logomamaninjashop

С деца в България – 2017

Този път сме решили да обърнем поглед към възможностите, които са създадени за семеен отдих у нас. България предлага голям избор от морски и планински туризъм, а и вече никак не е трудно да проучим опциите. Можем да потърсим мнение във форумите или да разгледаме отзивите в специализираните сайтове. А социалните мрежи ни дават възможност да разберем всички плюсове и минуси на офертата, която сме избрали, само с един въпрос към приятелите си. Местата, които ви представяме, са посочени като добър вариант от родители, споделили впечатления във форума bg-mamma и специализирания сайт booking.com.

deca more

С деца на море

България разполага с почти 200 км плажна ивица, която предоставя възможност за отдих за всеки вкус. Тъй като става дума за семейна почивка, изборът ни обикновено се предопределя от възрастта и желанията на децата. За тези, които предпочитат почивката в хотел с всички екстри на този вид отдих, добри варианти предлагат и Северното, и Южното ни Черноморие. Какво показва проучването ни в мрежата за предпочитани места от семейства с деца.


Почивка ол инклузив

Хотелите на първа линия (5 и 4 звезди) в курорт Албена са предпочитано място за семействата с деца. Едно дете до 12 години почива безплатно, а за всяко следващо до същата възраст се заплаща 30% от цената. Тъй като курортът е ориентиран към семейната почивка, всички хотели са с детски басейни и водни аткракции, и целодневна анимация. Възможностите за отдих и развлечения варират според категорията на хотела, но всички посочени са с включено детско меню, съобразено с възрастовите особености.

paradais blu

Парадайс Блу  - 5 звезди, първа линия
Развлечения: екскурзии; медицински и SPA услуги; водни спортове (водни колела, джет, разходка с лодка, водни ски, сърф, гмуркане); плажен волейбол; тенис център; мини голф; езда; футбол; баскетбол; тенис на маса; фитнес; скуош; билярд; велосипеди и рикши; културни мероприятия и концерти; дневна и вечерна анимация, вкл. игри, състезания, забавления за децата, шоу програми и др.

kaliakra

Калиакра - 4 звезди, първа линия
Развлечения: шестдневна анимационна програма за възрастни, тийнейджъри (13-19 години) и деца (3-6 и 7-11 години); вечерни вариететни шоута и представления. Нови спортни занимания - плажен голф, плажен волейбол и футбол, нордик уокинг, денс аеробика, аквасплеш, стречинг, тенис на маса, водна гимнастика, дартс, шах, табла, детска дискотека за малките, както и интересни занимания за тийнейджъри като курс по brake dance, DJ уъркшоп и още много други.
Носител на Син флаг.

laguna beech

Лагуна Бийч - 4 звезди, първа линия
Развлечения: шестдневна анимация; детски басейн с водни атракции; спортни секции. През юли и август на открита сцена гостуват известни изпълнители. Допускат се домашни любимци срещу допълнително заплащане.

laguna garden

Лагуна Гардън - 4 звезди, на 150 метра от плажа
Развлечения: шестдневна анимация; детски басейн с водни атракции; спортни секции. През юли и август на открита сцена канят известни изпълнители. Допускат се домашни любимци срещу допълнително заплащане.

laguna mare

Лагуна Маре - 4 звезди, първа линия
Развлечения: 
шестдневна спортна и занимателна анимационна програма за деца и възрастни; вечерни шоу програми и скечове; детски клуб, който предлага много забавления, игри и вечерна детска дискотека. В източната страна на хотела е разположен красив розариум.

gergana

Гергана - 4 звезди, първа линия
Развлечения: шестдневна анимация за деца; спортни занимания; детска площадка и открит фитнес; плажна библиотека с богата колекция книги.

gradina zlatni

Градина, Златни пясъци - 3 звезди, първа линия
Развлечения: открита детска площадка и гигантски шах; възможност за спортуване на възрастните.
Фамилен пакет: безплатно настаняване на две деца до 13 години, придружени от двама възрастни.

belvil dyuni

Белвил, Дюни - 5 звезди, част от комплекс Дюни Роял Резорт, на 150 м от плажа
Развлечения: к
омплексът предлага 10 тенис корта и съоръжения за тенис на маса, стрелба с лък, дартс, плажен волейбол, аеробика и уиндсърф; посещение на амфитеатъра на територията на ваканционното селище; дискотека; уроци по танци или билярд. Има и кът за творчески занимания.
Фамилен пакет: деца на възраст до 6 години се настаняват безплатно.

obzor

Сънрайз Ол Суитс Резорт, Обзор – 4 звезди, на 200 м от плажната ивица
Развлечения: шестдевна почасова анимация; детски клуб; детска дискотека; възможности за спортуване.
Фамилен пакет: 
безплатно настаняване на деца до 12 години.

miramar ok

Мирамар, Обзор – 4 звезди, първа линия
Развлечения: шестдневна анимация; детски кът; креативни игри; час на приказките; възможности за спортуване.
Фамилен пакет: безплатен престой за деца до 12 години.

luna bay obzor

Сол луна бей, Обзор – четири звезди, първа линия
Развлечения:  анимация; аеробика, тенис на маса, плажен волейбол, билярд, дартс; аква парк с 6 водни пързалки.
Фамилен пакет: 
безплатно за деца до 2 години.

bela vista

Бела виста, Синеморец – 4 звезди, първа линия
Развлечения:
просторни детски съоръжения и занимания; нощни развлечения, организирани в собствения открит амфитеатър на хотела. Всеки четвъртък има магическо шоу.
Фамилен пакет: 
безплатно за дете до 12 години, придружено от двама родители.

blu sozopol

Блу ориндж, Созопол – 4 звезди, първа линия
Развлечения: занимания по вързаст в детски център; детска площадка; възможности за спорт.
Фамилен пакет: безплатно за едно дете до 12 години.

bungalo ahtopol
Бунгало "Хавай", Ахтопол

 

Ако предпочитате уединението или сте с компания и опцията сами се грижите за кухнята по време на почивката не ви притеснява, бунгалата и самостоятелните вили са идеалният избор. Фаворити сред предпочитанията на семействата с деца са бунгалата в Ахтопол и ПомориеТова са двустайни къщи с по 4 легла, санитарен възел, хладилник, телевизор, в отделни случаи с климатик, мини лятна кухня, веранда. Обградени от зеленина те са идеално място за игри на малчуганите. 

gradina
 Къмпинг "Градина"

Феновете на отдиха на каравана отдават първенството на къмпинг Градина (Южен бряг). Разбира се, условията си ги създаваш сам, но за хората, които предпочитат този вид почивка, преживяването не може да се замени с никое друго. Близостта на Черноморец, Китен, Созопол и други колоритни морски градчета може да разнообрази почивката с екскурзии и места за хранене. Най-новата мода в къмпингуването - глемпинга, можете да изпробвате на същото място в прохладната борова Гора.
 

19055806 1857973991134613 8320270895873782924 o

 
Някои забележителности

Близо до най-далечния север на морската ивица е Езерният град в Дуранкулашкото езеро. Тук е открито най-старото злато в света, артефактите датират от 100 години преди Христа. Друга забележителност е крепостта "Свети Атанас" в Бяла, отворена за посещения от 2014-а година. Автентичните сгради са изрисувани със сцени от бита на древните обитатели на крепостта. Интересно място е и Фарът на Шабла - най-старият в България и най-високият със своите 32 метра.
На юг можете да посетите крепостта Урдовиза край Китен. Някога Урдовиза е била полуостров, който изчезва през 17 век. Езерото Вая край Бургас предлага разходка с каяк и забавления за децата. В Поморие можете да разгледате Кухата могила – антична гробница на богата фамилия според археолозите. 

kuha mogila
Гробница при Кухата могила


Каварна е известен не само с
мидената ферма „Дълбока“, но и с крепостта Калиакра, която е на повече от 2400 години, а в подножието й има пещери, издълбани от водата. Много специално място е устието на река Велека край Синеморец. Тези, които вече са го видели, го наричат магично място, а разнообразието от стотици видове птици и красивите скални образувания са го направили отдавна защитена зона. Казват, че тук можеш да дойдеш, за да се умиротвориш.


Устието на река Велека

Устието на река Велека

 

С деца в планината

Макар и далеч от морето, почивката на планина има особен чар. Домакините предлагат развлечения, които няма да оставят децата да скучаят. Много от местата за отдих предлагат ежедневна програма, която включва организиране на походи и пикници, разходки с велосипед, посещения на местни туристически забележителности и еко пътеки. Децата имат възможност да се запознаят с домашните животни, да усетят вкуса на живота сред природата и местната кухня. Имат свободата да играят по поляните, в прохладата, която осигурява планината.



dji 0274
Вилно селище „Романтика Форест“, Доспат, до яз. „Широка поляна“

Развлечения: комплексът предлага разходки с корабче; водни колела; кану; конна езда. Разрешено е за домашни любимци.
Фамилен пакет: безплатно за деца до 4 години. 

Релакс КООП, Вонеща вода - в полите на Средна гора, на 30 км от Велико Търново

Развлечения: зона за релакс; външен и вътрешен басейн; възможност за риболов и разходки с велосипед.
Фамилен пакет: безплатно за деца до 2 години.



svatove

 

''Сватовете", Априлци, в подножието на връх Ботев
Развлечения: екскурзии до близки забележителности; планински преходи; стрелба; пейнтбол.
Фамилен пакет: доплаща се за само за деца на допълнително легло.

roca

"Рока резорт",  
с.Главатарци, до яз. Кърджали
Развлачения: екскурзии до близки забележителности; разходки с лодка; организиране на пикници и риболов; уроци по стъклопис за децата.
Фамилен пакет: безплатно за деца до 2 години.

 

marafelci
Къща в с. Марафелци, Еленски Балкан

Като много добър вариант се оценяват и условията на
хотелите в Априлци, комплексите за селски туризъм в Елена.  Гостите имат възможност да се включат в стопански дейности; да разгледат местни забележителности и демонстрация на занаяти. Традиционна кухня с продукти от местни производители.

„Старите къщи“  в местност Кабата
Развлечения: посещения на местни забележителности; открит басейн; детска площадка; батут; походи.


fabrika

Фабрика за храна и танци  
близо до Пловдив,
ол инклузив

Развлечения: игри по Монтесори; детски атракции; еко походи; разнообразие от съоръжения за спорт и развлечения; детска кухня, с възможност за готвене за децата; езда; планински походи; басейн; парна баня.

Ако искате да съчетаете почивката със СПА процедури и минерален басейн – с добри отзиви за семеен отдих са хотелите във Велинград и Хисаря.

chiprovski
 Чипровски водопад

Забележителности, които може да не сте посетили

Ако сте в дебрите на Стара планина можете да видите Чипровския водопад и да се разходите по еко пътека Деяница. Ако сте близо до Ловеч – ще ви е интересен Виртуалният музей на водата в кв. „Вароша“. В Габрово се намира Интерактивният музей на индустрията, посветен на различните периоди от развитието на града. В защитената местност Марина река в Странджа планина, можете да покажете на децата си Класната стая на открито – истински ботанически кабинет сред природата.

damascena

В Розовата долина ви очаква етнографският комплекс Дамасцена, който разкрива тайните на прочутото розово масло. На 10 км от Кърджали, край село Лисиците, се намира най-старият въжен мост. А ако сте в Родопите, можете да се разходите до Каньона на водопадите.
Разбира се, изборът от интересни места и забележителности е неизчерпаем. Но местните хора винаги могат да ви насочат към интересно кътче. А казват, че най-запомнящи са срещите точно с тях.

Материала подготви Янка Петкова

Снимки: интернет

 

Препоръчваме ви да посетите това вълшебно местенце, което е подходящо и за деца, и за възрастни - Макак Конак. 

Ако пътувате с домашни любимци - прочетете На море с куче в България? 

Тук сме писали за някои интересни за децата европейски дестинации - С деца из Европа

Предлагаме ви и 5 съвета за почивката с деца.



 

 

 

Последно променена в Сряда, 12 Юли 2017 16:00

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам