Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

На море с куче в България?

Автор: Ивайло Василев

Имате куче в семейството...и дори повече от едно? Тогава или не ходите на почивка, или знаете в какъв кошмар се превръща търсенето на хотел където да ви приемат вас, децата... и оня рошав любимец, който от години е част от вашето семейство. Почвате да звъните на телефони, изровени от сайтове, рекламиращи се с добро отношение към гости с домашни любимци. Да, ама не. Оказва се, че това е било преди, вече политиката на този велик хотел с две звезди не толерира домашните любимци. Някои от тях лаели. Ами кучетата лаят, котките мяукат. Виж рибките мълчат, ама пък и кой ходи с рибки на почивка!

Е, и ние сме така. От години. Първо имахме едно куче, почина от старост. Сега имаме друго, осиновено... с тежък живот зад гърба си. А обичаме да пътуваме. И обичаме да пътуваме с кучето си, което от деня, в който влезе в доми ни, е част от семейството. И преди всяко свое пътуване се с сблъсквахме с този проблем. С домашни любимци не може! Не, абсолютно не може, шефът не дава. Или може, ако кученцето е малко и не лае. Няма да лъжа, няколко пъти сме се пласирали в хотел с твърдение, че сме с ,,кученце”. А то ,,кученцето” е 30 кг производна на амстаф, питбул и още нещо. Плащали сме допълнителни такси... спали сме в колата с него. И това в България. Виж в други държави не сме имали проблеми. И решихме да направим нещо по въпроса. Донякъде и на инат.

13450206 1743483842592930 3819286709515396491 n

Идеята ни да започнем бизнес с къщи „ЕкоСтар“ беше проста и се заключаваше в едно изречение: Защо по дяволите хората да не могат да почиват със своите домашни любимци? или Защо затова да плащат допълнителна такса? И решихме да направим обратното. Да поканим хора с домашни любимци на почивка при нас, без да ги питаме какво е кучето, лае ли /аз куче да свири като синигер не съм виждал/ и прочие уточняващи въпроси. Дори за бройката на кучетата да не питаме. И не просто да ги посрещнем с ,,добре дошли”, но и да получат отстъпка за това, че почиват с домашния си любимец.
kuche
Тук отварям една скоба, че хората които почиват със своите любимци и ги приемат като част от своето семейство, са хора, които помагат и на животни в беда. И спестените пари от почивка много често отиват при животно в беда. Почнахме със съвсем малко жилища миналата година. Буквално за дни запълнихме целият сезон. Идваха хора с едно, две... дори с пет кучета. Идваха хора с куче и котка. Всички ни питат за правилата при настаняване. Ами, правилата са прости - няма правила. Правилата са си точно тези, при които и вие самите отглеждате своите домашни любимци вкъщи. Единственото правило за нашите гости е да си почиват, без да се притесняват.

13585148 1749576715316976 5329377605635604428 o
И така, тази година увеличихме броя на жилищата за почивка. В интерес на истината сезонът още не е започнал, но вече почти всичко е пълно. В момента изграждаме площадка за аджилити до комплекса, където кучетата на нашите гости ще могат да тренират и да се забавляват. В плановете ни е и специален кучешки басейн. Опитваме се да създадем ненатрапчив комфорт на нашите гости. И удобства за тях, за децата им и за техните домашни любимци. Само това. Нищо повече. И не пиша това за реклама. По-скоро се надявам да го прочетат хора от туристическия бизнес и да разберат, че с политика ,,без домашни любимци” губят едни чудесни клиенти и гости.

18319010 1902316436709669 6706319730507339561 o

Още снимки и информация за къщи "ЕкоСтар" и възможностите за почивка ще намерите във фейсбук страницата на комплекса.

А ако сте без кучета, нека ви препоръчаме едно вълшебно планинско кътче в България - Макак Конак.

За почивка в Гърция можете да прочетете тази статия за плажовете със син флаг.

 

Последно променена в Понеделник, 29 Май 2017 16:04
Прочетена 11939 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

I want to ride my bicycle :) #justalex #mamaninja

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on