Кратко ръководство за украсяване на елха с няколко деца и котка

Автор: Петя Желязкова

Главни действащи лица:

Котка – женска, 9-месечна, особено игрива и настроена авантюристично към всичко, което се движи или свети, както и към крака и ръце.

Майка – изнервена, работеща женица около 40те години, леко изкукуригала от последните 30-40 дни боледувания на разни деца и мъже ( О, Боже! ) из владенията ѝ

Десетгодишен – леко отегчен, предпубертетен, но пък за сметка на това многознаещ гражданин

Тригодишен – особено ентусиазиран младенец, с леки терористични и садистични наклонности спрямо котката.

Мъж – той е повече към поддръжката и декора

1. Първата и най-важна стъпка е да отлагате украсяването на елхата възможно най-дълго време, чакайки да ви дойде настроението, чакайки някое от децата да оздравее, чакайки мъжът ви да извади най-накрая елхата и прочие.

2. Когато вече няма накъде да се измъкнете, вдигнете скандал на благоверния по повод това, че няма никакво отношение към Коледните традиции, тоест защо не е извадил елхата от килера или от там където се предполага, че стои. За тези, които купуват живи дървета, вдигнете скандал, че не е купил елха. Такаааа, настроението вече е готово.

3. Извадете елхата, отстранете тригодишният и котката от елхата. Разгънете дръвчето. Отстранете котката. Разгъвайте, изнесете котката в коридора.

4. Играйте на „Онче-бонче“ кой ще сложи върхът на елхата. След сълзи и спорове, че „не е честно“ го сложете вие.

5. Обяснете спокойно, подчертавам – спокойно, че най-големите топки не стоят най-отгоре. Отстранете котката от елхата.

6. Сипете си чаша вино, нека даже бъдат две, в случай че забравите в суматохата къде сте оставили първата. Поемете голяма глътка. Вдишайте, издишайте. Отстранете гирлянда от котката и я изнесете отново в коридора.

7. Правете се, че не чувате десетгодишният предпубертет, който с изнервен фалцет крещи на тригодишния, че не се слагат всички топки на едно и също клонче. Сипете си чаша вино.

8. Извадете тригодишният от кутията за съхранение на топките, извадете и котката.

9. Развийте гирляндите от краката на масата. Поставете ги на елхата. Извадете няколко топки изпод секцията. Хванете котката и я занесете в другата стая.

10. Поставете лампичките. Вдигнете елхата на сравнително недостъпно за тригодишния и котката място. Установете, че кабелът не стига до контакта. Пийнете вино.

11. Въвлечете мъжът си в подготовката. „Как така не е предвидил, че кабелът няма да стигне до контакта?“ Включете най-накрая лампичките.

Готово. Вашата елха и Коледен дух са повдигнати, наградете се с още една чаша вино. Отстранете внимателно котката от клонките на елхата. Пооправете огънатите клонки. Посъветвайте се с Гугъл на тема котка-елха. Олепете около нея (елхата) с двойно лепещо тиксо. На сутринта изпийте един аспирин против махмурлука. Весели празници!

Последно променена в Събота, 02 Декември 2017 10:32
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Ти можеш всичко

Ти можеш всичко

18 Окт, 2018 Възпитание

Кога е вкусен бонбонът?

Кога е вкусен бонбонът?

18 Окт, 2018 Истории

Красиви хора

Красиви хора

17 Окт, 2018 Истории

Хазарт

Хазарт

17 Окт, 2018 Истории

Ева на третия етаж

Ева на третия етаж

17 Окт, 2018 Истории

Facebook

This look... #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам