви върти с шеметна бързина. Трасето не е много дълго и се понася нормално. Тук мама беше притворила очи и се молеше влакчето вече да спре.

Реката на викингите – почти като рафтинг. Водата бучи и се плиска, само дето е по-спокойно и няма опасност да паднете в реката, защото лодката е много стабилна и големи гуми омекотяват ударите в брега.

2017 06 10 10.31.30 Copy


Иначе навсякъде има малки и големи LEGO  композиции, които се изграждат в собствена работилница, която може също да посетите. В нея са правени невероятните сгради от MINILAND - внушителни конструкции от лего блокчета в имитация на най-известните постройки и съоръжения от англосаксонския свят. Ще откриете и космическите кораби от LEGO® STAR WARS™ и потопената Атлантида, която може да се види от борда на специална подводница, плуваща сред живи акули.

На две сцени (едната в езерото на LEGO® FRIENDS™ - Heartlake, а другата на поляната на LEGO® NINJAGO™) през час, има занимателни представления, които ангажират децата да танцуват или да усвояват мистични нинджа умения. Могат да се видят още много влакчета; да се ползват речни приключения с лодки и гондоли; да се „полети“ с балони; да се правят  силови упражнения, които да изцедят безмилостно силите ви. Или да си построите мини фигурки от различните сортирани части, които после да си купите и занесете в къщи. Може да си тръгнете с цяла кофа лего блокчета, с желан от вас цвят. Ако купите сувенири (пак тухлички) на специален фрезер може да ги надпишете. Става за 30 минути.

Накрая си тръгваме, само защото паркът затваря, изморени, но пълни с емоции и по пътя към хотела си спомняме детайли от изминалия празник. Пожелаваме си пак да се върнем, за да има какво ново да разказваме.

Калоян Илиев е баща на три деца и ако сте фенове на LEGO®, вероятно сте си купували детски дрехи, раници, часовници и чаршафи от онлайн магазина му UWEAR.bg.

Ако и вие планирате посещение на LEGOLAND тази ваканция, може би ще ви заинтересува промоцията, която е обявил в момента - при покупка на тениски и бански от лятната им  LEGO® колекция, всеки получава ваучер за безплатен детски пропуск за вход в LEGOLAND® Park в Билунд, Дания или Гюнзбург, Германия през сезон 2017. Повече информация ще намерите ето тук.

Още чудесни идеи за ваканцията може да прочетете в статията ни за интересните занимания, които може да предложим на детето през лятото. Препоръчваме ви и още тези суперзабавни игри с тебешир.

Последно променена в Четвъртък, 15 Юни 2017 08:59
Прочетена 3047 пъти
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Има ли място за бебе?

Има ли място за бебе?

15 Май, 2018 Отношения

Децата ни пречат!

Децата ни пречат!

19 Май, 2018 Истории

Когато не става, не става

Когато не става, не става

28 Апр, 2018 Отношения

Село за млади хора

Село за млади хора

05 Май, 2018 Истории

Не яж, поти се и обличай!

Не яж, поти се и обличай!

14 Май, 2018 Забавно

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Съгласен съм