Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Кратко ръководство за украсяване на елха с няколко деца и котка

Автор: Петя Желязкова

Главни действащи лица:

Котка – женска, 9-месечна, особено игрива и настроена авантюристично към всичко, което се движи или свети, както и към крака и ръце.

Майка – изнервена, работеща женица около 40те години, леко изкукуригала от последните 30-40 дни боледувания на разни деца и мъже ( О, Боже! ) из владенията ѝ

Десетгодишен – леко отегчен, предпубертетен, но пък за сметка на това многознаещ гражданин

Тригодишен – особено ентусиазиран младенец, с леки терористични и садистични наклонности спрямо котката.

Мъж – той е повече към поддръжката и декора

1. Първата и най-важна стъпка е да отлагате украсяването на елхата възможно най-дълго време, чакайки да ви дойде настроението, чакайки някое от децата да оздравее, чакайки мъжът ви да извади най-накрая елхата и прочие.

2. Когато вече няма накъде да се измъкнете, вдигнете скандал на благоверния по повод това, че няма никакво отношение към Коледните традиции, тоест защо не е извадил елхата от килера или от там където се предполага, че стои. За тези, които купуват живи дървета, вдигнете скандал, че не е купил елха. Такаааа, настроението вече е готово.

3. Извадете елхата, отстранете тригодишният и котката от елхата. Разгънете дръвчето. Отстранете котката. Разгъвайте, изнесете котката в коридора.

4. Играйте на „Онче-бонче“ кой ще сложи върхът на елхата. След сълзи и спорове, че „не е честно“ го сложете вие.

5. Обяснете спокойно, подчертавам – спокойно, че най-големите топки не стоят най-отгоре. Отстранете котката от елхата.

6. Сипете си чаша вино, нека даже бъдат две, в случай че забравите в суматохата къде сте оставили първата. Поемете голяма глътка. Вдишайте, издишайте. Отстранете гирлянда от котката и я изнесете отново в коридора.

7. Правете се, че не чувате десетгодишният предпубертет, който с изнервен фалцет крещи на тригодишния, че не се слагат всички топки на едно и също клонче. Сипете си чаша вино.

8. Извадете тригодишният от кутията за съхранение на топките, извадете и котката.

9. Развийте гирляндите от краката на масата. Поставете ги на елхата. Извадете няколко топки изпод секцията. Хванете котката и я занесете в другата стая.

10. Поставете лампичките. Вдигнете елхата на сравнително недостъпно за тригодишния и котката място. Установете, че кабелът не стига до контакта. Пийнете вино.

11. Въвлечете мъжът си в подготовката. „Как така не е предвидил, че кабелът няма да стигне до контакта?“ Включете най-накрая лампичките.

Готово. Вашата елха и Коледен дух са повдигнати, наградете се с още една чаша вино. Отстранете внимателно котката от клонките на елхата. Пооправете огънатите клонки. Посъветвайте се с Гугъл на тема котка-елха. Олепете около нея (елхата) с двойно лепещо тиксо. На сутринта изпийте един аспирин против махмурлука. Весели празници!

Последно променена в Събота, 02 Декември 2017 10:32
Прочетена 7092 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook